Избори 2008 - последен ден пред изборниот молк

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 мај 2008
Мислења
55
Поени од реакции
0
da e samo toj, gi ima eden kup...... ama ova so zhabarive e najtaze, + gvujo vi e epten favorit i neznam zashto mu se potrebni vakvi kiksovi ( devalvirajkji si ja spec tezhina na svojata parija, a so toa i na cela Mkd polit. scena) ....chudno, kako da ne e bash siguren pa pravi greshki vo chekori?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Zborish za italjanive koi gvujo gi pokanil vo Prilepa grada....izgleda nekoj se zaebaval so nego kazhuvajkji mu deka taka se jakne nacionalniot identitet....
Zamisli Berluskoni da go pokani Gvujo , ili nedaj Bozhe, Miloshevski, da im kazhuva na miting, na primer vo Torino, kako Italija cvrsto gi implementira demokratskite procesi i vrednosti, da im posochuva deka treba da glasasat za Berluskoni ...koja zaebancija bi im pravele na toa zabarite ...kako shto tie ( zborejkji megusebe) sigurno se zaebavaat na nasha smetka za nashata polit.zrelost ?
Не мора да значи, туку со тоа се покажува респект кон гласачите.
Не е само да се излезе, наклевети, испоплука, и излаже. Треба да им се понуди нешто на тие луѓе кои дошле, треба да се даде поддршка, да се претстави реална програма и да се влее верба, оптимизам во нашата иднина.
А поддршката од тие Италијани предизвикува позитивни реакции кај луѓето,сосема поинаков пристап интересен и доволно креативен за да го задржи вниманието за време на целиот настап.

Зар разлика од методите на сеење страв, делби,федерализации,клевети, навреди и убедување (лажење) на луѓето директно во очи дека ќе не внесле во НАТО за 6 месеци.

Треба да умееш да го продадеш она за кое си излегол, меѓутоа доколку ти самиот не веруваш во истото што го нудиш народот знае многу добро да го осети и процени дали си само преварант или имаш доволно цврст карактер да застанеш зад зборовите,тоа важи како една непишана гаранција.

Секоја партија треба да се БОРИ за своите гласови, тука пристапот е најважен фактор.
Разликата меѓу ВМРО и СДС е огромна, пред се во почитта кон своите гласови.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
И конечно ми е јасно!

Во изборната програма на СДС, на 3-та страна, втора реченица, гласи:

Само мал напор е потребен да станеме членка на НАТО и Европската Унија.

Зар името за нив е само мал напор?!

Зар нема да се борат за името макар колку ли тешка била таа битка!?

Зарем мал напор е вековното Македонско име?!

Зарем идентитетот и името онака лесно ќе ги предадат?!

Зарем сите нас сакаат да не направат ЉуБчовци, и да ни го сменат они идентитетот, наш, Македонски, ОНАКА СО МАЛ НАПОР?!

ЛЕЛЕЕЕЕ!!!

Еве ја нивната програма!? Мислат грците не ја прочитале? Кој ли само ја напиша?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Еве ја нивната програма!? Мислат грците не ја прочитале? Кој ли само ја напиша?
Ништо не ти е јасно изгледа!:helou:

ГРЦИТЕ ИМ ЈА НАПИШАЛЕ!

:pos:

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Па до толку дилетантски, аматерски, шалабајзерски не сум верувал дека се.

ЕЈЈЈЈЈ!!! Мал напор?! Еве ги државотвоците. Зашто се претходно даваа со мал напор затоа сме до вакво дереџе. А за некои битни ставри не се ни најмалку напрегаа.

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Уште 12 дена има до изборите, ајде нека дојдат па да видиме какви резултати ќе се добијат на крајот.
Дека ќе тепа позицијата сум 100%убеден, само ме интересира дали ќе стигне ВМРО-ДПМНЕ до бројката од 61 пратеник, дали народов ќе му даде толкава поддршка на некој после сиве овие години!

Член од
9 мај 2008
Мислења
184
Поени од реакции
7
денес го слушав Игор Ивановски и на прашање за името одговара имаме две црвени линии едната е нема промена на идентитетот јазикот уставот пасошите а другата е мораме да станеме дел од европа епа сега види ја средината бидејки најчесто така одат работите бираш нешто помегу границите тоа е средината а гласи Македонија во европа со име Северна или нова или вечер Македонија(тоа и не толку битно) јазик непрограмабилен, идентитет недооформени марсовци.И после ова незнам дали сеуште има некој кој би гласал за нив(освен мислам стандард партиските војници).

