Зошто луѓето ги кријат своите години?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ни јас не ги кријам не знам што имам корист ако ги кријам годините.:toe:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Па ова е почесто кај женските да ги прикријат своите години (причина незнам која им е нека си кажат самите).
Но не сум сретнал машко кое ги криело годините, а и нема некоја посебна причина за тоа, што е исто и кај мене бидејќи секогаш си ја кажувам точната возраст-17 год. бидејќи некои ме сметаат за помал бидејќи не сум многу висок за оваа возраст (171м).

Gohan

I (L) Fußball
Член од
14 февруари 2009
Мислења
420
Поени од реакции
14
Pa postarite so se zamisluvat ubavi i se uste mokni za da si fakat deckovci po 20 godini nema da sakat da si kazuvat godinite..Mislam deka sum vo pravo..:smir:

B

black angel

Гостин
jas ne gi krijam godinite retko koj mi veruva deka iam 18,sedevme na kafe ednas i sea na drugarkata moja drugar mi vika kolku imas i jas mu vikam 17 tipov me glea mi vika ti poise od 15 ne ti davam,pocnavme raspravija okolu toa deka za nekoj mesec ke polnev 18 tipov ne mi veruva.poentata mi bese nesakam da lazam za moite godini bezveze mi e toa tolku si gi imam moi si se si gi sakam:pipi:

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Не ги кријам годините , ама имам проблем што никогаш не ми веруваат кога ке им кажам колку имам па секогаш ме прават помала

V

[vladimir]

Гостин
Не ги кријам годините , ама имам проблем што никогаш не ми веруваат кога ке им кажам колку имам па секогаш ме прават помала

Знам како ти е...мене помалата не ми веруваше, ме напраи будала и дете од 15 год..Немам потреба да ги кријам и така никој не ми дава 20

ПС.можам да дудлам на помали девојчиња:kesa:

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
[vladimir];2247878 напиша:
Знам како ти е...мене помалата не ми веруваше, ме напраи будала и дете од 15 год..Немам потреба да ги кријам и така никој не ми дава 20

ПС.можам да дудлам на помали девојчиња:kesa:
Имене секогаш ме прават таа што е понесериозна, по откачена и поради тоа кога ке кажам дека има 25 :kesa: ми викаат ..е како да не ти ако имаш толку...:pos2:е имам да

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
последнава година морав многу пати да лажам за годините :) . причината беше шо стално излегвав со постари чупиња :) (околу 30 :back:) па морав да си преќутвам колку години иам или да кажвам дека иам појќе. а пошо изгледам постар не ми е проблем :pipi:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Neikogas ne gi krijam godinite, nitu lazam deka sum pomala nitu postara, sekogas tocno si kazuvam. Tie so ne me znaat od 16god poveke ne mi davat. Mrazam koga nekoj gi krie godinite posebno nekoi postari zeni koi mislat deka so toa so ke i skrijat godinite navistina ke bidat pomladi.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Не ги кријам годините, но порано кога одев на мирц имав 12-13 години и лажев демек имам 15-16 тука некаде:)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Никогаш не сум криел години, иако секогаш ме правеле помал. Дури и во дискотеки не ме пуштаа иако имав 18 ако не покажам лична карта. Али сеа некако се промени тоа и немам проблем.

рок-кејт

незгодна ко кратко ќебе!
Член од
22 мај 2007
Мислења
1.024
Поени од реакции
70
мене никој скоро не ми ги погодува годините... ме мислат за повозрасна....али никогаш не сум лажела за моите години, маљо сум и шо да прам:pipi::pos2:

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Не сум лажела а сум била излажана, и поради мојата тогашна голема наивност сум поверувала:pos2: оттогаш не верувам на никој пред да видам лична карта:pos2::toe:

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Стално кажувам колку години имам, иако некаде знам да ги скријам, пошто има многу луѓе што се полни со предрасуди [или со незнаење], па судат според возраста, не по начинот на размислување или искуството.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не кријам ништо ама и не зборувам за некои работи дури не ме прашаат :icon_lol:.

Kajgana Shop

На врв Bottom