Избори 2008 - последен ден пред изборниот молк

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 мај 2008
Мислења
55
Поени од реакции
0
Da se ima pamet vo drzhavava, pred sekoi vesti na site Tv -a treba da odi azbukata i porakata GLUP SI ( samo za vmrovci).
Zashto go velam ova... Koga pola Mkd javno izvikuvashe deka LjuBcho so svoite pajtashi tera pro blgarska teza ( iako beshe oblepen so nashite vojvodi od minatoto, znaminja, lavovi, pishtoli, sabji, shto ti ne), vmrovcive se smeea deka toa bile komunjarski izjavi, a sega vi e blagonadezhen blgarin....aaa be, koga dojde na vlast samo posle 2 god morashe shiroka koalicija, zashto, zatoashto koga SDSM vo 2000 god, cela godina javno vo parlamentot barshe sednica za pojavite deka na Shara se spema neshto, deka ima indicii za organizirani UCK-grupi, LjuBcho se smeeshe kako zelen, a Dosta iazjavuvashe deka posle Grupchin ne ne interesira....sega Gvujo ne izdrzha ni dve godini, ajde novi izbori....zarem ne gledate deka vashiot lider e zalozhnik na albanskiot blok, DUI go sednaa vo skut i ovie izbori ne se zhelba na Mkd narod, tuku na albanskiot...go stegnaa poshteno so majski, a DPA so martovski dogovor, mu izlogoa od vlada i gotov beshe,...zarem ne gledate deka VMRO vo dva navrati, koga doagja na vlast, kiksira na pola mandat i nema kapacitet da ja vodi drzhavava...Shto se odnesuva do SDSM, da, tie se slabi, padnati, da za zhal taka e, i ne e "ubavo" ( nema zdrav polit ambient) vtorata golema Mkd partija da bide taka slaba....no poentata e sosema druga, neshto shto treba da ne zagrizhi, a toa e shto nashata najaka partija VMRO DPMNE, koja ja ima i podrshakata od narodot, sepak nezae, nitu ima koncept kako ponatamu.....poentata ne mi e da ja devalviram dpmne za smetaka na sdsm, tuku zboram za realniot politichki i ekonomski mig vo koj zhiveeme...
 
Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Реалниот политички и економски миг во кој живееме е дело на дечките или рецидивите од КПЈ/КПМ во Македонија. Почнувајќи од приватизацијата и уништувањето на Македонската економија, каде оние комунистички директори од самоуправувањето сега се газдите на капитализмот. Наместо да се следат Словенските модели на приватизацијата и наместо да се отвори слободна Берза на капиталот во 1991 (во Словенија е 1989) нашата берза на капиталот се отвори 1997 година токму по заслуга на истите оние директори кога приватизацијата беше веќе завршена.

А за кризите и војната и нема што да се зборува веќе. Па јас незнам дали 2001 беа луѓе од ВМРО, со пушки на рамо у планините у западна Македонија? Или беа коалиционите партнери на СДС од 2002 година? Кој тоа ги напаѓаше Македонските војници и полицајци?

Дајте молам без глупости и искривување на општопознати факти од пред неколку години. Па сите сме до толку возрасни барем овие работи да ги памтиме.
 
Член од
19 март 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
Што велите за програмата на ВМРО-ДП (Демократска Партија)

Неколку точки од нивната програма навистина се за подржување.

- ВМРО-ДП ќе предложи нов закон за државјанство со кој Македонците по род без оглед од кој дел на етничка Македонија се, ќе имаат директно право за добивање македонско државјанство.

- ВМРО-ДП ќе предложи нов закон за територијална поделба со кој ќе се осуети просторната федерализација која ја планира албанското малцинство, со тоа што Кичево и Струга да бидат со македонско мнозинство.


- ВМРО-ДП ќе инсистира на целосен реципроцитет во односите со другите држави, а во однос на малцинските права ќе го реафирмира својот став за единствен модел на малцинските права на Балканот.

- ВМРО-ДП е против било какви додавки и придавки со кои би се променило уставното име Република Македонија.

- ВМРО-ДП нема да го признае Косово, зашто тоа ќе стави потпис на опасни ретроградни антимакедонски процеси внатре во државата и пошироко во регионот.

- ВМРО-ДП ќе организира национален референдум со кој Рамковниот договор ќе се прогласи за ништовен, и ќе предложи донесување на нов уствар, според кој повторно ќе единствен официјален јазик ќе биде македонскиот јазик и кирилското писмо.

Што мислите за ваквите предлози, мене искрено ми изгледаат како излез од кризата во која не донесоа комуњарите создавајќи вештачко малцинство во Македонија.
Mislam deka vekje e prekasno za ova, premnogu si go prodadovme gazo i na megjunarodniot faktor, kako i na "domasniot". Da ne igrase igri satelitot na SDSM - PDP vo 92ta i VMRO da bese dovolno jako da gi sprovede rabotite koi dovedoa do ova pogore, sega kje bevme Suverena i Nezavisna drzhava.
 
Член од
16 мај 2008
Мислења
452
Поени од реакции
2
Da se ima pamet vo drzhavava, pred sekoi vesti na site Tv -a treba da odi azbukata i porakata GLUP SI ( samo za vmrovci).
Zashto go velam ova... Koga pola Mkd javno izvikuvashe deka LjuBcho so svoite pajtashi tera pro blgarska teza ( beshe oblepen so nashite vojvodi od minatoto, pishtoli sabji, shto ti ne), vmrovcive se smeea deka toa bile komunjarski izjavi, a sega vi e blagonadezhen blgarin....aaa be, koga dojde na vlast samo posle 2 god morashe shiroka koalicija, zashto, zatoashto koga SDSM, cela godina javno vo parlamentot barshe sednica za pojavite deka na Shara se spema neshto, deka ima indicii za organizirani UCK-grupi, LjuBcho se smeeshe kako zelen, a Dosta iazjavuvashe deka posle Grupchin ne ne interesira....sega Gvujo ne izdrzha ni dve godini, ajde novi izbori....zarem ne gledate deka vashiot lider e zalozhnik na albanskiot blok, DUI go sednaa vo skut i ovie izbori ne se zhelba na Mkd narod, tuku na albanskiot...go stegnaa poshteno so majski, a DPA so martovski dogovor, mu izlogoa od vlada i gotov beshe,...zarem ne gledate deka VMRO vo dva navrati kiksira na pola mandat i nema kapacitet da voidi drzhava...SDSM e slab, da za zhal taka e, i ne e ubavo vtorata Mkd partija da bide taka slaba....no poentata e sosema druga, neshto shto treba da ne zagrizhi, a toa e shto nashata najaka partija VMRO DPMNE, koja ja ima i podrshakata od narodot, sepak nezae, nitu ima koncvept kako ponatamu.....poentata ne mi e da ja devalviram dpmne za smetaka na sdsm, tuku zboram za realnitot politichki i ekonomski mig vo koj zhiveeme...
ЛОЛ вие нон-стоп ја плашите Македонската јавност со ваквите срања. Дури и сега ако велите ако Вмро остане на власт дека Македонија ке се федерализира или распадне. Стравот е моќна алатка, која за зал ја користат неспособни политичари.

Случајно како секогаш кога Вмро е на власт се остварува највисокиот раст?

Најголем економски раст од осамостојувањето 5.1% и куп други подобрувања.

Порастот на бруто домашниот производ изнесува 5,1 отсто, странските директни инвестиции за минатата година изнесуваат 240 милиони евра, за 106 милиони евра се зголемени девизните резерви. Забележано е намалување на стапката на невработеност, се бележи и раст на платите и пензиите.
Види тука.

Да, случајно. Кој е глуп сега бе? Лесно е да манипулираш со страв и да лазез. talk is cheap :tv:
 
Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Јас лично имам гласано за ЉуБчо и искрено верував дека тој човек покрај неговите ораторски способности носи и некои други квалитети со него.. меѓутоа отворено кажувам дека тој човек е на некој начин и предавник на Македонија и Македонскиот народ бидејќи очигледно му акнаа во глава власта и парите и сиротиот се предаде на ниските вредности и не-национална визија. А дека продавал про-бугарска политика, тоа не би го поддржал, затоашто чоекот се што направи во тој правец го направи после назначувањето на Груевски како Претседател на ВМРО-ДПМНЕ, .. за понатамошните нивни расправии меѓу овие двајца нема да зборувам.. само ќе кажам дека ВМРО-ДПМНЕ буквално го доживеа својот цут како партија откако си отиде тој да го наречам предавник!!

Е сега... СДСМ, си ги има уште Кирче, Бране, Буч, Рада, Макрадули... и тоа никој не си се двои од јатото, сите си се заедно таму и сложни, кроејќи си политики и стратегии... Па не сме глупи, знаеме да разликуваме ЉуБчо од Грујо ... и Рада од Бране! се знае кој со кого си седи у скут.., а кој со кого одавна си има кажано ЧАО !