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Кој ќе чека уште толку, до тогаш не ќе можам да си слушам македонски радија на интернет пошто моментално се затруени од ППП.
Ха! Па немој да чекаш да пројде времето.. знаеш..има една работа околу чекањето, вели вака:

Кога чекаш ти всушност го употребуваш времето на УМот.. а времето на УМот распознава само минато и иднина... тој не знае да живее во сегашниот момент :) Така да уживај мЛадичу во секој момент и све ќе си дое на свое! :)

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Ја читам ,,програмава,, и се чудам какви ли аматери ја правеа?

Обична плачка, со примеси на некои нивни активности од поблиското минато. Со многу колорит и сликички, де небо, де облаци, а нели се Сонциња? Трчај, трчај па два реда басма. Конкретно или ништо или многу малку. Да му дадеа на некој основец за писмена подобра ќе склепаше. А не ова think-thank-овите околу нив кои се изредија овие месеци по тркалезните маси по Гранд хотел и Палас. Ко витезите на кралот Артур, само нензма кој е Артур, кој Ланселот, и остала клапа. Па зарем нашиве ,,мозочни трустови,, се толку способни?

После вакви ,,извонредно,, добри реченици и програма и воопшто не се чудам што сме до ова дереџе. Вакви ли не водеа изминативе 18 години? Каде ни беше паметот да се опаметиме напочеток? Уште пред да се деси штетата. Али јбг, она веќе е направена. Сега треба да се даде еден нов правец и ваквите ,,мозоци,, со вакви програми за делување веќе да им се даде црвен картон од Македонскиот народ. Доста беше! Доста со вашите ,,способни,, стручњаци за све и свашта.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Уште 12 дена има до изборите, ајде нека дојдат па да видиме какви резултати ќе се добијат на крајот.
Дека ќе тепа позицијата сум 100%убеден, само ме интересира дали ќе стигне ВМРО-ДПМНЕ до бројката од 61 пратеник, дали народов ќе му даде толкава поддршка на некој после сиве овие години!
вмро нема да освои 61 пратеник, ќе има околу 45-50.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Испод 55 не се ВМРО :)

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Пазачите и дојавувачите на сонценценцата, одма да им јават да препечатат ново издание во кое барем ќе го избришат она со МАЛ НАПОР. Барем ако лажат нека лажат до крај.

Ајде ново изменето и дополнето издание.:vozbud:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
да се подсетиме малку на некои работи поврзани со генетското наследство и нивното влијание врз националните интереси на македонскиот народ

`` SDSM e formirana 1990 god., i pretstavuva kontinuitet na bivsite komunisti. Denesnoto rakovodstvo na SDSM se deca na bivsi visoki funkcioneri vo SFRJ, DB i JNA. Eve del od “avangardata” na SDSM: Branko Crvenkovski, pretsedatel na R.Makedonija, roden vo Saraevo, sin na oficer vo JNA, Gorica Popova, sovetnicka na pretsedatelot Crvenkovski, e kerka na Blagoj Popov, pretsedatel na Izvrsniot Sovet na S.R.Makedonija, Jane Miljovski eks minister, sin na Kiro Miljovski, koj posle 1945 god. e drzaven obvinitel i izgotvuvac na zakonot za nacionalizacija, (a ironijata da bide pogolema, sinot Jane 1991 god. go izgotvi zakonot za denacionalizacija i privatizacija), Ilinka Mitreva,bivsa ministerka, kerka na Dimitar Mitrev, biv obvinitel, Laze Kitanovski bivs minister, sin na Boro Kitanovski bolsevik, eden od najbliskite sorabotnici na Lazar Kolisevski, Jani Makraduli, pratenik, sin na Andon Makraduli vice-guverner vo SFRJ, Karolina Ristova-Asterud, kerka na Stojan Ristov, visok funkcioner vo DB i direktor na KPD “Idrizovo”, i.t.n.``

(извор,Македонската нација-злосторство и казна,Митко Георгиев..издавач ``Блаже Конески`` Струмица 2007)

е сега ај кажете ми како оваа плејада `патриоти`` национално ќе ги штити македонските национални интереси?????????

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Член од
16 мај 2008
Мислења
452
Поени од реакции
2
вмро нема да освои 61 пратеник, ќе има околу 45-50.
Смешно.... Вмро доби 45 на претходните избори, а тогаш имаше многу помал рејтинг и разликата со сдс беше многу помала.

Вмро со коалицијата ќе освојат 65-70 пратеници. Колку повеќе толку подобро. :tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom