Зошто младите молчат?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
Младите молчат зошто старите ги учеле да го чуваат кубурот за зловреме или поточно сега велат: ќути синко има и полошо.А полошо од тоа што живееме во кафезов има ли?Којзнае, тој што бил знае другиве си грвелкаме и се тешиме да не дојде полошото.

Темава е отворена 2006, а сега е 2014. Од тогаш до сега се гледа дека се проениле многу работи. Еве пример е студентскиот протест, за кој морам да кажам дека сум воодушевен. Младите го покажаа својот глас.
Јес да за уште многу работи се ќути, ама и за нив ќе дојде време.

:)
Сунгер дај извади ги тоа розевите наочари да не дојдам јас да ти ги скршам, јебем ти оптимизмот.

Член од
25 април 2009
Мислења
371
Поени од реакции
137
Зато шо и да излезиш на протест автоматски си опозиционер без разлика кој е позиција, а посебно па денес ако имаш дукан или радња некоја ако се побуниш нешто против актуелнава власт одма следен ден имаш гости финансова пазарна санитарна инспекција :)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
еве излегоја студентите и постигнаја нешто????
ништо пак власта си тера по нивно а замисли се декларираме како демократска земја? нз излеа погрешно не учеа на училиште или пак власта треба да оди на екстерно

Член од
16 декември 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
Пичкарењето е непродуктивно. Не е време за мирни протести.

П

Пе Џо

Гостин
Тоа е кај сите демографски групи, ама јасно ми е зошто го поставуваш прашањето, товарот на револтот увек паѓал кај младите, и тоа е у реду во времепростор каде што младите се доминантна старосна група, али рачунај дека кај нас просечниот гласач има 50+ години и цел ден е зафатен со возење по автобуси - зиме уше позафатен дур скија, аналогно на тоа и да `викаш` кај нас не вродуе плод, настрана фактот шо сме учени на принципи дека `тишината е злато` и слични метафизички афоризми.

Kajgana Shop

На врв Bottom