Со оглед на тоа што таму е градоначалник од друга партија не ми се верува судовите да се многу ефикасни на нивните барања . Како и да е, паркинзи центар се едни од најефикасните, буквално за 1 минута доаѓаат и лепат казни. Еве и уште нешто што ќе ти помогне (слуќак од пријател) - доколку не ја платиш казната и следен пат ти ја дигнат колата со пајак од центар кога ќе плаќаш за пајак ќе си ја платиш и старата казна инаку не можеш да ја земеш колата.[DOUBLEPOST=1437809030][/DOUBLEPOST]Ми пишаа казна во близина на Градски Стадион низ тие уличките низ Дебар Мало, као тие паркинзи биле само за станарите. 960 денари треба да платам, дали да ја плаќам дали пуштаат тужба нешо ? Искуства некој?
А во Центар ако си сдсмовска гнида.Во Аеродром кај Т.Ц Бисер, ако си вмровски гнасотија не плаќаш зонско...
Тоа дали партиски активисти плаќаат или не паркинзи немам време ниту енергија да се замарам...Ова сосем случајно во Аеродром го приметив, т.е видов...Со оглед на тоа што таму е градоначалник од друга партија не ми се верува судовите да се многу ефикасни на нивните барања . Како и да е, паркинзи центар се едни од најефикасните, буквално за 1 минута доаѓаат и лепат казни. Еве и уште нешто што ќе ти помогне (слуќак од пријател) - доколку не ја платиш казната и следен пат ти ја дигнат колата со пајак од центар кога ќе плаќаш за пајак ќе си ја платиш и старата казна инаку не можеш да ја земеш колата.[DOUBLEPOST=1437809030][/DOUBLEPOST]
А во Центар ако си сдсмовска гнида.
Исто. Мислам дека само само во Центар треба да има зонско паркирање и тоа не насекаде како што е сега. А тие навијачите испопикани во паркинзи центар малку да олабават и да остават 10 минути фора за паркирање а не да наплаќаат во секунда. И да не се кријат позади дрва.Тоа дали партиски активисти плаќаат или не паркинзи немам време ниту енергија да се замарам...Ова сосем случајно во Аеродром го приметив, т.е видов...
Со зонско во Центар не сум запознаена многу, ама никогаш не ми биле јасни оние со налепници на колите што се бават...Еднаш пред една зграда се паркирав и како од небо еден да падна и ми вика ако немаш налепница ќе влезеш во системот кај нас, а следниот пат пајак ќе ти викнеме... А карши Клуб на пратеници еднаш на тротоар бев и кога дојдов казна најдов и никогаш не ја платив...Тоа беше пред скоро 2 ипол години...Исто. Мислам дека само само во Центар треба да има зонско паркирање и тоа не насекаде како што е сега. А тие навијачите испопикани во паркинзи центар малку да олабават и да остават 10 минути фора за паркирање а не да наплаќаат во секунда. И да не се кријат позади дрва.
Истото и на мене. Тие се како за станарите паркинзи што е во ред ама работата е што има луѓе што немаат работа а и овие од паркинзи се курнази и дигаат коли и казнуваат кога стварно нема потреба. Е сега кога бевме со другарот он се паркираше на таков паркинг во 14:00 за да одиме на кафе. Паркингот беше 20% исполнет и немаше живо пиле никаде. Се враќаме во 15:00, колата ја дигнал пајак а од страна се смешка тој од паркинзи. Какви станари какви бакрачи. Тој се јавил и ја земале колата ама оди објасни се .Со зонско во Центар не сум запознаена многу, ама никогаш не ми биле јасни оние со налепници на колите што се бават...Еднаш пред една зграда се паркирав и како од небо еден да падна и ми вика ако немаш налепница ќе влезеш во системот кај нас, а следниот пат пајак ќе ти викнеме... А карши Клуб на пратеници еднаш на тротоар бев и кога дојдов казна најдов и никогаш не ја платив...Тоа беше пред скоро 2 ипол години...
Неколку мали места познавам во Центар кадешто можеш бесплатно да се паркираш (позади Олимписки Базен, кај Шипад Мебел во близина на УЈП, позади Зелено пазарче кај зградата (после 16:00 обично), тука пајак нема никад да дојде...За др. места ич не сум сигурна...Капиштец поготово поарно зонско плати, зашто таму многу креваат, исто и околу Државна Болница и Рамстор...Истото и на мене. Тие се како за станарите паркинзи што е во ред ама работата е што има луѓе што немаат работа а и овие од паркинзи се курнази и дигаат коли и казнуваат кога стварно нема потреба. Е сега кога бевме со другарот он се паркираше на таков паркинг во 14:00 за да одиме на кафе. Паркингот беше 20% исполнет и немаше живо пиле никаде. Се враќаме во 15:00, колата ја дигнал пајак а од страна се смешка тој од паркинзи. Какви станари какви бакрачи. Тој се јавил и ја земале колата ама оди објасни се .
Да има неколку слободни зони ама ретко има место. Тоа е тоа, повеќето пати си плаќам ако е за кратко.Неколку мали места познавам во Центар кадешто можеш бесплатно да се паркираш (позади Олимписки Базен, кај Шипад Мебел во близина на УЈП, позади Зелено пазарче кај зградата (после 16:00 обично), тука пајак нема никад да дојде...За др. места ич не сум сигурна...Капиштец поготово поарно зонско плати, зашто таму многу креваат, исто и околу Државна Болница и Рамстор...