Зошто сте сами?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
... јас не очекувам, туку треба така да биде доколку си џентлмен, треба кон секоја женска подеднакво да се однесуваш со респект макар и минимален, доколку не сакаш истото да го доживееш од другата страна, да и женските така се однесуваат и зборуваат (оговараат) за тебе! (без оправдување дека е ова форум, однесувањето е исто и тука и во реалноста)
... самодовербата е добра работа (посено во ова област на сексот) но има граница до каде, оти ако ја преминеш прашање на ден кога некоја ќе те „тресне на земја“ и тоа јавно пред сите, па да влезеш во некоја депресија да никој потоа не може да ти помогне!

... ама тешко карактер се менува!:cool:
Од кај заклучи ти дека не сум бил џентлмен? :)
Од друга страна целата идеја е умрена веќе години назад. Целата работа да биде уште поиронична ако си таков излегува дека си глуп, и тоа баш од страна на жените. Кои уживаат се повеќе во ситуации во кои се уствари брутално доминирани како во сексот така се повеќе и во нормални секојдневни ситуации, нормално се додека не почне чорапи да фрлаат по дома. Јас сум само брутално реален....ништо повеќе и помалце кога станува збор за овие случки што ги опишав.
Инаку, ако веќе сакаш да знаеш можам да ти набројувам некои од моите особини.....да не се фалам, ретко сум сретнал морално супериорни луѓе како мене.....што патем ми е најголемиот проблем затоа што сум сам :)
Тоа е се така се додека не ми е нешто закана по мојата или егзистенцијата на моите блиски. Во тој случај не ми е проблем и да му откорнам грклан на било кој што би си играл со мене, така да ако некој/а проба нешто да ми направи....не е чудо и да уживам во тоа што би следело :)
П.С. Депресија ????
Немој не ме јеби, покрај оваа супериорност над умот во комбинација со спорт и добра исхрана и суплементи е смешка :)

Член од
15 април 2019
Мислења
1.117
Поени од реакции
1.577
Од друга страна целата идеја е умрена веќе години назад. Целата работа да биде уште поиронична ако си таков излегува дека си глуп, и тоа баш од страна на жените. Кои уживаат се повеќе во ситуации во кои се уствари брутално доминирани како во сексот така се повеќе и во нормални секојдневни ситуации, нормално се додека не почне чорапи да фрлаат по дома. Јас сум само брутално реален....ништо повеќе и помалце кога станува збор за овие случки што ги опишав.
Инаку, ако веќе сакаш да знаеш можам да ти набројувам некои од моите особини.....да не се фалам, ретко сум сретнал морално супериорни луѓе како мене.....што патем ми е најголемиот проблем затоа што сум сам :)
Тоа е се така се додека не ми е нешто закана по мојата или егзистенцијата на моите блиски. Во тој случај не ми е проблем и да му откорнам грклан на било кој што би си играл со мене, така да ако некој/а проба нешто да ми направи....не е чудо и да уживам во тоа што би следело :)
Ti si pameten ali tezok ko covek.
Автоматски споено мислење:

Kjutenjeto e zlato si slusnal za toa?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Kjutenjeto e zlato si slusnal za toa?
Знам да се адаптирам на секаква ситуација....животот ме научил да си ќутам или тропам глупости затоа што со тек на време почнав да мразам да објаснувам на секого што било тоа филозоф....секогаш кога ќе ми дале таков епитет. :)

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.347
Поени од реакции
43.138
П.С. Депресија ????
Немој не ме јеби, покрај оваа супериорност над умот во комбинација со спорт и добра исхрана и суплементи е смешка :)
твојата супериорност ме загрижува, смрди на алфа тука, најубаво да те избегаваме ние бета што сме

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.753
Поени од реакции
37.750
Сам себи сам враг, а богами и теби...Него зашто избегаваш да кажеш о себи на овој теми? Зашто си ти сама? А? Ружна, дебела, превелике сисе, превише секси, ово , оно, а? Хајде пуцај баш овде. А не да отвараш теме у којој тражиш жигало!
а бе Гови, тема отворив за инат на предходна тема „проНститутка“ да држиме репроцитет мушко /женско, да не испадне само женското си го продава телото,а мушкото е „светец“ нели?
... а зошто сме сами? тоа е во природата на човекот секогаш сакаме идеално одспротива, ама зборуваме НАШЕ ИДЕАЛНО кое не мора да биде ниту убаво ниту добро, ете на пример има некои што сакаат непропорционалност, крив нос, криви слаби нозе, или се палат на смрдлив испотен маж, сакаат маж со долга коса, или маж кој е груб, тие се еден вид фетиши или ај да речам слабост што самите ние не знаеме да ги објасниме, ама ете имаме слабост или нашата мала „первезија“ која излегува од очекуваните рамки!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
твојата супериорност ме загрижува, смрди на алфа тука, најубаво да те избегаваме ние бета што сме
Напротив, со надворешен изглед никогаш не сум гледал ни свесно ни потсвесно да влијаам над другите. Што не било случај и со паметот, каде ми се поклониле секаде каде што сум се задржал повеќе време :)
Најлесни за манипулација ми биле оние над 120 Кг и памет како утка :D

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
A inace za pod za nad koga kako barem so se tice sex.:)
А теби је само секс у глави, а? Досадила ти романтика? А богами можда је тако и боље за тебе, јер како кажу: "Убиче те роматика" ако претјераш. ;)
а бе Гови, тема отворив за инат на предходна тема „проНститутка“ да држиме репроцитет мушко /женско, да не испадне само женското си го продава телото,а мушкото е „светец“ нели?
... а зошто сме сами? тоа е во природата на човекот секогаш сакаме идеално одспротива, ама зборуваме НАШЕ ИДЕАЛНО кое не мора да биде ниту убаво ниту добро, ете на пример има некои што сакаат непропорционалност, крив нос, криви слаби нозе, или се палат на смрдлив испотен маж, сакаат маж со долга коса, или маж кој е груб, тие се еден вид фетиши или ај да речам слабост што самите ние не знаеме да ги објасниме, ама ете имаме слабост или нашата мала „первезија“ која излегува од очекуваните рамки!
Избјегаваш речи о себи драга. Није тема необјашњиве фетише. Тема је ЗАШТО СИ САМА? Ил реци ил разгули са теме!

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.753
Поени од реакции
37.750
... ти ги тагнав твоите коментари каде се гледа тоа, не ги забележа?
Целата работа да биде уште поиронична ако си таков излегува дека си глуп, и тоа баш од страна на жените.
...да не се фалам, ретко сум сретнал морално супериорни луѓе како мене!
...првиот коментар со второто е поврзано, не знам само кој е редоследно важи да е прво или второ по значење!
јас сум само брутално реален....ништо повеќе и помалце кога станува збор за овие случки што ги опишав.
...реален, не значи да вреѓаш и омаловажуваш партнерките макар бил со нив еден час, можеби за тебе е „припростичка“ а за друг можеби не е, најди друг израз, како на пример „ не беше за мене“ и ќе те разберевме!
Депресија ???? Немој не ме јеби, покрај оваа супериорност над умот во комбинација со спорт и добра исхрана и суплементи е смешка
... депресијата, доаѓа кога сака, како сака и колку сака без разлика од приоритетите што мислиш дека ги имаш !

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
@Bodhidharma Абе нели глеаш дека појма нема оваа шо зборе. Како програмирана е, само едно исто повтара расипан грамофон. Ја незнам шо и реагираш веќе уопште?

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
... и да ја заслужува или не почита, нивото треба да си го зачуваме, ако сме нешто „над“ барем јас така размислувам, никој не е идеален/а, ако мушкото наоѓа сто причини зошто, јас ќе најдам 101, затоа, се однесува за темава!
Ако воопшто имаме ниво, затоа што предуслов е да имаш нешто за да можеш да го сочуваш. Инаку почит се заслужува , барем според мене во туѓо име не можам да говорам. Патем немав намера да дадам до знаење дека јас сум нешто над нив, па дека поради тоа мора да ја заслужат мојата почит. Искуството од минатото ме научи дека мојата почит некој треба да ја заслужи. И не се однесуваше тоа што го напишав погоре за тоа дали некој е идеален или не е. Патем и јас не сум идеален и јас имам свои недостатоци како и секој човек. Ако некој каже дека нема недостатоци или е ненормален или се лаже самиот себе.

Член од
15 април 2019
Мислења
1.117
Поени од реакции
1.577
Ако воопшто имаме ниво, затоа што предуслов е да имаш нешто за да можеш да го сочуваш. Инаку почит се заслужува , барем според мене во туѓо име не можам да говорам. Патем немав намера да дадам до знаење дека јас сум нешто над нив, па дека поради тоа мора да ја заслужат мојата почит. Искуството од минатото ме научи дека мојата почит некој треба да ја заслужи. И не се однесуваше тоа што го напишав погоре за тоа дали некој е идеален или не е. Патем и јас не сум идеален и јас имам свои недостатоци како и секој човек. Ако некој каже дека нема недостатоци или е ненормален или се лаже самиот себе.
Pa zatoa i ste sami? Muabeti u stilot mora e sum na sigurno ne se zaljubuvam vo nekoj so ne mu se svigjam i sl. Cekam da mi pokazat treba da stoi na trepkani sl. Ne trrba i posle sami epa sami. Koe e vasheto nivo? Sto go zboritr celo vreme toa nivo? Toa nivo so ve pravi da ste sami e toa e vo sprotivno samo coveckata glupost i vselenata se beskonecni. Ajt bidete mi pozdraveni site baknezi i gushanja vi prakjam

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Pa zatoa i ste sami? Muabeti u stilot mora e sum na sigurno ne se zaljubuvam vo nekoj so ne mu se svigjam i sl. Cekam da mi pokazat treba da stoi na trepkani sl. Ne trrba i posle sami epa sami. Koe e vasheto nivo? Sto go zboritr celo vreme toa nivo? Toa nivo so ve pravi da ste sami e toa e vo sprotivno samo coveckata glupost i vselenata se beskonecni. Ajt bidete mi pozdraveni site baknezi i gushanja vi prakjam
Само се надоврзав на коментарот на @bijons бидејќи спомна ниво. Никаде не спомнав дека јас сум на некакво ниво и дека ги гледам другите од високо. Јас се однесувам со некого онака како што тој се однесува кон мене. Секој/а од нас си има различни причини поради кои е сам или е сама. Некои поради тоа што налетале на манипулатори кои емотивно ги исцрпеле, други поради тоа што повторно не можат да веруваат на некого, некои поради стравот да не бидат повторно повредени, некои поради тоа што самите одлучиле да бидат сами и уште мал милион причини. Мислам дека сега сум малку појасен од претходно.

Член од
15 април 2019
Мислења
1.117
Поени од реакции
1.577
Само се надоврзав на коментарот на @bijons бидејќи спомна ниво. Никаде не спомнав дека јас сум на некакво ниво и дека ги гледам другите од високо. Јас се однесувам со некого онака како што тој се однесува кон мене. Секој/а од нас си има различни причини поради кои е сам или е сама. Некои поради тоа што налетале на манипулатори кои емотивно ги исцрпеле, други поради тоа што повторно не можат да веруваат на некого, некои поради стравот да не бидат повторно повредени, некои поради тоа што самите одлучиле да бидат сами и уште мал милион причини. Мислам дека сега сум малку појасен од претходно.
Sakash da kazesh deka ako nekoj se odnesuva glupo i prosto i ti taka ke se ponasash? Pa so zborime togash uopste. Sekoj se ponasa vo momentot spored toa kolku mu e moznosta znaenje kulturata itn itv. A ne spored toa dali drugiot. So ova so go kaza samo potvrdi deka si losh ko covek i deka ako nekoj ima problem ti bi go zaebal a ne pomognal. E samo toa ke kazam a tebe bitno gzot da ti e na sigurno. Ne mi se veruva kakvi lugje postojat znaci. treba da se bide kulturen i vospitan e toa e muabetot a za da si takov treba da si obrazovan i familijaren i covek pred se.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Sakash da kazesh deka ako nekoj se odnesuva glupo i prosto i ti taka ke se ponasash? Pa so zborime togash uopste. Sekoj se ponasa vo momentot spored toa kolku mu e moznosta znaenje kulturata itn itv. A ne spored toa dali drugiot. So ova so go kaza samo potvrdi deka si losh ko covek i deka ako nekoj ima problem ti bi go zaebal a ne pomognal. E samo toa ke kazam a tebe bitno gzot da ti e na sigurno. Ne mi se veruva kakvi lugje postojat znaci. treba da se bide kulturen i vospitan e toa e muabetot a za da si takov treba da si obrazovan i familijaren i covek pred se.
Сигурно дека нема да се спуштам на негово ниво, ама ако на пример некој ме навредува или пцуе нема сигурно да му се смешкам и да се однесувам културно кон него. Затоа напишав дека почит се заслужува без разлика за кого и да станува збор. Патем мислам дека отидовме во погрешна насока во поглед на темата. Така е јас сум лош човек, затоа што не дозволувам да ме газат. Доволно ме газеле, за да се свестам дека не треба да бидам културен и добар кон секого. Да драга треба да се биде културен, воспитан и добар, ама не кон секого. Само кон оној кој го заслужува тоа . Тебе некој ако те навредува и пцуе, што ќе направиш ќе му се смешкаш и ќе бидеш добра, културна и фина кон него. Се сомневам во тоа.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
... ти ги тагнав твоите коментари каде се гледа тоа, не ги забележа?

...првиот коментар со второто е поврзано, не знам само кој е редоследно важи да е прво или второ по значење!

...реален, не значи да вреѓаш и омаловажуваш партнерките макар бил со нив еден час, можеби за тебе е „припростичка“ а за друг можеби не е, најди друг израз, како на пример „ не беше за мене“ и ќе те разберевме!

... депресијата, доаѓа кога сака, како сака и колку сака без разлика од приоритетите што мислиш дека ги имаш !
Не е вреѓање и омаловажување затоа што ниту ги чита моите постови ниту знае кој е Бодидарма.
Лично во четири очи, или во служба на оговарање не би употребил ни оддалеку таков речник.
Освен за секс не би разговарал за ништо друго со нив....толку.
Изразите како припростичка, не беше за мене, и сл. и несл. се дел од културата а истата е твојот најголем непријател ако веќе сакаш да одиме малку подалеку.
Небитен е речникот, ништо не е битно на прв поглед што ти изгледа. Битна е само љубовта, а јас ја имам и за кравите и за простите и за паметните на начин на кој најверојатно никогаш не би ја ни осетиле од друг. Така да можат да се чувствуваат среќни што воопшто дошле во допир со некој како мене :)
Арно ама секоја наредна секунда во муабетов ме спушта нивоа подоле, така да ќе прекинам тука.

Koj e za pivo ajde

Kajgana Shop

На врв Bottom