Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
21 март 2014
Мислења
532
Поени од реакции
409
Има многу причини за некоја девојка да не сака добро момче, а и обратно, затоа што има мал милион начини да се опише нешто како добро.

1. Изглед/облека/хигиена
2. Финансиска стабилност - за мажите дали може да го издржи теретот, за жените колкав е теретот.
3. Комуникација - ова може и да е на прво место, под ова спаѓаат и погледите за фамилија, кариера, религија, политика, итн.

Всушност, сите комуницираме различни нешта со што привлекуваме (или се интересираме за) различни луѓе. Некои интереси се неповрзани и недопирливи.
На пример, не постои ниту една вредност која маж може да ја понуди за да биде сакан од лезбејка. Или жена од некој геј или монах или не знам кои други специфични интереси.

Од друга страна, пасијата кон некој интерес може да биде ослабната исто од мноштво причини, презаситеност, неможност, итн. Пример, брачен пар може да се разведе заради финансиска неисполнетост или незаинтересираност на некоја страна.

Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња е едно генерично прашање зад кое стојат многу подпрашања:
  1. Дали се вклучени сите девојки или одредено подмножество?
  2. Дали навистина постои компатибилност и заеднички интерес?
  3. Каков бил статусот на тие девојки, конкуренција?
  4. Уште многу други подпрашања..
Значи, битно е каква персона ќе се земе за референца.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.330
Поени од реакции
17.515
Член од
22 декември 2018
Мислења
523
Поени од реакции
731
Чекај чекај, на Фејсбук ја бараше по име и презиме некоја учесничка што си ја видел на ТВ на квиз, и уште и испрати риквест?
И што има врска што и испратил пријателство не смее да го прави тоа? Пријателе пушти ми линк од чупето да пробам јас да видам, ставив слика во канцеларија пред некое време и ќе ти кажам што бидна

Член од
4 август 2018
Мислења
1.624
Поени од реакции
3.446
Чисто експеримент човеку.
А што истакнуваат име и презиме на тв, и јас во таа емисија учествував пред многу години и мене ме некои додаваа после емисијата па што има врска ако ме додавале, прифатив пријателство и што? Никого не сум вознемирувал и никој ме нема вознемирувано.
Знаев дека нема да прифати чупето али чисто да си потврдам самиот себеси, и го вратив т.е го повлеков барањето за пријателство.
Не сме нечија лига и ниво.
Таа сите ли тие 4 900 пријатели баш ги познава во реалниот живот?
И јас имам на фејсбук еден куп ликови и од машки и од женски пол кои никогаш ги немам сретнато во животот и веројатно нема да ги сретнам. И повторувам никогаш ама никогаш не сум пишувал во инбокс на ниту една личност од женски пол за да се додворувам и слично.

Ама ок, таквите како таа ги има еден куп, ќе бираат и избираат ама на крај ќе ги плесне реалноста дека ќе поминат годините и тогаш прифаќаат од крајна нужда нешто што не би прифатиле години наназад во минатото. Баш на 31 година чупето има убава фаца и лице, ама реално има бутови и нозе, а уште не раѓало деца. Убавината ќе помине кога тогаш, а кај оваа веќе почнало со 31 години има изразени бутови.

Како се вели: ,, можеш да правиш што сакаш колку сакаш, ама не можеш во недоглед нешто да правиш, против времето никој не може''.
Кој разбрал разбрал.
Ти си добар..мене ем не ме прифаќаат ем го заклучуваат профилот да не им нудам пријателство хехе ама на мене ми одговара тоа што за кратко време гледам со какви личности си имам работа..А на сликиве кога ги гледаш мислиш поневини суштества од нив нема ко мајки терези и богородици..

Не не не, немој. Биди маж до крај, зошто си го повлекол барањето????

п.с. Само да не ти текне по извесно време пак да ја додадеш оти то ќе е уште поглупо.
Мислиш дека го приметила неговото аднување..сигурно има плус 500 други кои се на стен бај..

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.181
Поени од реакции
52.387
Чекај чекај, на Фејсбук ја бараше по име и презиме некоја учесничка што си ја видел на ТВ на квиз, и уште и испрати риквест?
Ништо не е тоа. Еден другар во теретана им ровареше по членските што ги оставаа на пултот и ги аднуваше една по една. :icon_lol:

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.912
Поени од реакции
4.721
Не не не, немој. Биди маж до крај, зошто си го повлекол барањето????

п.с. Само да не ти текне по извесно време пак да ја додадеш оти то ќе е уште поглупо.
Имам приметено дека девојкиве намерно прават вакви тестови, залепени се 24/7 на тоа телефоните ама намерно одовлекуваат прифаќање на пријателство или одговарање на пораки. Веројатно сакаат малце да направат проценка на самодовербата кај машките, да сум женско некој да ми прати понуда за пријателство и по x саати да ја повлече ми е знак дека има проблем со самодовербата

Член од
13 април 2021
Мислења
3.689
Поени од реакции
12.061
Имам приметено дека девојкиве намерно прават вакви тестови, залепени се 24/7 на тоа телефоните ама намерно одовлекуваат прифаќање на пријателство или одговарање на пораки. Веројатно сакаат малце да направат проценка на самодовербата кај машките, да сум женско некој да ми прати понуда за пријателство и по x саати да ја повлече ми е знак дека има проблем со самодовербата
Да, глупо е да си ја повлечеш понудата за пријателство, искрено. :D

Не знам, јас ако не го познавам ликот не прифаќам понуда за пријателство, независно маж/жена.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.132
Поени од реакции
3.879
Ако не и се допаѓа нема да го прифати, а ако не го прифати, а не го ни одбие, автоматски иде у фоловерс, што е плус за неа, зашто има повеќе фоловерс после на профил, посебно ако ставила колку ја следат бројчано да се гледа.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.363
Поени од реакции
4.737
Ништо не е тоа. Еден другар во теретана им ровареше по членските што ги оставаа на пултот и ги аднуваше една по една. :icon_lol:
Познаник зјапа у една со саати,доаѓа келнерот нарачуваме и го прашува кое е девојчево. Овој му кажува име презиме, инста име и ѕверот у истиот момент ја аднува на се можно :D

Член од
13 април 2021
Мислења
3.689
Поени од реакции
12.061
Ако не и се допаѓа нема да го прифати, а ако не го прифати, а не го ни одбие, автоматски иде у фоловерс, што е плус за неа, зашто има повеќе фоловерс после на профил, посебно ако ставила колку ја следат бројчано да се гледа.
Како иде у фоловерс? И они може да ти го глеат профилот после? Сум остарела еј.

Обично не кликам ништо затоа што има упорни ликови што кога нема да ги прифатиш те додаваат пак…

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.578
Поени од реакции
3.895
Алфа мажјак
Познаник зјапа у една со саати,доаѓа келнерот нарачуваме и го прашува кое е девојчево. Овој му кажува име презиме, инста име и ѕверот у истиот момент ја аднува на се можно :D
И овој исто

Член од
24 април 2008
Мислења
11.244
Поени од реакции
12.952
Очаен будала со тапија.

Џабе сите мускули ако не знае да му пријде на женско и да се поздрави со нејзе. Во најлош случај ќе добие корпичка по фаца, а за возврат нека и` ја отпее Корпичка од Ластовица, и ете изедначени се. :D

Член од
12 март 2024
Мислења
520
Поени од реакции
959
Очаен будала со тапија.

Џабе сите мускули ако не знае да му пријде на женско и да се поздрави со нејзе. Во најлош случај ќе добие корпичка по фаца, а за возврат нека и` ја отпее Корпичка од Ластовица, и ете изедначени се. :D
Може само работи на пулт типот а не вежба и нема мускули и така има пристап до членски?

Него коа сме кај членски од теретана, малце оф топик. Од мојот ранец едно од тие појасчињата малерозно се провлекло од моето шкафче и влегло во друго шкафче.

Завршувам и сакам да си одам ама не можам зашто ранецот ми е заглавен практично во друго шкафче. И идам вработените да ги прашам чие е шкафчето број тој и тој да земе да отвори да извадам појасот за да си одам...ми вика ааа еве ја членската види и што да видам, Никола Груевски. Одев цела теретана да ја прашам дали се викаат Никола Груевски и кој ксмет го имам, последниот од сите присутни испадна дека е типот. Нормално не тој од Будимпешта.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.624
Поени од реакции
3.446
Бегајте подалеку од жени сликани со полу насолзени очи кои као гледаат во далечина замислени и делуваат дека се во потрага по љубовта на својот живот..Таквите како може да ти се усерат во живот ретко која може..
Мавајте ги овие што отворено и јавно зборат за пички и курови по рилсои и шортои и сите ги прават курви по коментари..со таквите има најубаво да си поминеш и мислам дека се едни од најверните иако се презентираат намерно во погрешно светло..

Член од
12 март 2009
Мислења
21.330
Поени од реакции
17.515
Да, глупо е да си ја повлечеш понудата за пријателство, искрено. :D

Не знам, јас ако не го познавам ликот не прифаќам понуда за пријателство, независно маж/жена.
Ако познавам некого и Комуницирам лично и на дебилен а и со Вивер, што к@р ми е фејсбук пријателство...

Kajgana Shop

На врв Bottom