Зошто едноставно не признаеме дека Македонија е една од најкрими земјите во Европа?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
1.893
Поени од реакции
1.603
Или некој ќе фати да ги пљачка и руши. Таква е природата на луѓето.
Религијата ја фпрегнува таа природа за нечии цели. Сталинизам, Елџибитизам, Исламизам, Нацизам итн...
Елџибити се анти-религија ко тебе и мене.
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.223
Поени од реакции
4.048
Елџибити се анти-религија ко тебе и мене.
Не џими. Верувањето во измислени полови дека постојат, како и обидити да се конвертираат верници дека тоа што се залагате треба да е мејнстрим е АПСОЛУТНО во секоја смисла религиозен систем и движењето религиозно.
 

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
1.893
Поени од реакции
1.603
Не џими. Верувањето во измислени полови дека постојат, како и обидити да се конвертираат верници дека тоа што се залагате треба да е мејнстрим е АПСОЛУТНО во секоја смисла религиозен систем и движењето религиозно.
Немаш поима што значи религиозно ти. Религиозно би било ако кажат дека САМО елџибити е правилно, како што религиите го прават тоа со хетеросексуалноста.
Ама елџибити ти вика дека е океј да си или да не си стрејт, океј е да си цис и океј е да си транс.
Твоето верување дека хетеросексуалноста е единствено правилна е религиозно мислење.
 
Последно уредено:

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.223
Поени од реакции
4.048
Немаш поима што значи религиозно ти. Религиозно би било ако кажат дека САМО елџибити е правилно, како што религиите го прават тоа со хетеросексуалноста.
Ама елџибити ти вика дека е океј да си или да не си стрејт, океј е да си цис и океј е да си транс.
Твоето верување дека хетеросексуалноста е единствено правилна е религиозно мислење.
Џими, можда оти мозокот ти е испран на некаква тешка варикина, ама термините “стрејт„ “хетеросексуалност„ “Цис„ ги користите како да се однесуваат за подлуѓе. Инфериорни. Ја преферирам термин нормални. Т.е. нормални во однос на сите основи билошко-генетско-репродуктивни фукнции.
Тоа, и римските религии биле ПРВИЧНО отворени додека не се појавиле христијаните(кој активно ја потковуле римската империја). Кога христијаните биле легализирани , и тие биле толеранти кон другите. Неколку децении подоцна, римските пагани на клада. После арапиве се појавиле, ветувале куп глупости. Првично толеранти, нормално, трговци, платеници итн. После цела европа арапи, и рисјаните робови и раја нели. Цела таква историја на политички здруженија и секти.
Моето едино верување и убедување е дека вие сте по сите правила и прописи религиозна секта и сакате да ги узурпирате моите права(финално на насилен начин како сите други).
 

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
1.893
Поени од реакции
1.603
Џими, можда оти мозокот ти е испран на некаква тешка варикина, ама термините “стрејт„ “хетеросексуалност„ “Цис„ ги користите како да се однесуваат за подлуѓе. Инфериорни. Ја преферирам термин нормални. Т.е. нормални во однос на сите основи билошко-генетско-репродуктивни фукнции.
Тоа, и римските религии биле ПРВИЧНО отворени додека не се појавиле христијаните(кој активно ја потковуле римската империја). Кога христијаните биле легализирани , и тие биле толеранти кон другите. Неколку децении подоцна, римските пагани на клада. После арапиве се појавиле, ветувале куп глупости. Првично толеранти, нормално, трговци, платеници итн. После цела европа арапи, и рисјаните робови и раја нели. Цела таква историја на политички здруженија и секти.
Моето едино верување и убедување е дека вие сте по сите правила и прописи религиозна секта и сакате да ги узурпирате моите права(финално на насилен начин како сите други).
Не, не ги користам така термините. Не знам од кај ти текна тоа. Стрејт и геј, цис и транс за мене се еднакви.
И премногу лицемерен си на темава. Ти моментално не ги прифаќаш елџибити и сакаш ним да им се узурпирани правата, немаш право да се грижиш дали ќе те прифатат тебе во иднина.
Во сегашноста, ти како цис стрејт личност, си прифатен од нив, сакал или неќел.

Еден друг показател за религија е тоа што оди контра науката, исто како што хомофобите и трансфобите одат контра науката и не ги прифаќаат заклучоците на психологијата и социологијата на овие теми.
 
Последно уредено:

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.223
Поени од реакции
4.048
Не, не ги користам така термините. Не знам од кај ти текна тоа. Стрејт и геј, цис и транс за мене се еднакви.
Taка ти тврдиш ама не значи дека така е фактички.
И премногу лицемерен си на темава. Ти моментално не ги прифаќаш елџибити и сакаш ним да им се узурпирани правата, немаш право да се грижиш дали ќе те прифатат тебе во иднина.
Кој права им ги узурпирам? Сум рекол да се бесет самите педери и транџи?
Прв лицемерлук е да ми наметнуваш латинска и западњачка терминологија на јазик богат јазик кој веќе има термини.
Второ, мојот проблем е со секташките здружениа, во кој без сомнеш ти членуваш, кој бљуваат пропаганда , како што ти правиш, и активно ги малтетираат луѓето како мене.
Трето, не може да бидат еднакви, пошто НЕ сме еднакви. Фактот дека педерите и транџите имаат егзотични фкусови за ебачки наклон, сите права што ги бараат се всушношст специјален третман, кој вие го пласирате како поголеми прави и еднаквост. Сакате да создате паралелни структури и да влечете пари од државата во ловењто на овие цели.

Еден друг показател за религија е тоа што оди контра науката, исто како што хомофобите и трансфобите одат контра науката и не ги прифаќаат заклучоците на психологијата и социологијата на овие теми.
Врв на дупли лицермерлук од твоја страна е дека одите контра биологијата(што очигледно си ја запоставил) од сите ствари. Психологија и социјологија во одредена точка на времето тврделе дека комунизмот или фашимзмот се патот кој што треба да се иде. Глеј како тоа испадна. Ти и твоите не си во најмала точка поразличен од нив. Тоа што вие правите е сектаријанско однесуање врзано врз лабава псеудонаучна теорија и хирови на индивидуи споено со индоктринација.
 

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.040
Поени од реакции
26.792
Или некој ќе фати да ги пљачка и руши. Таква е природата на луѓето.
Религијата ја фпрегнува таа природа за нечии цели. Сталинизам, Елџибитизам, Исламизам, Нацизам итн...
Moze ke gi pljacka ko piramidite i sfingata veke 6000 godini, no ne se srusheni ko sho gledam.
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.223
Поени од реакции
4.048
Moze ke gi pljacka ko piramidite i sfingata veke 6000 godini, no ne se srusheni ko sho gledam.
E тука те имам. Палмира.Статуата на буда во авганистан. Библиотеката и саат кулата во александрија. Домус ауреа на нерон. Куп цркви во османлиската империја. Градините на вавилон. Мавзолејот кај и да беше. Каде се сега?
 

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.040
Поени од реакции
26.792
E тука те имам. Палмира.Статуата на буда во авганистан. Библиотеката и саат кулата во александрија. Домус ауреа на нерон. Куп цркви во османлиската империја. Градините на вавилон. Мавзолејот кај и да беше. Каде се сега?
Palmira ja unistija islamski fundamentalisti, ili ponarodski kazano necivilizirani pustinski pleminja bez kultura.
Prethodno postoese poveke od 2 milenima i najverojatno ke prodolzese da postoi.
Aleksandriskata biblioteka so tek na vreme gubela vlijatelnost zatoa sto vo ostatokot od svetot se prepisuvale istite spisi-nisto ne e izgubeno od Aleksandrija, a gradbata e kolateralna steta na vojni.
Crkvite ne se srusheni, baraj pod malterot na starite dzamii.
Gradinite na vavilon ne znaeme kade se naogaat, ne se najdeni nikakvi arheoloski indikacii deka postojat.
No znaes sto e najdeno?
Troja.
 

