Зошто атеистите му се лутат на Бог

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Или имаш селективно читање или селективна интелегенција. Не знам што друго да кажам. На Ипси устата пена му фати покушавајќи да каже дека Сатаната е само симбол за него, а не вистинско антропоморфно или селестијално битие :toe:
Тој ипси ипсилон или како беше, целиот е загубен во својата филозофија. Или веруваш или не веруваш. Другото е ветер и магла, фрлање прашина во очи. Тој се има изјаснето дека е сатанист, следбеник на Сатаната. А Сатаната се јавува во Религијата на Евреите како духовно создание на Бог, и поради непослушност е отфрлен од Бога. Поразен е од војската на архангел Михаил и фрлен во темнината. Алмала,гледај ги работите подлабоко. Има убав фил, но што е под филот?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Ќе ти одговорам на кратко. Благе везе немаш што ние пишуваме и зошто пишуваме. Ако на некого сме лути тогаш е тоа на вас со пишување на идотски постови, на религијата како институција (која и да е муслиманска, христијанска, хиндуистичка) која манипулира со народот.

А што се однесува до лото и игри на среќа никогаш не практикувам. Тоа за годините според твојата ментална зрелост. Јас не сум тој кој крие години, моите стојат на профил а и под аватарот на секој пост.
Колку деца имаш?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Тој ипси ипсилон или како беше, целиот е загубен во својата филозофија. Или веруваш или не веруваш. Другото е ветер и магла, фрлање прашина во очи. Тој се има изјаснето дека е сатанист, следбеник на Сатаната. А Сатаната се јавува во Религијата на Евреите како духовно создание на Бог, и поради непослушност е отфрлен од Бога. Поразен е од војската на архангел Михаил и фрлен во темнината. Душо, гледај ги работите подлабоко. Има убав фил, но што е под филот?
Душо? Од кого доби дозвола така да ми се обраќаш?

Гледам по твојов пост кој ги гледа работите површно. Ова твое објаснување и сфаќање на Сатаната стварно оди длабоко, нема што. Што ти сервирале, тоа јадеш. Ако, некој мора и така. На здравје нека ти е.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Душо? Од кого доби дозвола така да ми се обраќаш?

Гледам по твојов пост кој ги гледа работите површно. Ова твое објаснување и сфаќање на Сатаната стварно оди длабоко, нема што. Што ти сервирале, тоа јадеш. Ако, некој мора и така. На здравје нека ти е.
Се извинувам, и тој збор го избришав, нема повеќе да го употребувам. Те молам да ми простиш.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сатаната толку те обработил, што немаш ни свое мислење, се нешто имагинарно, те не постои реалност без набљудувач, те Сатаната е светлост од која се настанала, ама не е бог, немаш одговор кога ќе умреш како Сатаната, односно по мојот „концепт“ ѓаволот ќе те награди за делата што си ги вршел додека си бил жив. И нормално е да се љутиш на Бога, зборувајќи дека не веруваш во „нашиот концепт и начин на кој го замислуваме господ“, но си озлобен против Него. Не ти, туку тој кој е во тебе. Јасно ми е.
Еве бидејќи јас немам свое мислење а ти имаш, објасни ми зошто праведен и добар бог би го ускратил сознанието за добро и зло од луѓето?
Ако сум јас праведен и добар, која е логиката да создадам некој без сознание за добро и зло?
Во библијата речиси да нема случај без контрадикторности, нелогичности и невистини, таа со векови го уназадува човештвото преку институционализирање на религијата! Кажи ми како да небидам против?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Колку деца имаш?
Што врска има со темава? Ти кажа ли колку години имаш? Немам намера на деца да објаснувам науки.

Тоа што го спомна за линковите кон википедија или други, сигурно нема да дојдам во прилеп да ти донесам книги, а ти па уште и ќе ги прочиташ. Земи читни малце, не ќе е лошо малку за себе да прочиташ, да се информираш.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Еве бидејќи јас немам свое мислење а ти имаш, објасни ми зошто праведен и добар бог би го ускратил сознанието за добро и зло од луѓето?
Ако сум јас праведен и добар, која е логиката да создадам некој без сознание за добро и зло?
Во библијата речиси да нема случај без контрадикторности, нелогичности и невистини, таа со векови го уназадува човештвото преку институционализирање на религијата! Кажи ми како да небидам против?
Така Ипсимус, еве конечно еден кој наведе и има причини да му се лути на Бог, а кој се декларира како сатанист.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Така Ипсимус, еве конечно еден кој наведе и има причини да му се лути на Бог, а кој се декларира како сатанист.
Јас се лутам на делот после болдираната реченица, на религијата која го уназадува човештвото! Јас неверувам во бог! Што не ти е јасно? :toe: Пораките кој ги пласираат религиите се секогаш кон цел - манипулација со човечките стравови и надежи!
Еве на што се лутам:

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Што врска има со темава? Ти кажа ли колку години имаш? Немам намера на деца да објаснувам науки.

Тоа што го спомна за линковите кон википедија или други, сигурно нема да дојдам во прилеп да ти донесам книги, а ти па уште и ќе ги прочиташ. Земи читни малце, не ќе е лошо малку за себе да прочиташ, да се информираш.
Јас имам 3 ( и со букви три) деца и едно умрено.
А во Прилеп можеш на Александар како му беа цифрите1978 или така некако да му носиш литература. Дечкото забегал во некоја квази-православна заедница.
Те прашав за децата едноставно затоа што твојот, односно мојот живот продолжува во нив. Јас може да си заминам уште сега, но продолжувам во децата. Зошто таа нервоза, или можеби е некој страв. Ако е страв, тоа е глупост. А да му се лутам јас на Бог за тоа што ми го направи? Дади ми одговор од твоето гледиште.

--- надополнето ---

Јас се лутам на делот после болдираната реченица, на религијата која го уназадува човештвото! Јас неверувам во бог! Што не ти е јасно? :toe: Пораките кој ги пласираат религиите се секогаш кон цел - манипулација со човечките стравови и надежи!
Еве на што се лутам:
Добро, те разбрав, ти си некој човекољубец, кој ги сака и почитува сите луѓе на светот, а ја мрази Христијанската црква затоа што манипулирала со човековите стравови и надежи и го мрази Троединиот Бог, оти според неговото толкување на објавата Божја, а дел од неа е запишана во некои книги „целата е контраверзна“
Модерно човекољубец се викаше некако како фило....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А во Прилеп можеш на Александар како му беа цифрите1978 или така некако да му носиш литература. Дечкото забегал во некоја квази-православна заедница.
Те прашав за децата едноставно затоа што твојот, односно мојот живот продолжува во нив. Јас може да си заминам уште сега, но продолжувам во децата. Зошто таа нервоза, или можеби е некој страв. Ако е страв, тоа е глупост. А да му се лутам јас на Бог за тоа што ми го направи? Дади ми одговор од твоето гледиште.
Извини те помешав со него, мислив од Прилеп си. Но и за тебе важи тоа што реков. Википедијата е да те упати што да читаш, сигурно никој нема да ти донесе литература дома. А и да ти донесе не верувам дека ќе прочиташ.

Немам јас никаков страв. Посебно не од битија што не постојат. Што ти е тебе толку страв да ги кажеш твоите години? Чисто да имам претстава на што човек се обраќам. Се срамиш од нив?

Искрено жал ми е за тоа што ти се случило, Жално е за секој родител. Немам одговор за тоа. Не би сакал да коментирам.

F

Frankie Yale

Гостин
Јас не сум му лут на Господ зошто сметам дека не постои. За да некој атеист може да биде лут на Господ тој најверојатно се откажал од него од лични причини, некоја несреќа во живот (прерана смрт на близок итн) и таквите најчесто се враќаат назад кон религијата веднаш откако ќе им се случи некоја добра работа или пресврт кон добро во нивниот живот. Јас се откажав од објективни причини па сметам дека ако утре станам милијардер нема да почнам да верувам во него, ниту пак се откажав зошто нешто лошо ми се случило во животот сосема спротивно, мојот живот беше и остана сосема нормален и пред и откако се откажав од него. А признавам дека првите неколку недели по моето откажување имав некој ирационален страв дека нешто лошо ќе ми се случи т.е дека Господ ќе ме казни. Еве веќе подолго време сум атеист и се е како што беше во мојот живот (освен некои ситници нормално) и знам дека ако на пример во скоро време ми се случи некоја несреќа пример ме лупне кола, тоа е зошто јас или возачот сме биле невминателни, не зошто некоја невидлива фигура решила да ме казни.

Kajgana Shop

На врв Bottom