Не е залудно кажано дека и покрај маскираноста, "Кралот" може да ја бира својата "облека" но "питачот" неможе да ја сокрие својата "беда".
Кога една суета на две нозе со етикета "христијанин" на себе, се обидува и се пенави преку омаловажување со цел да се докаже колку голем интелект е, тогаш ни сите маневри на НАТО незнам како би помогнале да го извадат од калта во која не е ни свесен колку заглибал.
Нели твојата вера велеше "По делата ќе ги познаете"? Кој се делата кој ти како христијанин ги пласираше на форумов? Лични навреди, лицемерие и цинизам?!
Јас во мојата дискусија со членовите на овој форум, никогаш не сум бил со намера да го омаловажам соговорникот! Едно е дискусија и критикики на ставови, а сосема петнаесто лични дисквалификации од типот телетабит, сателит....или незнам што!
Како пример ќе го земам MIKI1, и покрај тоа што имаме дијаметрално спротивни ставови, немам проблем да се сретнам со него, да испиеме пиво и да разговараме како луѓе. И тоа сум спремен да го направам со било кој од форумџиите кој не се кријат позади нивниот цинизам и лицемерие.
Ти од друга страна, секогаш кога немаш аргументиран начин да го нападнеш соговорникот, се спушташ на ниво на уличар, и користиш лични навреди. Имајќи го ова во предвид, не ме ни чуди што помладиве генерации имаат ставови како членот цитиран во мојот потпис. Ако универзитетски професори со карактер како тебе можат да се нарекуваат христијани, тогаш ништо не ме чуди.
За крај, бидејќи спомена "цмиздрење", да им покажеме на останатите барем школски....пардон УНИВЕРЗИТЕТСКИ пример како се цмиздри:
Љубовта е законот, љубов под воља!