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
1.893
Поени од реакции
1.603
Врв на дупли лицермерлук од твоја страна е дека одите контра биологијата(што очигледно си ја запоставил) од сите ствари. Психологија и социјологија во одредена точка на времето тврделе дека комунизмот или фашимзмот се патот кој што треба да се иде. Глеј како тоа испадна. Ти и твоите не си во најмала точка поразличен од нив. Тоа што вие правите е сектаријанско однесуање врзано врз лабава псеудонаучна теорија и хирови на индивидуи споено со индоктринација.
Официјалниот став на биологијата е во полза на ЛГБТ. Нема да најдеш респектабилен биолог што ќе ти ја потврди хомофобијата или трансфобијата.
Кој мислиш дека оперира врз транс луѓе?
Не знам од кај ви е таа идеја дека биологијата се противи на тврдењата на ЛГБТ страната?
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.223
Поени од реакции
4.048
Официјалниот став на биологијата е во полза на ЛГБТ. Нема да најдеш респектабилен биолог што ќе ти ја потврди хомофобијата или трансфобијата.
Кој мислиш дека оперира врз транс луѓе?
Не знам од кај ви е таа идеја дека биологијата се противи на тврдењата на ЛГБТ страната?
Ти давам едно 24 часа за да најдеш што не ти е во ред со изјавава оти не сум кретен и пола опростувам ако сам пријавиш
 

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
1.893
Поени од реакции
1.603
Ти давам едно 24 часа за да најдеш што не ти е во ред со изјавава оти не сум кретен и пола опростувам ако сам пријавиш
Нема ништо што не е во ред со неа. Не постои никаков конфликт помеѓу биолошките и психолошките научни заедници околу ЛГБТ луѓето. И двете заедници си даваат научна поткрепа едни на други во поглед на ова прашање.
Тоа дека биологијата се противи на ЛГБТ е само измисленица од страна на хомофобите и трансфобите.
 

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.790
Поени од реакции
2.583
Официјалниот став на биологијата е во полза на ЛГБТ.
Официјалниот став на биологијата е во полза на ЛГБТ.
Официјалниот став на биологијата е во полза на ЛГБТ.
Официјалниот став на биологијата е во полза на ЛГБТ.


Како? Као дека колку и да се трудите да го докажете спротивното, сепак, за репродукција е потребно пенис и вагина? Или во поглед на тоа дека мажот нема природна генетска предиспозиција за да има матка? Или пак, во поглед на тоа што без спермата од мажот не може да се оплоди јајце клетката од родител 2?
 

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
1.893
Поени од реакции
1.603
Официјалниот став на биологијата е во полза на ЛГБТ.
Официјалниот став на биологијата е во полза на ЛГБТ.
Официјалниот став на биологијата е во полза на ЛГБТ.
Официјалниот став на биологијата е во полза на ЛГБТ.


Како? Као дека колку и да се трудите да го докажете спротивното, сепак, за репродукција е потребно пенис и вагина? Или во поглед на тоа дека мажот нема природна генетска предиспозиција за да има матка? Или пак, во поглед на тоа што без спермата од мажот не може да се оплоди јајце клетката од родител 2?
Немаат врска тие тврдења со ставовите на ЛГБТ. Ставот на ЛГБТ е дека некој со родов идентитет маж може да роди дете и биологијата се согласува со ова, бидејќи родовиот идентитет не е пол.
Вие го превртувате ова тврдење дека зборат за некој со машки пол, што е неточно од ваша страна. Транс жените не тврдат дека можат да раѓаат деца и го имаат прифатено ова.
 

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.790
Поени од реакции
2.583
Немаат врска тие тврдења со ставовите на ЛГБТ. Ставот на ЛГБТ е дека некој со родов идентитет маж може да роди дете и биологијата се согласува со ова, бидејќи родовиот идентитет не е пол.
Вие го превртувате ова тврдење дека зборат за некој со машки пол, што е неточно од ваша страна. Транс жените не тврдат дека можат да раѓаат деца и го имаат прифатено ова.
Епа биологијата не викa така, освен ако не си плод на машка личност што те родила а те зачнала особа со женски вагинален иседок.

Родов идентитет е психичка болест и потрага по признаеност и да се биде ин заедно со "прогресивните" мекуши. Истите оние што измислуваат топла вода за да грабат пари од идиотски фондови без 1 ден работно искуство.

А полот е биолошки факт, ти можеш да се осеќаш и ко коњ ама јебига, немаш копита и психа коњска.

Затоа војската треба да биде обврзувачка.

Јас имам уште побрутални ставови ама нека. Едниот од нив е "get a fucking job and be useful". Хорор.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom