Зошто модерната жена се плаши од брак?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Едноставно знам што сакам во иднина, ги гледам сите бракови како функционираат и сум сфатила пред време што е добро, а што лошо. Значи тоа е еден голем + да сфатиш пред време што сакаш, знам што сакам! Не ми треба прво да го доживеам тоа, па после да се каам и да кукам како не сум го сфатила тоа пред време.:helou:
E ne...

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
До тогаш би требало да сфатиш дека мажите не се волови. Дека жените не се слугинки. Така е во секое семејство кое се води според начелото за партнерство. Партнерството подразбира разбирање на состојбата на другиот. Тоа значи поделба на обврските, дом во кој нема машка и женска работа-туку заедничка работа и обврски.
Ова го имаш само на запад. Во Македонија на друг начин функционираат работите. Баш овде на форумов гледам многу луѓе со вакви размислување, што нормално не се зачудив. Со размислувања тоа жената да биде слугинка, бидејќи живеела во куќата на мажот и и спиела во спалната на мажот и. СРАМОТА!

Ако партнерот не го интересира каде сум, многу би ме загрижило, бидејќи тоа укажува на незаинтересираност. Па, сакаш ли ти, на човекот со кој што живееш да му биде гајле што ти се случува?
Ма јас не викам дека не треба да знае каде сум. Нека знае каде сум, ама да нема забуна, ако дојдам покасно дома и немам зготвено вечера.

Запамти дека понудата за брак не е објавување на војна, ниту па бракот е целосен мрак за жената. И уште еден совет, добронамерен, ако сакаш мажот да те почитува ти МОРАШ да го почитуваш неговото семејство, вклучувајчи ја тука и неговата мајка а твоја свекрва.
Јас секако дека ќе ја почитувам, но не сакам и да ми наредува и поради неа животот да ми е загорчен.

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Еве зашто...
1. Нема да го има што го имала до пред бракот (толкава слобода)
2. Се плаши од дечкото да не се смени во бракот, зашто врската носи едни обврски а бракот други, едно е кога живиш сам а друго со партнерот
3. Се плаши за идината, значи како ќе биде дали децата ќе и бидат добри, мислам на тоа да не одат по лоши патишта ...

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Еве зашто...
2. Се плаши од дечкото да не се смени во бракот, зашто врската носи едни обврски а бракот други, едно е кога живиш сам а друго со партнерот
3. Се плаши за идината, значи како ќе биде дали децата ќе и бидат добри, мислам на тоа да не одат по лоши патишта ...
Жените имаат еден проблем со бракот : Сигурност, сигурност, сигурност.
Ако не ти е јасно прашај.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Еве зашто...
1. Грешка
2. Грешка
3. Тоа е работа на двајцата не само на жента

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Девојката глуми лудило плус очајна е 27 години нит дечко ни бутур ( додуша сваќам зошто и не ја пипаат ни со стап ама ај). Јас радо би си ја пробал среќата со “феминистки“ и “ модерни“ него “традиционални“/
Пошто таквите како неа светињи се додека не ти родат дете во брак после вадат џигери и копаат нерви. Не фала .
Радо би со оние кои си признаваат дека не знаат да спржат јајце и спремни се да делат обврски на пола него оние што викаат душо јас се ќе направам само ти работи.

Таквите се мажарки. Вечно зависни од мажот.
Еве еден современ човек. Браво :smir:

I

Iblis

Гостин
Еве зашто...
1.И двајцата ќе исзгубат дел од слободат, влегуваат во заедница, нешто мора да се жртвува, ама има и придобивки таа заедница
2.Ако ви е страв од бракот останете во вонбрачна заедница, се исто освен легалните импликации за поделба на имот. Со времето сите луѓе се менуваат.
3.Сите се плашат, ама ако ги немаш......
Девојки можете да градите кариера, ама после 35-та (да не кажам 40) тешко да најдете партнер, мали фуфици лесно ќе ви го земат местото, ако не создадете здрава врска со зрел партнер дотогаш

S

Shellshock nam67

Гостин
Еве зашто...
животот е непредвидлив и за двајцата слобода нема нормално кога си во брак нема шетајне си го одбрала мажот и то
2 можни се и такви промени али се многу ретки ептен
за децата се грижат двајцата е сега ако не одбере добар маж и се погоди шупак можно е сама да ги гледа има и такви случаи

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Женски работи.
Штом допринела материјално и посветила време на децата тогаш зашто да не би посетила фризер?
Штом во домот се поделени обврските, бидејќи мажите не сакаат целосно да ја товарат жената, тогаш логично е дека ќе остане време за неа и нејзини потреби, нели?
Ако е само за фризер, не праиме проблеми :)
Да, секако:smir:

H

HITCH

Гостин
Девојката глуми лудило плус очајна е 27 години нит дечко ни бутур ( додуша сваќам зошто и не ја пипаат ни со стап ама ај). Јас радо би си ја пробал среќата со “феминистки“ и “ модерни“ него “традиционални“/
Пошто таквите како неа светињи се додека не ти родат дете во брак после вадат џигери и копаат нерви. Не фала .
Радо би со оние кои си признаваат дека не знаат да спржат јајце и спремни се да делат обврски на пола него оние што викаат душо јас се ќе направам само ти работи.
Опа, неписмениот wanna be модератор бил тука. :pos: Сега за тука да не се токмиш да бидеш модератор??? Кажувај со време. :)

Појаснување до тебе СВАТЕ еден неписмен:
СВаќам не е сФаќам (сфаќање = разбирање, сват = роднини од машка и од женска страна на свадба и после свадба, поглупаво објаснување од ова нема, ама тебе тамам ти е.)

Ставањето во дупли наводници означува спротивно значење. Во македонскиот јазик треба да ставиш единечни наводници за да го нагласиш зборот.

На темава:
Од каде знаеш дали имам дечко или немам???

Фала му на Бога, до сега во животот не сум на летала на „фраер“ како тебе. Само да знаеш дека во животот ќе си најдеш онаква жена која ќе биде како тебе. (тешко на тие деца со родители кои не знаат дека име на држава и нација се пишуваат со голема буква, за интерпукциски знаци не станува збор.)

Ти не знаеш дека име на држава или нација се пишуваат со голема буква, а бараш некој феминистка или модерна жена. Искрено, дали знаеш што е тоа???

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Зошто да се нема слобода кога стапуваш во брак ? Се читате што пишувате ? Зошто, зошто ?

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Таквите се мажарки. Вечно зависни од мажот.
Еве еден современ човек. Браво :smir:
Не сум воопшто современ . Ама имам усул.
Денешно време од една плата не се рани фамилија , значи и она треба да ринта за да има и за двајцата плус детето, и сега јас треба да натоварам се на нејзин грб и чистење , перење, пеглање, гледање деца. Ако сакав таква жена ќе си купев од Албанија ама нема да солам памет овде дека треба да се супермен плус магариња товарни.
Ако не се спремни во брак да делат се - нека не се женат .

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Вистинскиот за тебе! :smir: Земај и бегај. :)
Не сум дојдена јас тука да глумам светица. Не планирам да изигрувам нечија робинка, само за да би некој бил задоволен со мене. Не сум до толку очајна, ти терај си...

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Опа, неписмениот wanna be модератор бил тука. :pos: Сега за тука да не се токмиш да бидеш модератор??? Кажувај со време. :)

Појаснување до тебе СВАТЕ еден неписмен:
СВаќам не е сФаќам (сфаќање = разбирање, сват = роднини од машка и од женска страна на свадба и после свадба, поглупаво објаснување од ова нема, ама тебе тамам ти е.)

Ставањето во дупли наводници означува спротивно значење. Во македонскиот јазик треба да ставиш единечни наводници за да го нагласиш зборот.

На темава:
Од каде знаеш дали имам дечко или немам???

Фала му на Бога, до сега во животот не сум на летала на „фраер“ како тебе. Само да знаеш дека во животот ќе си најдеш онаква жена која ќе биде како тебе. (тешко на тие деца со родители кои не знаат дека име на држава и нација се пишуваат со голема буква, за интерпукциски знаци не станува збор.)

Ти не знаеш дека име на држава или нација се пишуваат со голема буква, а бараш некој феминистка или модерна жена. Искрено, дали знаеш што е тоа???
Лејм обид за дискредитација. Пробај нешто подобро освен мојата наводна “неписменост“ ( typos се викаат) . Не треба мене некој да ми објаснува основни поими за геополитика и економија .
Просто знам да пишеше на уште на 100 профила по неколку пораки можеби немаше да дознаам па уште пост каде ти си wonderwoman ... Како оглас да ти е ... ве молам омажете ме .

Додуша никако да те оплоди Мисирков да почнете да штанцате македончиња . Пошто наталитетов ви паѓа ненормално брзо, нели си патриотка? Жртва за државава ?
За нацијата?

Kajgana Shop

На врв Bottom