Зошто бившите не се враќаат?

• Креатор на темата Macedonian-Sun
  • Време на започнување

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.458
Не знам на што поконкретно мислеш да имав јас друга врска после него а за него не знам меѓутоа се сретнавме повторно и еве сме заедно веќе скоро 10 години и се е ок не ни разговараме веќе за минатото можам да кажам дека скоро совршен брак никој не е совршен затоа пишам скоро.не знам што друго те интересира? Јас можам само да кажам дека верувам дека се што е твое ќе се врати а тоа што не е не треба ни да го бараме назад и до сега ме нема изневерено таа стара изрека...поздрав
А јас се извињавам на прашање ама зошто се разделивте и зошто после пак се вративте, ако секако не е премногу интимна темава?

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Јас не верувам во судбински одредби од типот што е твое ќе си дојде. За врската да успее треба труд, треба да се работи на неа. На постои некоја магија според која ти е одредено да бидеш со таа и таа особа и не постои само една и единствена вистинска љубов.
Така да, ако врската завршила, тоа е веројатно затоа што не останало више ништо во неа, за кое би вредело и понатаму да се бориш и нема поента пак да се пробува исто па исто. Не викам дека нема и некои исклучоци, али воглавно и според мене е вака.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Јас не верувам во судбински одредби од типот што е твое ќе си дојде. За врската да успее треба труд, треба да се работи на неа. На постои некоја магија според која ти е одредено да бидеш со таа и таа особа и не постои само една и единствена вистинска љубов.
Така да, ако врската завршила, тоа е веројатно затоа што не останало више ништо во неа, за кое би вредело и понатаму да се бориш и нема поента пак да се пробува исто па исто. Не викам дека нема и некои исклучоци, али воглавно и според мене е вака.
Од пишаното не се бега. :rolleyes: Гледа Госпот. :cautious:

Член од
11 јуни 2009
Мислења
44
Поени од реакции
23
А јас се извињавам на прашање ама зошто се разделивте и зошто после пак се вративте, ако секако не е премногу интимна темава?
Се случија некој глупости муабето од терти лица што ние верувавме и си дозволивме да не разделат а после долго време кога се сретнавме едноставно имавме желба да разговараме и да си објасниме што уствари е вистина и така пак се смувавме и еве до ден денес сме заедно......се надевам дека си задоволем бидејќи не можам да пишам во детаљи се.....

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Бре Бре, колку си ти најпаметна, нај јака... wow просто ти завидувам!
а сигурно се лигавиш на романтични комедии и качуваш по 3-4 килца откако ке раскинеш

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
а сигурно се лигавиш на романтични комедии и качуваш по 3-4 килца откако ке раскинеш

Сигурно? Озбилно, сигурна си? Како си сигурна?
Само затоа што ти си таква и концептот дека некој друг е различен од тебе, а у случајов и психички појак (а ова е очигледно пошто напаѓаш без никаква причина или провокација) ти е неприфатлив и неразбирлив? Само затоа што ситуација во која не зависиш од дечко/сопруг/партнер те преплашува затоа што сама на себе не си доволна? Така си сигурна?
Јебига, постојат луѓе на кои не им се врти целиот свет околу моменталниот relationship status

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Сигурно? Озбилно, сигурна си? Како си сигурна?
Само затоа што ти си таква и концептот дека некој друг е различен од тебе, а у случајов и психички појак (а ова е очигледно пошто напаѓаш без никаква причина или провокација) ти е неприфатлив и неразбирлив? Само затоа што ситуација во која не зависиш од дечко/сопруг/партнер те преплашува затоа што сама на себе не си доволна? Така си сигурна?
Јебига, постојат луѓе на кои не им се врти целиот свет околу моменталниот relationship status
Ти ова сериозно???? Хаха, што би рекла една моја многу драга особа "Да си пукнеш од џвркотилоци"

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Bivsite ne se vrakaat oti celta im bila da ubodu pa da odu ili pak uvek nesto novo e bolje od vec vidjeno ili pak nikad vise ne mozes da go zavedes oti te pominal. Mok na zaveduvanje imas na nesto novo! Na nekoj koj e so tebe recimo 5 g nema sansi da go zavedes te izgustiral, taka barajki novo i sama biduvas nova no samo za nekoj drug. Na bivsite nemas mok da zaveduvas.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Ти ова сериозно???? Хаха, што би рекла една моја многу драга особа "Да си пукнеш од џвркотилоци"
Имаш ти некаква поента со муабетов или само вежбаш куцање на тастатура?

M

Moon Child

Гостин
А кој не?
Дали затоа што плачела пошто раскинала 1-2 (онака лупнав) годишна врска тоа ја прави дебил? Прво е навика со некој да си толку време, колку и да исчезнале чувствата, недостасува одреден период, додека се навикнеш дека не си повеќе со него.

Kajgana Shop

На врв Bottom