Najcesto se ostanuva vo raspadnata vrska koga ima ednostrana ljubov ... a drugiot si fura sto i da si fura (da ne se objasnuvam se znaes za sto zboram).ragazza напиша:Iskreno kolku devojki gi nonchaliraat site ovie znaci radi sugurnost , komfort i navika ? Do negde vazi i a maski , zosto se ostananuva vo vrska koja veke e raspadnata ?
ThA-BiTcH напиша:Како знаете дека вашата врска е стварно готова ?
Еве неколку машки мислења,а очекувам сите да напишете:wink:
-Кога ќе исчезнат оние искри и страст кои не држеле заедно.
-Едноставно, кога веќе не се трудам врската да успее.
-Знам дека е дефинитвно готово кога вечерата веќе нема да биде секоја вечер на масата.
-Знам дека мојата врска е готова кога одам на пијалок со пријателите повеќе од 2 пати неделно.
-Кога секој пат знаете што ќе рече, пред и да ја отвори устата.
-Кога водите љубов, цело време мислите на нешто друго.
-Кога на работа не можете да одвоите неколку минути да и го чуете гласот.
-Кога секој разговор го завршувате со кавга, или секогаш вртите на старите кавги (оние од кои што сте излегле како победник).
-Ако срцето не ми затрепери кога ќе ја видам.
-Кога за тројка станува забавно, а за двојка претесно.
п.с 70% од мажите признале дека, прекинале со нивната партнерка така што престанале да и се јавуваат.
п.с Он кажува "Баш мислев да ти се јавам" . . .
п.с Он мисли "У кур*ц, не требаше да кренам"
* * *
Јас знам дека мојата врска е готова, кога ќе престане да ми се јавува, а рекол дека ќе се јави, кога немаме веќе теми за разговор и кога чуствувам дека ми е потребен повеќе простор за дишење....
А ако ти се филмаш дека ти избегнува, а он уствари има попаметна работа..ThA-BiTcH напиша:1. Ако приметам дека ме избегнува.
2. Ако во рок од 3 дена, слушнам 10 оправдувања зашто не може да се видиме.
3. Ако она НИЕ, се почесто преоѓа во ЈАС,ТИ....
Да, али остај го сам да му текне да ти се јави во денот. Мрзиме мрчење од типот „утре да ми се јавиш ок?”, ”утре вети ми дека ќе бидеме подолго”, „АБЕ ЗОШТО НЕ МИ СЕ ЈАВИ”, „дури сега ти текна на мене?”... и тако даље.ThA-BiTcH напиша:Па добро, никој не рече дека ние сакаме да ве гушиме додека сме у врска со вас, али во ред е барем 1 дневно да се видите, и да се чуете на телефон нели?
Јас никогаш не сум се љутела ако излезе со другари, а не со мене. Се дешава да не се видиме по 2-3 дена, али тоа не ми пречи. Не е он моја сопственост, па јас да барам детален извештај каде бил и како бил. Али ова на почеток на врска. Доколку прерасне во сериозна врска, мислам дека и работите треба да бидат посериозни.....![]()