Зонско-револтирани граѓани (ваши искуства со Зонското паркирање)

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Ај објасни малца за паркинзи центар како работат зашто неможам за нив да најдам инфо ?!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Интересна случка пред некој ден:
Паркирано и блокирано возило во една од зоните... Доаѓа сопственикот на возилото, псуе нешто, ова она... И влегува во возилото, го пали, малце напред, малце назад, излегува, неколку пати удри со ногата по блокаторот, клекна,и го извади.
Го фрли на тротоарот, влезе во колата и си замина. :)
Аферим и ашколсун!

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Ми пишаа казна во близина на Градски Стадион низ тие уличките низ Дебар Мало, као тие паркинзи биле само за станарите. 960 денари треба да платам, дали да ја плаќам дали пуштаат тужба нешо ? Искуства некој?

K

kicodarker

Гостин
Нoвите тaктики сo кaртички се крaјнo идиoтски. Пaркирaш и не дoaѓa пaркингбoј дa ти нaплaти туку скриен некaде дреми сo цел дa зaминиш и дa стaви блoкaтoр пa кaзнa. Требa дa гo бaрaш пa се прaви мaлце кo нa удрен пoдмoлни тaктики.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Денес имаме „ жалосни “ вести
Во Кавадарци пропаднал конкурсот за зонско
http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=74711

Н.Македонија - 20.07.2015
Зонското паркирање се уште не се спроведува иако општина Тетово најави нејзино спроведување уште во месец јуни. Сообраќајните екперти велат дека зонското паркирање е неопходно во овој период од годината кога во градот се дојдени печалбарите И покрај ...

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Во Аеродром кај Т.Ц Бисер, ако си вмровски гнасотија не плаќаш зонско...

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Ми пишаа казна во близина на Градски Стадион низ тие уличките низ Дебар Мало, као тие паркинзи биле само за станарите. 960 денари треба да платам, дали да ја плаќам дали пуштаат тужба нешо ? Искуства некој?
Со оглед на тоа што таму е градоначалник од друга партија не ми се верува судовите да се многу ефикасни на нивните барања :). Како и да е, паркинзи центар се едни од најефикасните, буквално за 1 минута доаѓаат и лепат казни. Еве и уште нешто што ќе ти помогне (слуќак од пријател) - доколку не ја платиш казната и следен пат ти ја дигнат колата со пајак од центар кога ќе плаќаш за пајак ќе си ја платиш и старата казна инаку не можеш да ја земеш колата.[DOUBLEPOST=1437809030][/DOUBLEPOST]
Во Аеродром кај Т.Ц Бисер, ако си вмровски гнасотија не плаќаш зонско...
А во Центар ако си сдсмовска гнида.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Со оглед на тоа што таму е градоначалник од друга партија не ми се верува судовите да се многу ефикасни на нивните барања :). Како и да е, паркинзи центар се едни од најефикасните, буквално за 1 минута доаѓаат и лепат казни. Еве и уште нешто што ќе ти помогне (слуќак од пријател) - доколку не ја платиш казната и следен пат ти ја дигнат колата со пајак од центар кога ќе плаќаш за пајак ќе си ја платиш и старата казна инаку не можеш да ја земеш колата.[DOUBLEPOST=1437809030][/DOUBLEPOST]
А во Центар ако си сдсмовска гнида.
Тоа дали партиски активисти плаќаат или не паркинзи немам време ниту енергија да се замарам...Ова сосем случајно во Аеродром го приметив, т.е видов...

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Тоа дали партиски активисти плаќаат или не паркинзи немам време ниту енергија да се замарам...Ова сосем случајно во Аеродром го приметив, т.е видов...
Исто. Мислам дека само само во Центар треба да има зонско паркирање и тоа не насекаде како што е сега. А тие навијачите испопикани во паркинзи центар малку да олабават и да остават 10 минути фора за паркирање а не да наплаќаат во секунда. И да не се кријат позади дрва.
во аеродром е бесмислено а најбесмислено е што трае до 11 саат секој ден освен недела. огромна глупост.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Исто. Мислам дека само само во Центар треба да има зонско паркирање и тоа не насекаде како што е сега. А тие навијачите испопикани во паркинзи центар малку да олабават и да остават 10 минути фора за паркирање а не да наплаќаат во секунда. И да не се кријат позади дрва.
Со зонско во Центар не сум запознаена многу, ама никогаш не ми биле јасни оние со налепници на колите што се бават...Еднаш пред една зграда се паркирав и како од небо еден да падна и ми вика ако немаш налепница ќе влезеш во системот кај нас, а следниот пат пајак ќе ти викнеме... :D А карши Клуб на пратеници еднаш на тротоар бев и кога дојдов казна најдов и никогаш не ја платив...Тоа беше пред скоро 2 ипол години...

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Со зонско во Центар не сум запознаена многу, ама никогаш не ми биле јасни оние со налепници на колите што се бават...Еднаш пред една зграда се паркирав и како од небо еден да падна и ми вика ако немаш налепница ќе влезеш во системот кај нас, а следниот пат пајак ќе ти викнеме... :D А карши Клуб на пратеници еднаш на тротоар бев и кога дојдов казна најдов и никогаш не ја платив...Тоа беше пред скоро 2 ипол години...
Истото и на мене. Тие се како за станарите паркинзи што е во ред ама работата е што има луѓе што немаат работа а и овие од паркинзи се курнази и дигаат коли и казнуваат кога стварно нема потреба. Е сега кога бевме со другарот он се паркираше на таков паркинг во 14:00 за да одиме на кафе. Паркингот беше 20% исполнет и немаше живо пиле никаде. Се враќаме во 15:00, колата ја дигнал пајак а од страна се смешка тој од паркинзи. Какви станари какви бакрачи. Тој се јавил и ја земале колата ама оди објасни се :).

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Истото и на мене. Тие се како за станарите паркинзи што е во ред ама работата е што има луѓе што немаат работа а и овие од паркинзи се курнази и дигаат коли и казнуваат кога стварно нема потреба. Е сега кога бевме со другарот он се паркираше на таков паркинг во 14:00 за да одиме на кафе. Паркингот беше 20% исполнет и немаше живо пиле никаде. Се враќаме во 15:00, колата ја дигнал пајак а од страна се смешка тој од паркинзи. Какви станари какви бакрачи. Тој се јавил и ја земале колата ама оди објасни се :).
Неколку мали места познавам во Центар кадешто можеш бесплатно да се паркираш (позади Олимписки Базен, кај Шипад Мебел во близина на УЈП, позади Зелено пазарче кај зградата (после 16:00 обично), тука пајак нема никад да дојде...За др. места ич не сум сигурна...Капиштец поготово поарно зонско плати, зашто таму многу креваат, исто и околу Државна Болница и Рамстор...

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Неколку мали места познавам во Центар кадешто можеш бесплатно да се паркираш (позади Олимписки Базен, кај Шипад Мебел во близина на УЈП, позади Зелено пазарче кај зградата (после 16:00 обично), тука пајак нема никад да дојде...За др. места ич не сум сигурна...Капиштец поготово поарно зонско плати, зашто таму многу креваат, исто и околу Државна Болница и Рамстор...
Да има неколку слободни зони:) ама ретко има место. Тоа е тоа, повеќето пати си плаќам ако е за кратко.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Кој ќе ми се паркира пред гаража, да си знае дека минимум 2 гуми ќе му бидат издишани. На 1 километар има вулканизер....

Мислам дека подобро се функционираше пред некој лешинари да почнат да зимаат пари за паркинг.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
@Brutus, @Blondi, @Kostur123
Ве поздравувам со поздравот - Смрт за зони и пајак возила
Ова што ни го правија општинските шушумиги е страшно. Собраа најгнасен олош и сега тие се зонаши, жарат, палат и се изживуваат врз нас
Ако имате време прочитајте го ова
Зонашите бараат 6000 евра што го „ чувале “ возилото кое го дигнале со пајак
http://mkd-news.com/ne-si-go-zemale-voziloto-od-pajak-sluzhbata-im-stigna-smetka-od-6-000-evra/

Kajgana Shop

На врв Bottom