Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Да во ред е тоа,но не сфаќам дека и по цена никогаш дечкото да не ви пријде вие пак нема да го направите првиот чекор :toe: зошто? Подобро сама отколку јас да пријдампрва,работава :nenene:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Некои жени имаат такви принципи. Лично, се водам од моментот и не внимавам на тоа кој прв ќе пристапи. Не ми е принцип да кријам емоции или допадливост. Инаку, главните причини се срамежливост и стереотипност.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Повеќето девојки кај нас чекаат прво машкото да им пријде затоа што се Балканки и имаат балкански менталитет. На запад женската ако сака со тебе она ти приоѓа прва и ти се пушта. Кај нас ретки се таквите.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.493
Поени од реакции
31.059
затоа што така било отсекогаш

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Оти не е интересно поинаку.

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Баш е супер тоа што чекаат девојките, предизвик повеќе во животот...

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Се најде маж правилно да ги разбере моите зборови, затоа што очигледно јас не знам да се изразам сама себе а девојката погрешно ме сфатила, ама ти, ти знаеш што треба тоа да значи. Yeah right!
ne be pa ti,taman rabota deka nekoe masko ke svati sto kazuva nekoe zensko,znaes za toa treba da ima enormno natprosecen mozok koj se granici so sovrsenstvo.Yeah right
e pa stom e taka,aj malku obrazlozi ja tvojata nesvatliva(za nas maskite)misla.
-znaes li koga se tvrdi za nekoj deka ne znae sto saka?bas koga toa sto go saka cesto se menuva(kako ti sto kaza"Жените премногу добро знаат што сакаат, само тоа што го сакаат често се менува.
:toe:
a inaku kaj nas za zal devojkite se uste se zaglaveni vo 19 vek,pa zatoa i poradi nemanjeto hrabrost da prezemat inicijativa nejveke gubat samite.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Жена и те како може и повлекува прв потег, само не го манифестира со отшетување до другиот. Бар не физичко, тоа доаѓа во понапредна фаза.
Секој може да му се приближи на некого онолку колку што другиот сака да му се приближат. Ни помалку, ни повеќе од тоа.

С

Сатори

Гостин
ne be pa ti,taman rabota deka nekoe masko ke svati sto kazuva nekoe zensko,znaes za toa treba da ima enormno natprosecen mozok koj se granici so sovrsenstvo.Yeah right
e pa stom e taka,aj malku obrazlozi ja tvojata nesvatliva(za nas maskite)misla.
-znaes li koga se tvrdi za nekoj deka ne znae sto saka?bas koga toa sto go saka cesto se menuva(kako ti sto kaza"Жените премногу добро знаат што сакаат, само тоа што го сакаат често се менува.
:toe:
a inaku kaj nas za zal devojkite se uste se zaglaveni vo 19 vek,pa zatoa i poradi nemanjeto hrabrost da prezemat inicijativa nejveke gubat samite.
Очигледно имаме различна перцепција за дефиницијата што значи да не знаеш што сакаш, затоа што сакањето на нештата не е ограничено со временска конзула, никој не ги сака истите работи константно, таа моќ на долготрајност луѓето ја немаат, исто како што немаат толку силен фокус за да се задржат на една работа само.
Нема потреба да го објаснувам она што е целосно објаснето со една реченица, попросто не знам да поделам глаголи и именки.Џвакањето на комплицираното во однос на едноставното никогаш не ми било јака страна, жена сум.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Очигледно имаме различна перцепција за дефиницијата што значи да не знаеш што сакаш, затоа што сакањето на нештата не е ограничено со временска конзула, никој не ги сака истите работи константно, таа моќ на долготрајност луѓето ја немаат, исто како што немаат толку силен фокус за да се задржат на една работа само.
Нема потреба да го објаснувам она што е целосно објаснето со една реченица, попросто не знам да поделам глаголи и именки.Џвакањето на комплицираното во однос на едноставното никогаш не ми било јака страна, жена сум.
da zena si,i kako sto najcesto se izrazuvat zenite,ke pisat (ili cesto ke kazat nesto prosto i nesto mnogu gresno)i ke se vadat na toa deka ne se svateni,i tesko deka malku ke pomislat deka se svateni i deka ZGRESILE,ne,zena si,ti ne gresis,i sto i da napises(ma kolku i da e toa gresno),ednostavno mazite ne te svakaat,ne deka e toa svateno i deka e gresno.
da ti ja pojasnam tvojata greska(stom veke ne mozes nikako samata da ja uvidis,a istiovremeno mislis deka ne sum te svatil zatoa sto neli sum masko,a vie zenskite ste najmudri i ne moze masko da ja svati vasata mudrost(duri i koga e izostavena))

eve ti,obrati vnimanie na boldiraniot zgolemen del;"Жените премногу добро знаат што сакаат, само тоа што го сакаат често се менува.

tie sto cesto menuvaat mislenje ,ne znaat sto sakaat,a toa cesto se koristi i e oigraniceno so vremenska konzula,i se raboti za cesto premisluvanje vo kratok vremenski period,toa znaci cesto,osven se razbira ako mislis deka imame razlicna percepcija za definicijata na terminot CESTO.

i da i jas nema veke potreba da goiobjasnuvam ona sto e poveke od ocigledfno i sto e mnogu ubavo potencirano so boldiraniot i zgolemen del od tvojata recenica,a toj del bukvalno e kontradiktoren so najgolemiot del od tvojov post sto go citiram.:smir:

i da jasno e deka zenite znaat sto sakaat,samo sto i koga ke go registriraat selektiraat toa sto go sakaat sepak nemaat hrabrost da otidat i da si go zemat,tuku cekaat toa samoto da im dojde,a ako ne im dojde e togas onaa narodnata KISELO E GROZJETO.

Жена и те како може и повлекува прв потег, само не го манифестира со отшетување до другиот. Бар не физичко, тоа доаѓа во понапредна фаза.
Секој може да му се приближи на некого онолку колку што другиот сака да му се приближат. Ни помалку, ни повеќе од тоа.
sto mislis do kade ke dogurame ako i maskite pocnat da povlekuvaat potezi kako sto toa go pravat devojkite?

С

Сатори

Гостин
Кога не бива, не бива.
Еве како се создаваат стереотипи за мажите или жените.
Не можеш на мравка да и објасниш што е семафор, рече еднаш еден маж.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.776
Поени од реакции
5.107
Чекаат све на готово .. мрзи балкански :nesum:....или вкоренет страв од одбивање .. којзнае што е причината што чекаат .... и нека не се лажат дека не чекаат .ретки се тие ..и да не испадне како многу други работи .све што е ретко -во изобилство да го има на кајгана ..да бидеме искрени

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Кога не бива, не бива.
Еве како се создаваат стереотипи за мажите или жените.
Не можеш на мравка да и објасниш што е семафор, рече еднаш еден маж.
e da imas pravo ,koga ne biva ne biva,,koga ne sakas da si ja svatis i da si ja priznaes greskata nema da si ja svatis i nema da si ja priznaes tuku ke obvinuvas se okolu tebe i se okolu tebe ke bidat mravki na koi ne mozes da im objasnis sto e semafor,bez da razmislis malku da ne si bas ti mravkata koja pojma nema sto e semafor a mnogu saka da objasnuva(i toa pogresno da objasnuva zatoa sto najverojatno ne znae sto e toa semafor) sto e semafor na druga mravka(koja pa od druga strana mozebi znae ,a mozebi i ne znae sto e toa semafor,ama 100% znae deka taa mravka sto se pravi deka znae deka pojma nema sto objasnuva),

i te razbiram, najlesno e da se obvini nekoj drug deka ne razbira,nego da se priznae deka i samata ne razbrala i pogresila.
i da ubavo kazal toj eden maz,ama bidi i malku saokriticna da mozes da ja dolovis poentata.
inaku stereotipi za mazite i zenite se stvaraat bas po tvojot primer,neli (spored tebe) ne moze maz da ja svati mudrosta iskazana vo edna mnogu prosta i gresna recenica od nekoja zena.a inaku jas ne tvrdam deka ti ne mozes da svatis sto ti kazuvam zatoa sto si zena,tuku zatoa sto NE SAKAS da svatis,a ne kako tebe,maz sum pa zatoa ne te svakam,neli?

tuku aj da ne se zabeguva epten off,...ama pa i ne e bas off,ima i tuka poenta zasto devojkite cekaat maskoto da im prijde,pa neli ako devojkata im prijde i pocne da svrzuva muabet,deckoto nema da moze da ja razbere nejzinata mudrost iskazana vo tie nekolku zbora i...ne ja biva,zatoa maskoto ke prijde i ke pocne da se izrazuva prosto,a devojkata samo ke se nadovrze na prostite muabeti,i nema da bide problem,neli?ona se ke svati i ke se prilagodi...:)))

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
..и да не испадне како многу други работи .све што е ретко -во изобилство да го има на кајгана ..да бидеме искрени
Да ми ти е алаф за болдираново

Абе се дешава и да пријдат и женски мене досеа многу чупина ми имат пријдено први ама за жал најголем број од нив беа грди:helou:

Pl.

Pl.
Член од
16 јули 2009
Мислења
566
Поени од реакции
62
devojkite cekaat masko da im prijde zosto se glupi

Kajgana Shop

На врв Bottom