Другар не да си грешка со информацииве од рака ги фрлаш да не речам.Сосема е нормално за луѓе кои прават пари на шортс, да прават пари или што би се рекло да продаваат мадиња за бубрези и со шиткоинов.
Но, нема да има сериозна криптовалута, дури зад неа не застани држава. Впрочем како и што видовме деновиве со шиткоинов пардон биткоинов, што не се знае кој продава и кој купува во вредности од милјарди долари.
Едноставно пирамида, зад која што стојат, прилично сумнителни типови, со оглед дека најсомнителните трансакции во моментов се прават преку биткоини. Од официјална валута на даркнет не бива светска валута.
Биди сигурен дека ќе успее некој да им ја одземе моќтаДругар не да си грешка со информацииве од рака ги фрлаш да не речам.
Прво најсомнителните трансакции во моментов во светот не се прават со BTC туку со долари тоа можам да ти го гарантирам.
И тоа ако сакаш да вадиме проценти би му дошло некаде над 99% од сомнителните трансакции се во долари, помалку од 1% се од BTC.
Те молам посочи една војна во светот што била спонзорирана со BTC? Еве јас ќе ти помогнам ниедна, а можам да ти наведам минимум 5 што биле спонзорирани со долари.
Незнам колку следиш светски новости, ама пред месец дена ги фатија најголемите банки во светот да не ги редам сега тука кој учествувале во над 1 трилион (да 1000 милијарди) матни зделки за своите клиенти (читај мафијаши).
п.с. Секоја трансакција на BTC мрежата е транспарентна и може да се следи текот на парите за разлика во банките каде што ништо неможеш да следиш и се под апсолутна тајност се додека вака некој не ги открие пред светската јавност. Поголеми криминалмо-мафијашко-лихварски кланови од банките во светот моментално не постојат и ќе помине подолго време пред ова да се смени. Не мораш многу далеку да зимаш примери види кој е на чело на банките во Македонија и се ќе ти стане јасно.
п.п.с. Самиот факт што владите мораат да ги спасуваат банките на секој 10 години од банкрот само потврдува до кој степен се криминалци банкарите.
Ако ова не е криминал не знам што е Значи во иднина и војните ќе се финансираат со крипто (ако дојде криптото до тој левел).Парите се Говор. Како што Биткоин расте така и моќта и влијанието на тие во него. Само неколку го разбираат ова.
https://www.coindesk.com/cryptocurrency-ceo-donated-second-largest-amount-to-joe-bidens-campaign
Прегледај го приврзокот 274305
Не биди сигурен во ништо на овој свет или би му дошло "Question everything".Биди сигурен дека ќе успее некој да им ја одземе моќта
Не батка, на крај пак тие ќе ги менаџираат и контролираат криптото, и според нивните желби ќе се движи и овој пазар.
Не биди сигурен во ништо на овој свет или би му дошло "Question everything".
Да имаше нешто сигурно сите ќе бевме милионери ама жал ми е нема.
п.с. Ко ќе ми кажат дека BTC подржувачите биле некој религиски култ или секта.
Ве молам отворете банкнота на долар и видете што пишува на неа: "In god we trust".
Незнам само кој е тука религискиот култ дали BTC дали доларот?
Прегледај го приврзокот 274310
Ти реков јас џабе во Аустрејлија живееш, вокабуларов ти е рамен на 3-то за 4-то оделение.kult ne e religija.... vas ve smetame za satanisti. glupaci sto mislite mozete da izdrzete nadvor od sistem sozdavan so vekovi kade preku nok imperii pagale koga nekoj so pomokno oruzje ke odlucel da gi zbrisi...
fakt e deka koga ke ve kriminaliziraa preku nok ke ve snema. tuka zavrsuva prikaznata
Искрено не ме интересира дали сте култ вие или пак тие со фиат валутите, прашањето на крај е кој култ ќе доминира и веќе доминира.Не биди сигурен во ништо на овој свет или би му дошло "Question everything".
Да имаше нешто сигурно сите ќе бевме милионери ама жал ми е нема.
п.с. Ко ќе ми кажат дека BTC подржувачите биле некој религиски култ или секта.
Ве молам отворете банкнота на долар и видете што пишува на неа: "In god we trust".
Незнам само кој е тука религискиот култ дали BTC дали доларот?
Прегледај го приврзокот 274310
Цел свет ги легализира крипто валутите ти пишуваш за криминализирање ... (дури и МК е во процес на легализирање, иако не се забранети и моментално)fakt e deka koga ke ve kriminaliziraa preku nok ke ve snema. tuka zavrsuva prikaznata
ke pravime muabet za 2 god koga drzavite ke izvadat svoe kripto... sega ve koristat za testiranjeЦел свет ги легализира крипто валутите ти пишуваш за криминализирање ... (дури и МК е во процес на легализирање, иако не се забранети и моментално)
pa so supak mora na negovo nivo za da razbere... ne gledam zasto bi bil fin so nekoj sto u princip kontinuirano dokazuva deka nema 2 grama mozokТи реков јас џабе во Аустрејлија живееш, вокабуларов ти е рамен на 3-то за 4-то оделение.
Уствари ко ќе размислам 3-то за 4-то во Македонија се далеку по воспитани од тебе.