- Член од
- 8 август 2008
- Мислења
- 153
- Поени од реакции
- 2
kako sakas kazi go... ne mi bese poentata da pisuvam precizni definicii za toa ili poet da bidam ... se nadevam ja sfati poentata...Сексот не е работа во телото. Тоа е потреба и едно повисоко ниво во љубовта.
se slagam ...Жал ми е што го слушам ова. Не е се во искусноста, има нешто и во убавината и чувството на сексот. Не е се’ во позите и познавањето, има нешто и во чувствата и возбудата.
dobro ti si po skolski kazano uredno sve vo definicii ... neka bide taka kazano za psihata....Психата не е обработена, туку поставени се некои си норми, кои се индивидуални или прифатени или одбиени. Сепак, она што било порано не за џабе е сменето. Секогаш се оди он подобро, многу ретко кон полошо.
А дали ти сакаш да кажеш дека си против секс пред брак?
A za podobro deka se ide sekogas, mora da si slep za da go kazes toa ... se e kon polosho...
kako se razbirame ako vikas deka jas ne sum ja sfatil ... tolku e ednostavno ali problemot e vo shablonot na razmisluvanjata na site i zatoa ne se sfakja temava... a jas znam sto zboram...Внатре го пишува токму она што јас го кажувам цело време. Темата не е утната, само мислам дека ти не си ја сфатил самиот. Ама ајт не е битно. Битно се разбираме.
A ondeka so ona prasanje dali sum protiv seks pred brak... toa voopsto ne e temata .. ti ne si ja sfatil ... zboram za sosema drugo ... ali aj kao sho kaza po nesho moze se razbirame...
е да штета ти погрешно си ги конципирала работитеШтета, јас погрешно сум ги конципирала работите изгледа, што до 80 години во Македонија сеуште практикуваа да ги мажат на 17 години, па изгледа тогаш чекале да наполни 18 една година во брак како целофан, а потоа за на Месо теоријата да биде правилна, се ебеле секој месец по еднаш за „наследник“.
pojma neam sto ti e poentata na muabetot... ironija li e sto li e ti si znaes ... izmesa povekje raboti ... se slagam samo so prvite 5-6 zbora ... i nesho malce od krajot so mali izmeni ....во право си месо
светот дефинитивно е отиден у ПМ , ке прашаш оти
па еве вака -во време на светите велигденски пости некој со соблазнувачки мрсен ник започнува тема за уште погрешна работа предбрачен секс.
ама што да очекуваш од луѓе кои наместо како пред 40-50 години со ѕевгар земјата ја обработуваат со трактори и друга грешна механизација , до соседното место и на работа одат со кола наместо со магаре како што си одел проповедникот наш Ристе.тешко е да се гледа една таква состојба на општ ороспилак , но се си мислам дека ова е дело на ѓаволот и кај е да е ке помине...