Иванов деновиве ќе предложи нов гувернер

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Деновиве претседателот Иванов ќе го достави до Собранието предлогот за нов гувернер на Народната банка. Кандидатот за наследник на гувернерот Гошев, чиј седумгодишен мандат истекува во мај, Иванов ќе го предложи по интензивни консултации со бизнис и академската заедницата.

Последниве денови сум во интензивни консултации со коморите, наставниот кадар и професорите и во согласност со рокот, деновиве ќе го предложам кандидатот за гувернер до Собранието - изјави Иванов.

Претседателот не откри кои имиња се во игра за идниот прв човек на монетарната политика на земјата. Во јавноста се шпекулираше со вицегувернерот Димитар Богов, но и со министерот за економија Фатмир Бесими и вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески.

Изминативе години монетарната политика на Народната банка и фискалната на Владата честопати доаѓа во судир.

Додека власта бараше полабави услови за кредитирање на стопанството, НБРМ спроведуваше рестриктивна политика за зачувување на стабилноста на денарот. Двата пристапи имаа и поддржувачи и противници во бизнис заедницата.

Дали ќе има промени во монетарната стратегија со доаѓање на новиот гувернер останува да се види напролет.
а човеков има ли некаква јуриздијција има ли некакво право нешто самоинилијативно да предложи?свака част ако има..и го поздравувам овај предлог

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ова мора да го прочитате задолжително сите што пишувате во подфорум економија!!!

http://www.standard.rs/-cvijanovi-vam-preporuuje/5272-nauk-za-srbiju-bio-sam-plaeni-ekonomski-ubica-.html

п.с Јас од кога го прочитав текстот цело време сум во страв дали и кој нас ни го работи истото?!
he,he...... ko bavca...napraj spisok i poleka stikliraj.....po ovaa nova za tebe logika :)

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Ова мора да го прочитате задолжително сите што пишувате во подфорум економија!!!

http://www.standard.rs/-cvijanovi-vam-preporuuje/5272-nauk-za-srbiju-bio-sam-plaeni-ekonomski-ubica-.html

п.с Јас од кога го прочитав текстот цело време сум во страв дали и кој нас ни го работи истото?!
Добар пример е гејлада и тоа што сега и се случува.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Немој позајмицата од цели 400 милиони евра на ММФ не ти кажува нешто ?
Што би требало да ни кажува таа позацијмица?(која уствари не можеме да ја искористиме и нема да ја искористиме)

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Ми кажува дека не седнуваат у скут,ама гејлада со долг од 300 милијарди богами седи со гол гз.
Гејладата има 100 пати поголем бдп и јајца да го отпише долгот , ние немаме ни 100 поголем бдп нит сме во еу а уште помалце јајца имаме .

Не не споредувај со гејладата. ОК?!
Не сме ни одблиску како нив и дај боже упола од и од долгот но и од мадињата да ги имавме.

--- надополнето ---

Што би требало да ни кажува таа позацијмица?(која уствари не можеме да ја искористиме и нема да ја искористиме)
Така ти мислиш дужни сме бетер од Грчка иако делува помалце, имаме многу рудници и плодна земја ќе иде на распродаја кај и да е

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Немој позајмицата од цели 400 милиони евра на ММФ не ти кажува нешто ?
Абе деТчко ти изгледа не разбираш.Грујо мисли на многу далечна иднина на нашите прапрапрапраправнуци.Знаеш ли ти за неколку илјади години спомениците кои коштаат околу 400 милиони со сите платени провизии, колку ке вредат???.Абе едно лавовско јајце ке биде милијарда ,може и две милијарди ако има купец грк..ништо не разбирате,па стиснете заби за наши потомци се работи..:)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Гејладата има 100 пати поголем бдп и јајца да го отпише долгот , ние немаме ни 100 поголем бдп нит сме во еу а уште помалце јајца имаме .

Не сме ни одблиску како нив и дај боже упола од и од долгот но и од мадињата да ги имавме.

--- надополнето ---

Така ти мислиш дужни сме бетер од Грчка иако делува помалце, имаме многу рудници и плодна земја ќе иде на распродаја кај и да е
Не сме до толку, не сум баш упатен, ама далеку сме од грчка.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034

--- надополнето ---

гејлада има 17 пати поголем бдп од нашиот,а 750 пати поголем долг од нашиот.

Дај не претерувај.Како А1 да ги слушам.
И да не го тупиме веќе офтопик и онака ќе не бришат.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896

--- надополнето ---

A така ли .. :tapp:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Избран е нов говернер на НБРМ - Димитар Богов.
Аjде со срекja.

Kajgana Shop

На врв Bottom