Зошто едноставно не признаеме дека Македонија е една од најкрими земјите во Европа?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
1.868
Поени од реакции
1.593
Родов идентитет е психичка болест и потрага по признаеност и да се биде ин заедно со "прогресивните" мекуши. Истите оние што измислуваат топла вода за да грабат пари од идиотски фондови без 1 ден работно искуство.

А полот е биолошки факт, ти можеш да се осеќаш и ко коњ ама јебига, немаш копита и психа коњска.

Затоа војската треба да биде обврзувачка.
Ништо од ова што го кажа не е став на биолошката научна заедница, што ми беше поентата. Ти верувај си во твоите теории на заговор, ама не ги претствавувај дека се поткрепени од страна на биологијата.

ЛГБТ исто го дели ставот дека полот е биолошки факт. Но трансфобите викаат дека полот и родот се исти, што не е биолошки факт. Тоа што се противат на второто не значи дека се противат на првото.
 

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.790
Поени од реакции
2.583
Ништо од ова што го кажа не е став на биолошката научна заедница, што ми беше поентата. Ти верувај си во твоите теории на заговор, ама не ги претствавувај дека се поткрепени од страна на биологијата.
Што е теорија на заговор? Дека иако се чувствуаш ко коњ, ипак не си дури и да поминеш милион трансформации?
 

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
1.868
Поени од реакции
1.593
Што е теорија на заговор? Дека иако се чувствуаш ко коњ, ипак не си дури и да поминеш милион трансформации?
Теорија на заговор е дека биолошката научна заедница не верува во родов идентитет како засебен од полот.
Биологијата го има прифатено либералното гледиште за родовите идентитети и дека се независни од полот.
 

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.790
Поени од реакции
2.583
Теорија на заговор е дека биолошката научна заедница не верува во родов идентитет како засебен од полот.
Биологијата го има прифатено либералното гледиште за родовите идентитети.
Добро. Ако се чувствуем ко "НеСакамДаВратимКредит"сексуал, дали би можел да се декларирам за таков и кур да ме боли што фактички не е можно?

Пол е фактичка состојба, а емоционално како се осеќаш е сосема десетта работа

 

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
1.868
Поени од реакции
1.593
Добро. Ако се чувствуем ко "НеСакамДаВратимКредит"сексуал, дали би можел да се декларирам за таков и кур да ме боли што фактички не е можно?
Не, бидејќи таква сексуалност не ти е научно поткрепена.
Автоматски споено мислење:

Пол е фактичка состојба, а емоционално како се осеќаш е сосема десетта работа
За општеството, битни се и емоционалните состојби на луѓето. Не може да ги занемариме само бидејќи се емоционални.
 

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.790
Поени од реакции
2.583
Не, бидејќи таква сексуалност не ти е научно поткрепена.
Зошто не? Што е различно од non-binary, IT, pansexual? Имаш од твојава клапа што се белци а се осеќаат ко црнци. И сега?
 

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
1.868
Поени од реакции
1.593
Зошто не? Што е различно од non-binary, IT, pansexual? Имаш од твојава клапа што се белци а се осеќаат ко црнци. И сега?
Има голем број на емпириски докази дека тие луѓе не лажат само да направат некаква глупава контра-поента и дека имаат вистинска психолошка потреба да се идентификуваат како такви.
За тебе нема.
 
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.404
Нема потреба ни да се слушат ставовите на ЛГБТ кога се во прашање науките од типот на биологија. Посебно нивните фиктивни измислени родови идентитети немаат допирна точка со природните науки. Имаат со социологија, психологија и можеби невропсихијатрија да се открие тригерот односно кловнот што ги злоставувал. Е сега за хомосексуалноста, тука незнам. Хомосексуалноста е присутна и кај животните, а и низ историјата.

Заради забеганоста сега имаме фрикови што се пишале жени и се натпреваруваат во женска категорија како во најпознатиот случај Лиа Томас. Сега за Шекспири спортовите се најверојатно непотребна работа и не треба да има медали и дека треба да и/му се дозволи да се натпреварува во женска категорија. Арно ама има природни егзактни науки кои што велат дека мажите генетски имаат подобри предиспозиции за некој спорт, односно физички се посилни. Тоа што некој решил да се пише жена, нека си формира своја лига со исти како него и нека не руши соништа на девојчиња.

Има голем број на емпириски докази дека тие луѓе не лажат само да направат некаква глупава контра-поента и дека имаат вистинска психолошка потреба да се идентификуваат како такви.
За тебе нема.
Или во превод само либтардите можат да кажат кои идентитети постојат, додека сите други се во грешка. Хмм ова потсеќа на формирање забегана религија/секта која не ги почитува правата на другите и слободниот избор на другите.
 

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.790
Поени од реакции
2.583
Нема потреба ни да се слушат ставовите на ЛГБТ кога се во прашање науките од типот на биологија. Посебно нивните фиктивни измислени родови идентитети немаат допирна точка со природните науки. Имаат со социологија, психологија и можеби невропсихијатрија да се открие тригерот односно кловнот што ги злоставувал. Е сега за хомосексуалноста, тука незнам. Хомосексуалноста е присутна и кај животните, а и низ историјата.

Заради забеганоста сега имаме фрикови што се пишале жени и се натпреваруваат во женска категорија како во најпознатиот случај Лиа Томас. Сега за Шекспири спортовите се најверојатно непотребна работа и не треба да има медали и дека треба да и/му се дозволи да се натпреварува во женска категорија. Арно ама има природни егзактни науки кои што велат дека мажите генетски имаат подобри предиспозиции за некој спорт, односно физички се посилни. Тоа што некој решил да се пише жена, нека си формира своја лига со исти како него и нека не руши соништа на девојчиња.


Или во превод само либтардите можат да кажат кои идентитети постојат, додека сите други се во грешка. Хмм ова потсеќа на формирање забегана религија/секта која не ги почитува правата на другите и слободниот избор на другите.
Буквално, $екта.
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.205
Поени од реакции
4.024
Па прво Кајганеро делумно е во право.НО
Кој мислиш дека оперира врз транс луѓе?
Не знам од кај ви е таа идеја дека биологијата се противи на тврдењата на ЛГБТ страната?
Ок. У кратки црти(и пошто се избламира понатамошно).... викаш дека биологијата поддржува тешки и редунданти операции на перферктно физички здрави индивидуи притоа порекнувајќи милиони години еволуција само зада се задоволат нивните емоцијални хирови. Ама ајде ќе ти дадам по опилив пример
1659114055913.png
Ова е тн. месечев кактус , под лат.имо Gymnocalyicum stenoplerum cv hibotan .
Тоа е мутант без приореден хлорофил кој потекнува кога јапанац што растел од семки нашол таков никулец, и го накалемил друг кактус како домаќин. Сите тие култивари се клонови од тој оригинал. Сите се калемат на домаќин кактус оти самите немаат хлорофил да се одджруваат. Буквално се прават операции на растението поради емоциналите хирови на индивидуите, како и алчноста.
И ти и твоите ги валидизирате двете работи само за луѓе. Поддржување касапење на нестабилни и манипулирани личности додека пуните џебови на алчни кретени.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom