Зошто во некои земји не е нормално да се има секс пред брак?

Член од
8 август 2008
Мислења
153
Поени од реакции
2
Сексот не е работа во телото. Тоа е потреба и едно повисоко ниво во љубовта.
kako sakas kazi go... ne mi bese poentata da pisuvam precizni definicii za toa ili poet da bidam ... se nadevam ja sfati poentata...

Жал ми е што го слушам ова. Не е се во искусноста, има нешто и во убавината и чувството на сексот. Не е се’ во позите и познавањето, има нешто и во чувствата и возбудата.
se slagam ...

Психата не е обработена, туку поставени се некои си норми, кои се индивидуални или прифатени или одбиени. Сепак, она што било порано не за џабе е сменето. Секогаш се оди он подобро, многу ретко кон полошо.
А дали ти сакаш да кажеш дека си против секс пред брак?
dobro ti si po skolski kazano uredno sve vo definicii ... neka bide taka kazano za psihata....
A za podobro deka se ide sekogas, mora da si slep za da go kazes toa ... se e kon polosho...

Внатре го пишува токму она што јас го кажувам цело време. Темата не е утната, само мислам дека ти не си ја сфатил самиот. Ама ајт не е битно. Битно се разбираме.
kako se razbirame ako vikas deka jas ne sum ja sfatil ... tolku e ednostavno ali problemot e vo shablonot na razmisluvanjata na site i zatoa ne se sfakja temava... a jas znam sto zboram...
A ondeka so ona prasanje dali sum protiv seks pred brak... toa voopsto ne e temata .. ti ne si ja sfatil ... zboram za sosema drugo ... ali aj kao sho kaza po nesho moze se razbirame...

Штета, јас погрешно сум ги конципирала работите изгледа, што до 80 години во Македонија сеуште практикуваа да ги мажат на 17 години, па изгледа тогаш чекале да наполни 18 една година во брак како целофан, а потоа за на Месо теоријата да биде правилна, се ебеле секој месец по еднаш за „наследник“.
е да штета ти погрешно си ги конципирала работите

во право си месо
светот дефинитивно е отиден у ПМ , ке прашаш оти
па еве вака -во време на светите велигденски пости некој со соблазнувачки мрсен ник започнува тема за уште погрешна работа предбрачен секс.
ама што да очекуваш од луѓе кои наместо како пред 40-50 години со ѕевгар земјата ја обработуваат со трактори и друга грешна механизација , до соседното место и на работа одат со кола наместо со магаре како што си одел проповедникот наш Ристе.тешко е да се гледа една таква состојба на општ ороспилак , но се си мислам дека ова е дело на ѓаволот и кај е да е ке помине...
pojma neam sto ti e poentata na muabetot... ironija li e sto li e ti si znaes ... izmesa povekje raboti ... se slagam samo so prvite 5-6 zbora ... i nesho malce od krajot so mali izmeni ....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Aman be ke ti se pogodi neiskusna, AKO ti si iskusen nema problem vo toa da se pogodi neiskusna... ti ke ja napravis iskusna... barem toa e najlesnoto neshto da se napravi.... i plus toa dramatiziranje vo iskusna neiskusna... ne postoi toa ... od koga e sozdaden covekot ja ima zelbata za seks... i sto samo denes se znae za iskusna neiskusna i obratno? seks ti e anticka rabota u telovo... ne postoi od denes seksot ...
i ako zenskata te saka i ja sakas ona ke ja oseti taa atmosfera i ke se opusti vo seksot i toa ti e prirodna rabota iskustvoto samo si doagja... a ako si iskusen uste podobro odma ke ja napravis iskusna... sea ako se vadime so toa ne e iskusna... togas problemot e u tipot sto on ne e iskusen za da ja opusti i site preostanati raboti... a ako odma baras iskusna znaci ke si najdes nekoja pominata bajagi vreme ili prostitutka tie ti se naj naj iskusni... ako do tolku si za na gotovo sve da najdes da ti bide servirano .... a najubavo uzivanje e da imas takva sto ti ke go gledas progresot vo seksot so nea... a ne non stop isto, iskusna i kraj... sto ke progresira so tebe sho ke vidis ti... samo kako prethodno progresirala od drugi i kaj tebe tolku... evolucija u seks nema :D ...
nema blage veze iskusna neiskusna i obratno, se se raboti na toa kako denesniov svet ja obrabotil psihata na covekot... isprale dobar del od umot na narodot...
Бидејќи на мојот дел реплицираше со празни зборови,ова ми остави впечаток,па би сакала да те прашам,како типов ќе стане искусен?Нели треба да брцне неколку за да може да ја учи својата неискусна девојка?Нели правилото за секс пред брак е скршено во случајов?Или не важи за машки?
Ако се држиме до она што го пропагираш,автоматски цел свет треба да стане неискусен,од каде излезе сега ова дека машкото е криво ако е неискусно?
Контрадикторност...огормна...

meso peceno напиша:
a ne vidov nekoja da odgovori na ona prasanje sto go postaviv so potemneti bukvi....
Мислам дека прашањето ти беше дали сме во врска во која не држат како капка на дланка?
Јас лично сум во шест ипол годишна врска со човек кој размислува слично како мене,ме почитува и секогаш е тука за мене,взаемна размена на чувства,љубов и енергија:).Ова капка на дланка ме асоцира на живот во бајка,без проблеми,кое во реалноста го нема,затоа нема да го искористам за опис на мојата врска.Го љубам од првиот ден,тоа доволно кажува колку е цврста врската.

IDontWantU2Know

Perfect imperfection
Член од
1 јануари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
2
hello clenu Peceno Meso!:smir:
se prashuvam kako mozesh taka da rzmisluvahs..imash premnog konzervaivni - sfakanja... pretpstavuvam deka si dlaboko religiozen...
treba da si obaash definicija za iskompleksiranost...poshto reche deka na mazite na koi ne im e bitno so kolku mazi prd niv devojkata imala sex se iskompleksirani....please..spored tebe 98% od mazite vo evropa se iskompleksirani...

sexot e potreba(imash ucheno biologija vo sredno ili seushte si vo elementarno ? )...ako zenite nemaat sex pred brak i mazite ke nemaat sex pred brak.. taka da za da se zadovolat site ke treba da se mazat na 17...

sugerirash da se ogledame na istocnite zemji..toa e rezultat na strogite religiozni pravila....istokot ushte zivee vo 19 vek...ako ti se dopaga nivniot nacin ...//..tamu ke si najdesh devica...
ne znam sho ti e poentata na temava....:tapp:

едит.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дикутирајте без да напаѓате и да го навредувате членот.Држете се до кажаните зборови,не за личноста.Сите постови ќе бидат избришани или едитирани!

Член од
8 август 2008
Мислења
153
Поени од реакции
2
hello clenu Peceno Meso!:smir:
se prashuvam kako mozesh taka da rzmisluvahs..imash premnog konzervaivni (primitivni ) sfakanja... pretpstavuvam deka si dlaboko religiozen...
treba da si obaash definicija za iskompleksiranost...poshto reche deka na mazite na koi ne im e bitno so kolku mazi prd niv devojkata imala sex se iskompleksirani....please..spored tebe 98% od mazite vo evropa se iskompleksirani...

sexot e potreba(imash ucheno biologija vo sredno ili seushte si vo elementarno ? )...ako zenite nemaat sex pred brak i mazite ke nemaat sex pred brak.. taka da za da se zadovolat site ke treba da se mazat na 17...

sugerirash da se ogledame na istocnite zemji..toa e rezultat na strogite religiozni pravila....istokot ushte zivee vo 19 vek...ako ti se dopaga nivniot nacin fakaj let za Islamabad///..tamu ke si najdesh devica...
ne znam sho ti e poentata na temava....:tapp:
на сите твој запрашувања и објаснувања имам одговор во полно претходни мој одговори ... ако викаш јас сум ова она ваков таков као што кажа ... јас само ќе кажам дека си само една ...едит со толпата со испрана свест личност.... што нема ништо поразлично во мислите... отколку она најлесното да се прави ...
едит

Месо,истото важи за тебе.Прекини со теоријата дека никој не те сфаќа и провокации за личноста од тој тип,туку објасни како да те сфатат.
Леандра
Реков да прекинете!

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
едитирај бриши што те аресува прај . најпрво прочитај каков е одговорот на мојот пост.заклучокот е дека светот е дефинитивно и неповратно западнат во неморал , што нормално е дело на ѓаволот.па на некои од нас на форумот инквизицијата вода може да ни носи !!!!

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
kako se razbirame ako vikas deka jas ne sum ja sfatil ... tolku e ednostavno ali problemot e vo shablonot na razmisluvanjata na site i zatoa ne se sfakja temava... a jas znam sto zboram...
A ondeka so ona prasanje dali sum protiv seks pred brak... toa voopsto ne e temata .. ti ne si ja sfatil ... zboram za sosema drugo ... ali aj kao sho kaza po nesho moze se razbirame...
Покрај сите мислења кои ги дадов, еве поставувам и едно прашање за тебе, како што и ти имаш поставено погоре. Сакам само да го слушнам твојот одговор.
За сексот пред брак во други земји, јасно си кажав. Сакам само да знам, дали и тука, во Македонија, има луѓе кои сеуште се против секс во брак. А бидејќи ги има, сакам да знам колкав процент се, и зашто е тоа така...
Сеа појасно е?
Се надевам дека конечно се разбравме.

Kajgana Shop

На врв Bottom