Да сака сега да дојде Бране во СДСМ, ќе му постелат еден килим црвен и ќе има 3 дена славје!.. Епа не би рекол дека е таков сличајот со ЉуБчо .. тој може да дојде и да си се врати од пред вратата на ВМРО-ДПМНЕ! .. затоа што таа партија и не е баш создадена од него! и не застапува негови идеали!

А СДСМ се знае кои гарнитури ја создадоа, ја водеа и финансираа.
Груевски си кажа.. сакате брзо носење закони и реформи?!?! Епа ајде гласајте за 61 пратеник па сите ќе видиме како ќе работи тоа собрание... ако Груевски заебе работа, тогаш нема да ми биде ништо поразличен од ЉуБчо, што во спротивен пример... денешните мЛади комуњарчиња не викаат дека ќе се откажат од Бране, Кирче, Буч и остали ...

Понатаму ... неможе некој да каже дека ВМРО-ДПМНЕ киксирал на пола избори кога партијата имаше нагорен рејтинг и беше ценета од народот. Тие кои киксираат се знае како завшуваат! Споредете ги вестите од последниот мандат на СДСМ, и од последните 2 години од овој мандат на ВМРО-ДПМНЕ и ќе видите колку по-позитивни се овие денеска во поглед и на Економија, во поглед и на Историја, Археологија, Надворешни односи, Решавање на спорови и држење за идентитетот! Денеска едноставно Македонија има издржано свое ЈАС ! Има луѓе кои за одлуката на својот народ ќе му ја дадат на него да одлучи, а не некои бивши комуњарски четничиња без национална свест да одлучуваат за тоа како ЈАС и ТИ ќе се викаме !!

РЕАЛНИОТ политички момент во политиката кај нас е дека: ВМРО-ДПМНЕ е јака партија со која нема заебанција... сите кои имаа барем малку разум и свест се префрлија кај нив и во нивната коалиција.. се виде тоа кај НСДП, кај ВМРО-НП и со уште 2,3 партии !

СДСМ е слаб, можам да кажам најслаб ... а идните негови кадри па и не ветуваат дека ќе ја издигнат партијата на некое поголемо ниво на ценетост затоа што јас кога ги гледам како се потат пред камера говорејќи дека последниве 2 години биле катастрофа во секој поглед ми паѓа смешно.. дури Груевски гласно истакна дека СДСМ треба да се реформира како партија и идеологија бидејќи критериумот кај овој наш Македонски народ порасна во однос на погледот КАКВИ партии сакаат да имаат во иднина на политичката сцена.
 
Член од
3 мај 2008
Мислења
55
Поени од реакции
0
Gallic
Da se ima pamet vo drzhavava, pred sekoi vesti na site Tv -a treba da odi azbukata i porakata GLUP SI ( samo za vmrovci).
obicen30
Да, случајно. Кој е глуп сега бе?

obicen30, ti se prepozna vo mojot post kako glup vmrovec pa gledam si mi odgovoril - "argumentirano", ili onaka go koristish tvoeto demokratsko pravo, pritoa, svesno ili nesvesno ja potvrduvash vo bukvalna smisla izrekata od Encesberger koja ja postirav predhodno, i toa vo dva navrati.

PS. Gledam ne si me razbral, a i saso kako da ima problem, ajde prochitajte povtorno i vidite za shto zboruvam !
 

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Da se ima pamet vo drzhavava, pred sekoi vesti na site Tv -a treba da odi azbukata i porakata GLUP SI ( samo za vmrovci).
Zashto go velam ova... Koga pola Mkd javno izvikuvashe deka LjuBcho so svoite pajtashi tera pro blgarska teza ( iako beshe oblepen so nashite vojvodi od minatoto, znaminja, lavovi, pishtoli, sabji, shto ti ne), vmrovcive se smeea deka toa bile komunjarski izjavi, a sega vi e blagonadezhen blgarin....aaa be, koga dojde na vlast samo posle 2 god morashe shiroka koalicija, zashto, zatoashto koga SDSM vo 2000 god, cela godina javno vo parlamentot barshe sednica za pojavite deka na Shara se spema neshto, deka ima indicii za organizirani UCK-grupi, LjuBcho se smeeshe kako zelen, a Dosta iazjavuvashe deka posle Grupchin ne ne interesira....sega Gvujo ne izdrzha ni dve godini, ajde novi izbori....zarem ne gledate deka vashiot lider e zalozhnik na albanskiot blok, DUI go sednaa vo skut i ovie izbori ne se zhelba na Mkd narod, tuku na albanskiot...go stegnaa poshteno so majski, a DPA so martovski dogovor, mu izlogoa od vlada i gotov beshe,...zarem ne gledate deka VMRO vo dva navrati, koga doagja na vlast, kiksira na pola mandat i nema kapacitet da ja vodi drzhavava...Shto se odnesuva do SDSM, da, tie se slabi, padnati, da za zhal taka e, i ne e "ubavo" ( nema zdrav polit ambient) vtorata golema Mkd partija da bide taka slaba....no poentata e sosema druga, neshto shto treba da ne zagrizhi, a toa e shto nashata najaka partija VMRO DPMNE, koja ja ima i podrshakata od narodot, sepak nezae, nitu ima koncept kako ponatamu.....poentata ne mi e da ja devalviram dpmne za smetaka na sdsm, tuku zboram za realniot politichki i ekonomski mig vo koj zhiveeme...
Gallic, не очекувај конструктивен одговор со аргументи.

Првата работа што ќе ја добиеш тука, од бранителите на ликот и делото од Никола, како контра-аргумент, ти е лична навреда и девалвација...........

Вториот контра-аргумент е сонце, банани, мајмуни.........

Третата работа ќе биде етикетирање како СДСМ-овец........

Во четвртата работа, Ти си веќе предавник и антимакедонец...

Како петти контрааргуменат и многуомилен кај ДПМНЕ-овците, ти е времето на Бранко и Киро.

Ништо да не те чуди.
Тоа е арсеналот на контрааргументи со кој располагаат бранителите на ликот и делото на Никола.
Навикни се.
 
Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Гледам дека ти имаш проблем, а тоа е дека виновниците што сме до ова дереџе не треба многу мозок за да ги лоцираш, кои се: главом и брадом.

Па незнам кој подели онака ко пакетчиња 150.000 државјанства?
 

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Колку ми е мерак што арогантните и анационални СДС-овци ќе губат на избори и го знаат тоа. Едвај го чекам моментот после поразот да им фаќам сеир како плачат дека они се ете најпаметни ама народот е така припрост па не разбира дека уствари требал да гласа за нив.
 

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
do gallic

``Da se ima pamet vo drzhavava, pred sekoi vesti na site Tv -a treba da odi azbukata i porakata GLUP SI ( samo za vmrovci).``


i premnogu pamet ne cine, najcesto premnogu pamet ili ne daj boze da mislis deka imas premnogu pamet- voobrazuvaa, te pravi aroganten i ne telorentan kon ``glupavite``.

zosto koga ste tolku pametni ne mozite da pobedite na izbori?
 
Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Примерот со 150.000 државјанства е само еден од многуте не -национални моменти кои ние ги доживеавме од таа комуњарска гарнитура .. и ако почнеме да навлагаме детално во повеќето нивни слични потези ќе завршиме доста далеку!

Како мала забелешка ќе кажам дека во мое друштво.. од 10 луѓе пред 10 години само јас бев за ВМРО-ДПМНЕ (пред се заради идеологијата) а денеска.. од тие 10мина коишто 5 беа со партиска книшка на СДСМ денеска само 1 ќе гласа за СДСМ.. па сега видете вие како изгледа тоа во рејтингот и делото на СДСМ !
 
Член од
3 мај 2008
Мислења
55
Поени од реакции
0
saso82, toa shto go zborish e apsolvirano, zboram za segashniot moment, iako ja ima podrshkata od pogolemiot del na vkupnoto glasachko telo sepak dpmne ne e ubedliva deka znae i umee kako ponatamu, narodot toa go gleda....
 

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
do gallic

``sepak dpmne ne e ubedliva deka znae i umee kako ponatamu, narodot toa go gleda....``

makedonija znae, prerodbata prodolzuva ))))))
 
Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
saso82, toa shto go zborish e apsolvirano, zboram za segashniot moment, iako ja ima podrshkata od pogolemiot del na vkupnoto glasachko telo sepak dpmne ne e ubedliva deka znae i umee kako ponatamu, narodot toa go gleda....
Сосема напротив.. народот го дава својот глас ЗА ПОЗИЦИЈАТА, а не ПРОТИВ ПОЗИЦИЈАТА како во досегашните избори во независна Македонија. А тоа верувале или не е заради тоа што народот виде каква е визијата на ВМРО-ДПМНЕ
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Чисто да ги поздравам дискутантите на темава и да Ве предупредам да продолжите без лични навреди.
Благодарам!
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom