Зошто во некои земји не е нормално да се има секс пред брак?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Da ti kazuvas 3-4 ... a sto ako pa prviot se pogodi da odgovara? eve imas srekja...? sto prvo ti doagja na misla sega? mislam deka odma na nekoj ke mu tekne ejj pa cekaj be sto samo so eden ili edna daj da probam so uste itn.. znaci se razmisluva po ona sto denesnovo covestvo te nastimalo... na takov razum ...
Ili pa sto znaci 3-4 pa ehh ke se pogodi nekoj kao a sto ako ne? znaci ke se ide dalje...
Znaci mislis deka seksot bi bil fin ako so nekoj celosno ja dozivees ljubovta... se slagam so tebe... znaci pred se e ljubovta...
A cekaj, znaci ti bi mislela deka nekoj daleku bolje ke bide u seksot od toj... a sto praime so faktot deka SEKOGAS postoi daleku podobar od nekogoj drug? .... znaci se se vrti vo ona na sto denesnite lugje nekoj gi nastimal... ne mesam poimi... kako sto tebe ti e normalno da kazes 3-4 nekoj drug ke kaze 10-15 itn znaci stanuva individualno taa brojka... znaci pak se sveduva na koj kolku kafe pie kako sto spomna... i sega da dojde nekoja da kaze sto ma 3-4 30-40 se u red i normalno... e za toa zboram deka nema cudenje nema nesto sto e nemoralno moralno.. tuku stimot e toa... pak ke kazam jas ja kazav mojata teorija zasto e toa taka smeneto od ona drugono sto od sekogas postoelo.... dali ima nekoj drug razmisluvanje na toa....
Првиот да одговара? Можеби, но јас навистина не сум слушнала дека некој таков пар, кој заглавил до брак, подоцна не пропаднал. Едноставно, во прашање е долго време, многу години, а ние сме луѓе, се менуваме и скоро е невозможно да ни цути врската која сме ја започнале на 16 години и има траење од 30 години. Не може рационално да се избере партнер на тие години, кој секогаш би бил ист или кон кого ние секогаш би биле исти. Друго е кога на позрела возраст некого со вистински очи ќе го погледнеме и кога позрело ќе сфатиме дека тој е добар за нас и одлучуваме да се врземе за него. Не дека и во тој случај нема никогаш да се појави таа помислата дали има некој подобар, но ако бракот е во некоја добра и солидна состојба, тие мисли не би биле критични.
 
Член од
8 август 2008
Мислења
153
Поени од реакции
2
Не мислам на неморални закони... Ти се случило да сакаш некоја многу многу и да имаш однос со неа? Пример имаш врска од 2-3 години... И по извесно време да се измени од Х причини (не е сега тоа тема на разговор) и да сакаш да се скараш? Не гледам јас тука ништо лошо.


А за ова, те поддржувам 100%. Само мислам дека малце ги избуричка работите во почетниот пост, едно е да се има љубов и секс со неа, а друго е да се има секс за забава (или за една вечер, како сакаш). Тоа и јас не го поддржувам и одобрувам.
da te sfakam za toa 2-3 godini edno drugo ... mene vo sosema neshto drugo mi e fokusot... sea skraja da e moze da imas devojka pa ona saka da raskinete ili pa idiot si itn i se desi raskinete, normalno deka nema da sedis sam cel zivot... nego drugo mi e poentata... kao so globalnoto zatopluvanje :) i vaka globalnoto za seksot... itn...
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
a zosto pa BAS samo taa strana se smenila... vo pesnite se opevaat i raboti kako skrseno srce ili kako pomosh nekoj bara... zosto ne se smenilo covestvoto na toa pomogni mu na onoj sto ima potreba od pomosh, zosto ne se smenilo da ljubeniot/ta da ne go skrshi srceto na drugiot? zoshto bas za toa sto se pee skrsheno srce... se izvelicalo ona samo losoto seksot preljubite perverzijata itn... intimnosta vo javnost.. primer vo slucajov forum... sekoj intimata javno ja plesnal... zosto bas samo toa e smeneto a drugo nisto od pesnite???
Епа сеа ние од кај да знаеме зошто тоа се сменило зошто не нешто друго?
Ако е за така ехее колку работи имаат вакви прашања,друга тема е више тоа,за злоба ор самтинг.
Иако,не се баш и тие работи стагнирани скроз,си имаат и тие некое ниво на развиток.
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Развитокот на одередни земји е до она ниво кое било кај нас пред некои си да речеме 20ина години.
Секако, некаде си игра улога и самата религија, како и општественото уредување. На пример, многу од африканските племиња сметаат дека секс пред брак е навреда на чистотата и кршење на вербата во боговите.
Развитокот на светот, како и општестово во кое живееме, ги поставуваат овие препирки, кои за многу луѓе се сеуште неприфатливи.
Од каде да бидеме сигурни дека за некоја година нема да биде срамота ако сме немале секс пред брак?
Се менува светот, а се менуваат и сфаќањата со него.
 

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Не е до земјите туку до верата е.
 
Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Општо е познато зошто се измислени сите религии(барем атеистите знаат)
Затоа е подобро да си мислиш дека е грев да се има секс пред брак, отколку да :sekss: све по списку и да закачиш некоја од болестите на 21 век и после да :tapp: од ѕидот

Зошто сидата и сите други СПБ ги има помалку во исламскиот свет? Ви текнало некогаш?
 
Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
за мене тоа е малце заостанато,се е кажано понатаму
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Се земале порано ко помали, па се си доаѓало таман.

Инаку овие погоре се про секс пред брак, такви се бидејќи немаат друг избор, па го дефинираат мислењето на гурманскиот специјалитет како заостанато.
Одат по логиката дека ако не можеш да се вклопиш во рамките на системот, прво промени го, па после тврди дека само се адаптираш на истиот.
И така 13-14 годишни девојчиња си се ебат, бракови не успеаваат, емотивната празнина и дистанца меѓу луѓето се зголемува, затоа што на никој не му е гајле за некој друг.
Зошто ако му беше, како може некој да премине дека неколкумина му ја таслачале жена му?

Може да се јават колку сакаат либерални, на никој нема да му е сеедно со колку била идната му жена. После може да бидат етикетирани како несигурни, затуцани и слично, но тоа си е правило и не само на балкан како милувате да кажете туку во било која земја и било кое машко низ светот.
На запад едноставно ги здоболе за ближниот, како што спомнав претходно, а мора да е така, за да можат ментално да го пребродат фактот дека некој ја пумпал жена им, дека таа се насладувала од курот на другиот, офкала и уживала и дека има шанса и додека се ебе со него да си замислува како и било со другиот.

Тоа што -сите така прават-, или некои земји не се доволно развиени, ние сме модерни, не ги амнестира од нивното неморално однесување. Не е ова војна па ќе те убиваат за дезертерство ако одбиеш да пукаш. Секој со своето е на крајот, што и како правел такви и последици ќе сноси.

Печеницата е каде-каде во право за темава, но сексот и телесните процеси не се ни создадедни за да бидат како што би сакал некој идеално реализирани и со тоа ослободени од грев. Така е невозможно да се смета на некаква чистина во сексот, независно од бројот на партнери.

п.с. особено ми се бендиса она за скршеното срце. Зошто да не се работи на првата врска, туку после некој проблем се трча кон друг/а?
До тој степен ли е непоправливо или и тука почнува да ни е сеедно со кого сме и што правиме?
Толку ли е незначајна љубовта кон некого за толку бргу да се добива и губи?
 

Tea ^^

★ loli pop ★
Член од
15 октомври 2008
Мислења
187
Поени од реакции
8
Затоа што според мене се држат за некои правила и традиции кои не држат и немат смисла, а да и мислам дека тие земји со тоа сваќање се ненормални хах :vozbud:
 
Член од
8 август 2008
Мислења
153
Поени од реакции
2
Развитокот на одередни земји е до она ниво кое било кај нас пред некои си да речеме 20ина години.
Секако, некаде си игра улога и самата религија, како и општественото уредување. На пример, многу од африканските племиња сметаат дека секс пред брак е навреда на чистотата и кршење на вербата во боговите.
Развитокот на светот, како и општестово во кое живееме, ги поставуваат овие препирки, кои за многу луѓе се сеуште неприфатливи.
Од каде да бидеме сигурни дека за некоја година нема да биде срамота ако сме немале секс пред брак?
Се менува светот, а се менуваат и сфаќањата со него.
i na africki pleminja koj sto se zabegani so veruvanja i sve im e normalno da e vo brak... a i na zapadniot svet koj sto e napreden ima isto taka golem procent koj sto se zalaga za toa ... itn... opsto poznato bilo sto e normalno i porano i sega ali ... sega e otideno na da mu bide sram na nekoj ako ne legnal/a pred brak ... citav negde tema za 18 godini devojce prasuva dali e sramno da se bide nevina na 18 godini... znaci do tolku psihata e isprevrtena da mladive devojcinja momcinja da se mislat dali e vo red so niv ... dokolku do pred nekolku godini se znaese shto e vo red a sto ne e... a sega devojcinja zbuneti so cudni prasanja i sramovi .... neznam zosto nikoj ne ja sfaka temava ... i nema odgovor... znaci do tolku mnogu e ispran pametot na site sto nemaat ni dva zbora ili dve misli da vo umot za temava... bez razlika na nacitani pametni lugje ovde , za ova nema nikoj nisto vo umot li? .... jas dadov moe mislenje i primer zosto e vaka ... na prviot post ... itn. ...







I gledam odgovori za onie koj sto e normalno ona normalnoto za seksot ... a poentata mi beshe za ovie sto sega posle site vekovi si go smenile toa sto od sekogas postoelo i otideni se vo sprotivniot ekstrem... me interesira za tie zosto toa se desilo so niv "so moderniov svet" ... a se znae za nekoj africki pleminja, ili religiozni zemji ili konzervativni lugje, istorii itn itn. nego muabetot mi e zosto psihata na denesniot covek stanala vakva kako denes, nekoj za toa da pise razmisluvanje ... site za onie davate odgovor sto go smetaat i smetale seksot za vo brak ... nikoj za ova drugovo sto zboram jas... do tolku se nema znaci svest za ova ...


за мене тоа е малце заостанато,се е кажано понатаму
sto e zaostanato? od sekogas bilo taka a sea odednas naprednalo covestvoto SAMO vo edna rabota...? kako za sve drugo ostanalo isto, za preljubnici, pederi, lopovi, ubici, obleka> zosto ne naprednat i site goli da se setaat vo leto po ulica i da e normalno? nego nekoja si ke se soblece i site kao majmuni zjapaat po nea... zosto ako naprednalo so nesto covestvoto reagiraat taka... kao majmuni i ne im e onaka normalno toa? itn. itn. nego koa stanuva zbor za seks ejjj napredni lugjeto ne se staromodni itn ... a seksot coece postoi od koa postoi coekot... od sekogas nagonot si postoel a sega e moderno... gi spomnav Sodoma i Gomora ... sto bile oni da ne se tie so vremenska masina od idninata se vratile vo minatoto i bile moderni vo toj svet?? abe ajde... "moderen svet" ispran pamet svet! wash and go... rabotava ...

a taa sloboda i seks pred brat itn. ne se raboti za verski razmisluvanja ili staromodno razmisluvanje itn. ima podlaboki m isli za toa odkolku ovaka glupo bez pamet razmisluvanje kao staromodni, religiozni itn itn. nekoj spomna za polovi bolesti... da tocno e, ALI tuka se vlecat edna cela niza problemi vo vrska so taa anticka zelba za seks... no nikoj ne razmisluva nemoze da dobie prostor covekot da pomisli od ova sekojdnevno perenje na pametot i megjusebnoto gledanje i odenje napred so tolpata bez da imas vreme i svoe razmisluvanje... stanuvas robot a ne unikaten covek individua ... itn.


Затоа што според мене се држат за некои правила и традиции кои не држат и немат смисла, а да и мислам дека тие земји со тоа сваќање се ненормални хах
a zosto pa tie tvoj zemji se drzat za pravila i tradicii vo vrska so kriminali, detska pornografija... stoznam sto sve oostalo ... primer postojat zatvori zosto se drzat do taa tradicija da postojat zatvori , zosto samo vo seksot sloboda, zosto celoto covestvo da ne bide slobodno za koj sto saka da pravi, a ne vaka samo zabrani zakoni miljarda ima, itn. itn. zosto za sve se drzat za tradicii a za ova ne, ili za pederi stanuva kao normalno i prava i neznam sto... covek sto ima svest ke vidi deka megju nas postojat maski i zenski a ne postojat maski i maski itn. se znae sto e normalno, i prost primer i od najnepismen ke izleze, zosto nemoze da se ima dete kako proizvod od taa ljubov megju isti pol... neli ljubovta posle ima proizvod dete... itn...
Nego vaka ispranite umovi kako na tebe sto uspeale da ti go isperat ke si ostanes so tie unazadeni jas ke kazam i pravila tradicii... misli od denesniov "moderen svet" ... bez troska razmisluvanje... nego ke ostane auu nie moderni ... a modata se vrti vo krug, kako sto bea zvonarki vo moda pak pred nekoe vreme a bea vo 60-80 godini i pak dojde taa moda i si zamina i pak se vrati onaa moda so tesni pantoloni farmerki itn... se e isto ali ispraniot pamet samo mu go vrezale zborot MODA bez nikakva kontrola na tvojot um ... itn. itn.

Се земале порано ко помали, па се си доаѓало таман.

Инаку овие погоре се про секс пред брак, такви се бидејќи немаат друг избор, па го дефинираат мислењето на гурманскиот специјалитет како заостанато.
Одат по логиката дека ако не можеш да се вклопиш во рамките на системот, прво промени го, па после тврди дека само се адаптираш на истиот.
И така 13-14 годишни девојчиња си се ебат, бракови не успеаваат, емотивната празнина и дистанца меѓу луѓето се зголемува, затоа што на никој не му е гајле за некој друг.
Зошто ако му беше, како може некој да премине дека неколкумина му ја таслачале жена му?

Може да се јават колку сакаат либерални, на никој нема да му е сеедно со колку била идната му жена. После може да бидат етикетирани како несигурни, затуцани и слично, но тоа си е правило и не само на балкан како милувате да кажете туку во било која земја и било кое машко низ светот.
На запад едноставно ги здоболе за ближниот, како што спомнав претходно, а мора да е така, за да можат ментално да го пребродат фактот дека некој ја пумпал жена им, дека таа се насладувала од курот на другиот, офкала и уживала и дека има шанса и додека се ебе со него да си замислува како и било со другиот.

Тоа што -сите така прават-, или некои земји не се доволно развиени, ние сме модерни, не ги амнестира од нивното неморално однесување. Не е ова војна па ќе те убиваат за дезертерство ако одбиеш да пукаш. Секој со своето е на крајот, што и како правел такви и последици ќе сноси.

Печеницата е каде-каде во право за темава, но сексот и телесните процеси не се ни создадедни за да бидат како што би сакал некој идеално реализирани и со тоа ослободени од грев. Така е невозможно да се смета на некаква чистина во сексот, независно од бројот на партнери.

п.с. особено ми се бендиса она за скршеното срце. Зошто да не се работи на првата врска, туку после некој проблем се трча кон друг/а?
До тој степен ли е непоправливо или и тука почнува да ни е сеедно со кого сме и што правиме?
Толку ли е незначајна љубовта кон некого за толку бргу да се добива и губи?
bravo! konecno nekoj so svoj razum da razmisli.. gledam retko nekoj ima misla svoja tuka... ili pomisla za temava sto bi mozelo da bide...
bravo Nikola! pozdrav
 

Tea ^^

★ loli pop ★
Член од
15 октомври 2008
Мислења
187
Поени од реакции
8
i na africki pleminja koj sto se zabegani so veruvanja i sve im e normalno da e vo brak... a i na zapadniot svet koj sto e napreden ima isto taka golem procent koj sto se zalaga za toa ... itn... opsto poznato bilo sto e normalno i porano i sega ali ... sega e otideno na da mu bide sram na nekoj ako ne legnal/a pred brak ... citav negde tema za 18 godini devojce prasuva dali e sramno da se bide nevina na 18 godini... znaci do tolku psihata e isprevrtena da mladive devojcinja momcinja da se mislat dali e vo red so niv ... dokolku do pred nekolku godini se znaese shto e vo red a sto ne e... a sega devojcinja zbuneti so cudni prasanja i sramovi .... neznam zosto nikoj ne ja sfaka temava ... i nema odgovor... znaci do tolku mnogu e ispran pametot na site sto nemaat ni dva zbora ili dve misli da vo umot za temava... bez razlika na nacitani pametni lugje ovde , za ova nema nikoj nisto vo umot li? .... jas dadov moe mislenje i primer zosto e vaka ... na prviot post ... itn. ...







