Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.981
Дали си државно вработена? Ако не си. Тогаш мој добронамерен совет е да не се ограничуваш на македонски момченца, туку малку пошироки гледишта. Не сме во кафез. Надвор од мк има добра понуда.
Ако реденки по Будви и Скијатоси се добра понуда, да. Во спротивно, за мали, здепасти, со уста ко за пет души, никој не се тепа на светов. :icon_lol:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.429
Поени од реакции
17.755
Би сакал да се надоврзам на твоето мислење.
Иако се согласувам со тебе во целост, последиците од отсуство на здраво семејство кај еден поединец се гледаат во сите можни сфери во животот, дали е тоа деловно, љубовен аспект итн...
Затоа на работа преќутуваме, затоа дозволуваме на глава да ни се качат и подлижувачи сме големи...ние никому сме немале да се огледаме, да земеме за пример, тој што требало да има поактивна улога како родител, иако присутен физички...отсуствувал од воспитувачкиот процес, а последиците од тоа не мора да ги бараме само во љубовните проблеми.

И човек кога ќе сфати овие работи и кога ќе пренесеме на ,,големо" доаѓаме до заклучок дека во Македонија, здрави присебни поединци едноставно нема и сите проблеми што ги имаме во земјава, потекнуваат од тој корен...од луѓе израснати во болни средини.
Tranzicijata i ekonomskite nepriliki i se sto ni se desavase ovie 30 i kusur godini go napravija svoeto, ne utepaa i duhovno i moralno i ne degradiraa na site polinja.
Автоматски споено мислење:

Imam edna koleska, 45 godini, sama, kuckarka, i sve toa vo red. Ali, nevozmozno antipaticna, uste pa se zali nemalo mazi, fati eden starec, stranec - demek tie povredni se popametni posve toa se nejzini muabeti , ja ebavase 3 nedeli i bese mirna, zbor ne i se slusna. Ja frli ko corap izgleda, sea depre e. Bitno nemalo mazi, ona sakala te mladi mazi, pa zaboravi u meguvreme sto kazala pa sakala postari, pa da bile intelektualci, posto ona zavrsila dva fakulteta, nejkela deca i komentira koga decata na koleskite se bolni kolku e ona srekna ustvari sto donela odluka da ne raga, i slicni takvi iritiracki muabeti so koi si se pravda pred sebe, a i pred drugite i toa nicim izazvana. A vide kur posle tolku vreme zaboravi na site kazani raboti, duri i prsten ocekuvase. Muabetot mi e, nemojte vasata gorcina od ljubovniot neuspeh da go razviete vo takva nepodnosliva patetika i odvratnost, posto nema nikako taka da si pomognete. Se desilo sto se desilo, naucete od greskite i posle oporavuvanjeto trgnete napred a ne zaglaveni vo nereseni kompleksi koi ke vi go unistat zivotot. Najdete kur i ke bidete posrekni.

Последно уредено:
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Си измислувате приказни и си терате свој филм за работи кои не се ниту кажани, ниту алудирани.

Ниту мислам дека се сите мажи инцелски и затупено настроени, напротив, сосема различна слика имам во реалниов живот во однос на оваа по нет. Ниту сум разочарана од мажи, ниту страдам по бившиот, само дадов пример зошто не можев да останам со него наспроти претпоставките дека сме раскинувале за да се ебаваме наоколу и слично.

Како што веќе реков, познавам прекрасни мажи и со сигурност знам, меѓу другото затоа што и сама имам искуство, дека не очекуваат сите мажи да им изиграваш мајка, сосема се способни и не драматизираат околу домашни обврски кои не се ни машки, ни женски, туку човечки.

Немам во план да останам сама, ниту критериумите се ништо од тоа што вие овде алудирате дека се, ама ок, мислете што сакате, на крајот, не ве ни интересира женско мислење, си имате веќе теорија и тоа е тоа.

Многу е едноставно, впрочем, за партнер сметам дека е човек со кој делиме исти или слични вредности и погледи за животот. Ако најдам таков, секако сакам дете со него. Не сакам дете по секоја цена, нема потреба да родам суштество ново и да му го заебеме животот со некој таму.

На крајот, релативно ефтино е, а до душа и ваучери има, за вештачко оплодување со донирана сперма. Не ќе имам кого да го луштам со алиментација :( вистина, ама ако баш толку ми е преважно да имам биолошко дете, не морам да се омажам со кој било, само да не останам сама.

Сакам јас брак, сакам домаќинлук, сакам фамилија, на пример со на тој бивш фамилијата и денес живеам прекрасно, нит сум се мразела со неговите нит сум имала причина, за неговите глупости не обвинувам никого освен него лично. Чим неговата фамилија ме разбра и поддржа, што повеќе, нели.

Ни јас не сум совршена, таман работа, само се кажувам каква сум од старт, тоа е што е, или ти чинам или не. Не сме деца па да се лажеме дека било кој за било кој ќе се промени.

Ако јас се прашувам тоа е причина за незадоволството во браковите, очекување дека тој/таа ќе се промени. Човек се менува само кога самиот сака, не заради другите.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Си измислувате приказни и си терате свој филм за работи кои не се ниту кажани, ниту алудирани.

Ниту мислам дека се сите мажи инцелски и затупено настроени, напротив, сосема различна слика имам во реалниов живот во однос на оваа по нет. Ниту сум разочарана од мажи, ниту страдам по бившиот, само дадов пример зошто не можев да останам со него наспроти претпоставките дека сме раскинувале за да се ебаваме наоколу и слично.

Како што веќе реков, познавам прекрасни мажи и со сигурност знам, меѓу другото затоа што и сама имам искуство, дека не очекуваат сите мажи да им изиграваш мајка, сосема се способни и не драматизираат околу домашни обврски кои не се ни машки, ни женски, туку човечки.

Немам во план да останам сама, ниту критериумите се ништо од тоа што вие овде алудирате дека се, ама ок, мислете што сакате, на крајот, не ве ни интересира женско мислење, си имате веќе теорија и тоа е тоа.

Многу е едноставно, впрочем, за партнер сметам дека е човек со кој делиме исти или слични вредности и погледи за животот. Ако најдам таков, секако сакам дете со него. Не сакам дете по секоја цена, нема потреба да родам суштество ново и да му го заебеме животот со некој таму.

На крајот, релативно ефтино е, а до душа и ваучери има, за вештачко оплодување со донирана сперма. Не ќе имам кого да го луштам со алиментација :( вистина, ама ако баш толку ми е преважно да имам биолошко дете, не морам да се омажам со кој било, само да не останам сама.

Сакам јас брак, сакам домаќинлук, сакам фамилија, на пример со на тој бивш фамилијата и денес живеам прекрасно, нит сум се мразела со неговите нит сум имала причина, за неговите глупости не обвинувам никого освен него лично. Чим неговата фамилија ме разбра и поддржа, што повеќе, нели.

Ни јас не сум совршена, таман работа, само се кажувам каква сум од старт, тоа е што е, или ти чинам или не. Не сме деца па да се лажеме дека било кој за било кој ќе се промени.

Ако јас се прашувам тоа е причина за незадоволството во браковите, очекување дека тој/таа ќе се промени. Човек се менува само кога самиот сака, не заради другите.
Која генерација си ако не е тајна? :)
Зашто има една америчка... Дејтинг после 30 година ти е како да одиш во Дрисла и да бараш најнеоштетен предмет/човек. Тие што вределе се веќе оженети со фамилии, а останале лапрди, пребирливи шо бараат влакно во јајце и цепидлаки, мислам во што и самата можеш да се увериш. Ќе најдеш маж за секого има по некој.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.023
Дали си државно вработена? Ако не си. Тогаш мој добронамерен совет е да не се ограничуваш на македонски момченца, туку малку пошироки гледишта. Не сме во кафез. Надвор од мк има добра понуда.
да бидам искрен и од вакви муабети ми се лоши, ај може ние Македонците не сме идеални па за некој тука нема добра понуда, ама пак надвор каква понуда има, абе остај ти се молам, толку кревај не курот само дека бил од надвор, па ене одете до Бит Пазар, не мора многу далеку да одите.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
да бидам искрен и од вакви муабети ми се лоши, ај може ние Македонците не сме идеални па за некој тука нема добра понуда, ама пак надвор каква понуда има, абе остај ти се молам, толку кревај не курот само дека бил од надвор, па ене одете до Бит Пазар, не мора многу далеку да одите.
Ти па љубоморен да не си. Па има бе мажи и надвор од мк, зашто да се ограничува. Хех.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Зашто има една америчка... Дејтинг после 30 година ти е како да одиш во Дрисла и да бараш најнеоштетен предмет/човек. Тие што вределе се веќе оженети со фамилии, а останале лапрди, пребирливи шо бараат влакно во јајце и цепидлаки, мислам во што и самата можеш да се увериш. Ќе најдеш маж за секого има по некој.
Не е тајна, има по форумов уште од одамна, 91ва сум.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.023
Ти па љубоморен да не си. Па има бе мажи и надвор од мк, зашто да се ограничува. Хех.
далеку од тоа дека сум љубоморен, и нема зошто да се ограничува, ама ми смета потенцирањето на тоа надвор од мк, па уште појакото гордо нагласување од нејзина страна дека не била патриот, мислам глупости, извинете вака, мое не е да судам ама морам, кога веќе ме влечите за јазик.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Не мислам дека македонските мажи се полоши од странците, во суштина и сакам македонски маж или барем екс ју маж. Но не си ставам такви некои стеги, ако некој Ханс запознаам и си кликнеме, што не.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
А ако ја свртиме коцката како ќе испадне? И жените што вределе се омажени со фамилии или како е ...

Дај не го терај оној стереотип "жена на жена е ...."

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
далеку од тоа дека сум љубоморен, и нема зошто да се ограничува, ама ми смета потенцирањето на тоа надвор од мк, па уште појакото гордо нагласување од нејзина страна дека не била патриот, мислам глупости, извинете вака, мое не е да судам ама морам, кога веќе ме влечите за јазик.
Ти свесен си како беше дочекана идејата на девојкава дека си бара дечко тука? Со презир, потсмев и теткести некој дофрлувања и навреди, и тоа од македонските "мажи", те не била домаќинка, оти работела, те не и требал маж туку ебач, моља висе, абе подалеку од "тетки перси мажи"македонски упм, и мамини синчиња кои се кријат под сукњи уште до 60 години.
Автоматски споено мислење:

А ако ја свртиме коцката како ќе испадне? И жените што вределе се омажени со фамилии или како е ...

Дај не го терај оној стереотип "жена на жена е ...."
Па деф така некако.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Ако реденки по Будви и Скијатоси се добра понуда, да. Во спротивно, за мали, здепасти, со уста ко за пет души, никој не се тепа на светов. :icon_lol:
Очигледно немаш поима колку Македонки се омажени со странци. Неважно, дај Боже сите да се со некој со кој си го нашле раатот во животецов.

Kajgana Shop

На врв Bottom