I gledam odgovori za onie koj sto e normalno ona normalnoto za seksot ... a poentata mi beshe za ovie sto sega posle site vekovi si go smenile toa sto od sekogas postoelo i otideni se vo sprotivniot ekstrem... me interesira za tie zosto toa se desilo so niv "so moderniov svet" ... a se znae za nekoj africki pleminja, ili religiozni zemji ili konzervativni lugje, istorii itn itn. nego muabetot mi e zosto psihata na denesniot covek stanala vakva kako denes, nekoj za toa da pise razmisluvanje ... site za onie davate odgovor sto go smetaat i smetale seksot za vo brak ... nikoj za ova drugovo sto zboram jas... do tolku se nema znaci svest za ova ...




sto e zaostanato? od sekogas bilo taka a sea odednas naprednalo covestvoto SAMO vo edna rabota...? kako za sve drugo ostanalo isto, za preljubnici, pederi, lopovi, ubici, obleka> zosto ne naprednat i site goli da se setaat vo leto po ulica i da e normalno? nego nekoja si ke se soblece i site kao majmuni zjapaat po nea... zosto ako naprednalo so nesto covestvoto reagiraat taka... kao majmuni i ne im e onaka normalno toa? itn. itn. nego koa stanuva zbor za seks ejjj napredni lugjeto ne se staromodni itn ... a seksot coece postoi od koa postoi coekot... od sekogas nagonot si postoel a sega e moderno... gi spomnav Sodoma i Gomora ... sto bile oni da ne se tie so vremenska masina od idninata se vratile vo minatoto i bile moderni vo toj svet?? abe ajde... "moderen svet" ispran pamet svet! wash and go... rabotava ...

a taa sloboda i seks pred brat itn. ne se raboti za verski razmisluvanja ili staromodno razmisluvanje itn. ima podlaboki m isli za toa odkolku ovaka glupo bez pamet razmisluvanje kao staromodni, religiozni itn itn. nekoj spomna za polovi bolesti... da tocno e, ALI tuka se vlecat edna cela niza problemi vo vrska so taa anticka zelba za seks... no nikoj ne razmisluva nemoze da dobie prostor covekot da pomisli od ova sekojdnevno perenje na pametot i megjusebnoto gledanje i odenje napred so tolpata bez da imas vreme i svoe razmisluvanje... stanuvas robot a ne unikaten covek individua ... itn.



a zosto pa tie tvoj zemji se drzat za pravila i tradicii vo vrska so kriminali, detska pornografija... stoznam sto sve oostalo ... primer postojat zatvori zosto se drzat do taa tradicija da postojat zatvori , zosto samo vo seksot sloboda, zosto celoto covestvo da ne bide slobodno za koj sto saka da pravi, a ne vaka samo zabrani zakoni miljarda ima, itn. itn. zosto za sve se drzat za tradicii a za ova ne, ili za pederi stanuva kao normalno i prava i neznam sto... covek sto ima svest ke vidi deka megju nas postojat maski i zenski a ne postojat maski i maski itn. se znae sto e normalno, i prost primer i od najnepismen ke izleze, zosto nemoze da se ima dete kako proizvod od taa ljubov megju isti pol... neli ljubovta posle ima proizvod dete... itn...
Nego vaka ispranite umovi kako na tebe sto uspeale da ti go isperat ke si ostanes so tie unazadeni jas ke kazam i pravila tradicii... misli od denesniov "moderen svet" ... bez troska razmisluvanje... nego ke ostane auu nie moderni ... a modata se vrti vo krug, kako sto bea zvonarki vo moda pak pred nekoe vreme a bea vo 60-80 godini i pak dojde taa moda i si zamina i pak se vrati onaa moda so tesni pantoloni farmerki itn... se e isto ali ispraniot pamet samo mu go vrezale zborot MODA bez nikakva kontrola na tvojot um ... itn. itn.



bravo! konecno nekoj so svoj razum da razmisli.. gledam retko nekoj ima misla svoja tuka... ili pomisla za temava sto bi mozelo da bide...
bravo Nikola! pozdrav
Еваа другарче олади малку .. Која мода, каков испаран мозок?! Како што знам јас сум при здрава свест и тоа е мое мислење, а немаш право да кажеш дека мозокот ми е испран тоа никако не ти држи, хаха
Инаку, иновации го движат светот, сите сакаме да одиме напред а не назад, а можеби кај тебе е обратно, а ? цц
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ako si dete ili imas samo 15-20 godini nema da znaes kako bilo pred 10-15... godini... i ne mi beshe muabetot deka nemalo slucaevi i vakvi i onakvi i sekakvi... kao da reces lazenje ne postoelo nekogas... ili pa ke kazat za pederine deka imalo i vo anticko vreme pederaana i go praat kao normalno so toa sto go imalo... od sekogas postoelo gresna priroda kao sto se lazenje kradenje ubivanje preljubi itn. itn. nema nisto novo vo covestvoto... tuku jas zboram za globalnata svest na lugjeto ako ne me sfati sto zboram... pred 15 bese drugo pred 20 drugo itn itn... se nadevam sfati sto zboram...
Гледам дека цело време спомнуваш за глобалната свест пред 15-20 години,па затоа имам едно прашање до тебе:Каква била глобалната свест кон сексот за време на хипи движењето во 70те години?
Тогаш моите биле млади,верувам и твоите,дали некогаш ти раскажале каква клима владеело тогаш низ светски рамки во однос на слободното изразување,сексуалноста и живеењето по свои правила.
А,да,зборам за Македонија:)
 
Член од
8 август 2008
Мислења
153
Поени од реакции
2
Еваа другарче олади малку .. Која мода, каков испаран мозок?! Како што знам јас сум при здрава свест и тоа е мое мислење, а немаш право да кажеш дека мозокот ми е испран тоа никако не ти држи, хаха
Инаку, иновации го движат светот, сите сакаме да одиме напред а не назад, а можеби кај тебе е обратно, а ? цц
изглеа не си ги сфатила работите што ти ги кажав... тоа е испраноста на умот, и не беше во стилот да те навредам туку глобално е напраено перење на мозок.. у стил као зборам на тоа наметнување на човекот... итн... и не постои напред назад сите сме во место... секогаш е напред назад... ништо ново нема што не се десило порано итн. само не си ми ја сфатила поентата ... што е напред што секојдневно се војува се убива уништува... политики чуда итн. или напред ти е само она што ти одговара, слобода во сексот... итн. итн.

Гледам дека цело време спомнуваш за глобалната свест пред 15-20 години,па затоа имам едно прашање до тебе:Каква била глобалната свест кон сексот за време на хипи движењето во 70те години?
Тогаш моите биле млади,верувам и твоите,дали некогаш ти раскажале каква клима владеело тогаш низ светски рамки во однос на слободното изразување,сексуалноста и живеењето по свои правила.
А,да,зборам за Македонија:)
а каква била свеста во Содома и Гомора и некој други антички случувања?
и за тебе нормално било хипи а?... очигледно не си прочитала што сум пишувал или не си разбрала ...
А ги мислеле за нормални хипиците? кој околности биле? ..време на војна и некоја група пропалици смислиле вакво нешто и таквите како нив го подржале тоа движење и удриле на секс голотии и дрога... ако за тебе ова е напредна модерна работа алал да ти е... и ако било исправно, зошто не го прифатило цел свет тоа ... него ги осудиле... и полиции само се бафтале итн. ... него денес подмолно полека во свеста се натура истото само на подмолен начин... итн. итн.
 

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Зошто се мрднати :)
 
С

Сатори

Гостин
Месо изгледа никој не сфати што ти толку величенствено сакаше да ни пренесеш, да ни го дадеш моралниот коднес свечно како Бог на Мојсеј и сите да се претворат во паднати Марии Магдалени кои што ќе се исчистат од своите гревови.
Јеа рајт!

Што ако јас не сакам никогаш да се омажам?
Сексот е забранет за мене? Не треба да гледам во мажи? Абе ајде.
Или ако евентуално сакам да проверам што ќе треба да ебам наредните 40 години и кој ќе треба да ме ебе мене, пред бракот сите еднаш да си ги соблечат пантолоните, да ги разработат алатите па со лењирчето.

Месо, штета навистина, сите со сите да се ебевме, веројатно немаше да ја отвориш темава, ама не, сеуште нашата ментална свест не е толку прогресивна, доказ.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom