Знаеме ли да ја живееме младоста...?

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
живеам по свои теории и свајќања за младоста и за животот не се водам според принципот тој/таа прај вака така и ти така,мислам ги набљудувам другите и ако ми се бендиса нешто купувам...иначе излегувам,се дружам,се школувам,спорт и така

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Си имам свои мислења и ставови за младоста и животот, така да си ги живеам на свој начин и не гледам како другите живеат. Едноставно животот е мој и ќе го живеам како што сакам и мислам дека е најдобро.. :wink:

@Dule@

Бананамен )))
Член од
24 ноември 2009
Мислења
119
Поени од реакции
1
Младоста е нешто што го имаат само младите, а го ценат само старите.
Зошто е тоа така. Зарем не сме свесни дека сме млади и дека ја живееме младоста.
" еее синко млад си искористи го тоа, живеј додека си млад"
тоа се зборови што секојдневно ги слушаме од старите, оние поискусните...
Додека си млад уживаш, а кога ќе станеш свесен за тоа почнуваш да старееш...Знаеме ли да ја живееме младоста или пак само задоволно се смешкаме кога ќе ни речат дека ништо не сме изживеале и тогаш почнуваме да се буниме и да се инатиме, ја си го живеам животот и мислам дека сум доволна искусна, а всушност не е така...
На крај би завршила со една многу вистинита Бурманска поговорка:
"Би било добро кога младоста би знаела се што може, а староста би можела се што знае"

ајде да видиме дали вие знаете да ја живеете младоста или само така залудно ви изминува???:smir:

Желбите на младиот човек се безброј старите се задоволуваат со малце
Јас имам 24 и сеуште спаѓам во категорија млади сеа незнам за кави млади мислите ако мислите деца тоа е друго
ама ако мислите млади луѓе тоа може да биде дока 30 тата година мислам почетокот според мое мислење/
Тоа е период во кој си најагилен преполн со иде и желби меѓутоа ти фали секогаш нешто.
Најеверојатно додека се реализириаш како личност ти веќе си почнал да старееш и обврските ке те преплават а цело време си мислел да дојдам до тоа и ке здивнам ама веке летнала младоста.
Затоа мислам дека додека младиот човек се обидува да се реализира себеси треба и да искача да се дружи да се весели да внимава да подпадне под лоши работи дрога алкохол итн.
Спортот е исто јака работа тоа според мене е најубаво искористена младост активен спортист да бидеш од најмали нозе/
Треба додека се учи да шеташ да уживаш тоа е битно многу не само да се затвараш со книгата и да се изолираш.

Член од
13 декември 2008
Мислења
125
Поени од реакции
8
Луѓе ај ќе ве молам ако има некој состав на тема "Младоста е убава бидејќи има иднина" нека пиши или некој нека кажи мислење што да напишам и ќе ве молам побрзо оти итно ми треба.

Благодарам однапред! Ако е офтопик малце се извинувам.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Toa sto go nemas go sakas,koga si mal sakas d aporasnes,pa koga ke ostares sakas da se vratis so godinite a svesna si deka ne e zvomozno..a sekoj den zivej go kako ti sakas,bez ogled dali si mlad ili star :toe:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Се додека не сме најстарите жители на планетата земја, се дотогаш ќе бидеме помлади од некој друг кој е постар од нас и добро би било да се искористат советите од нив, па остатокот од младоста да гледаме да го проживееме онака младешки.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Не знаеме.
Ретки се оние кои знаат.

Ќе тргнам од најраната возраст. Родителите се повеќе и повеќе ги воспитуваат сопствените деца според некој замислен начин, кој гласи "пружи му на детето колку што е можно поголема слобода за потоа да не биде како излезено од кафез" што е погрешно. Уште во петто одделение сите имаат неограничен излез, секој прави што сака. Ако на дете на кое цел живот се му било пружено, не било запознаето со реалноста и не видело дека животот е суров, доколку му дадеш толкава слобода, при самото излегување на улица ќе направи глупост. Ќе мисли дека се е исто како што било дома, и ќе се направи некаква беља.

Проблемот во нашето општество е што сите деца прерано растат и во седмо одделение веќе излегуваат, пијат алкохол, се однесуваат како возрасни, не се враќаат дома со денови, мувањето одамна е досадно па преминуваат на секс, а домашните мислат дека така треба па не покажуваат никаков интерес кога е во прашање нивното дете.

Работите за кратко време стануваат досадни. Од моја гледна точка, не познавам некој од моето друштво што не пие алкохол. Ретки се оние кои не се пијанчат секој викенд. Не познавам ниту таков кој нема пробано марихуана. Се повеќе и повеќе се губи невиност. И нас не сметаат за заостанати во споредба со помладите генерации.

Еден ден сето тоа станува досадно. Алкохолот останува во конзумација, марихуаната е заменета со разни срања, луѓето уживаат да си го уништуваат животот мислејќи дека сето тоа е океј. И еден ден и врвот на пороци станува досаден па немајќи што да прават на 20 стапуваат во брак, и одма раѓаат деца, за по неколку години да им дојде паметот и да сфатат дека им е рано и животот е пред нив и се разведуваат, па на 25 се понашаат како пубертетлии.

Нема еден или два вакви случаи. Ретки се оние кои не завршуваат вака. Наместо се да иде постепено, се се случува нагло и доаѓа еден ден кога се станува досадно. Затоа гледам, лично за себеси, да не бидам она што не сум и да се однесувам зависно од возраста. Има време за искачања по клубови, штикли, шминка, секс, алкохол.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас си ја имам иживеано младоста иако ми викаа постарите дете се убаво кокаин, хероин, марихуана само не оди во флиперите.

Е јас одев во флиперите да играм Мустафа и Баблдабл. Тука ми е еднинствената грешка.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Да знаев да ја живеам младоста немаше да бидам на форум сеа.
Па тоа не мора да значи дека ти не знаеш да живееш..може денес не си можел да излезеш поради Х причини и седиш пред ком, шо др ќе праиш дома, или пред ТВ...

А иначе каква е таа правилно изживеана младост???
Кој е начинот на кој треба да се живее па да речеме еве ја ја изживеав младоста сега време ми е да остарам :)?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
А има ли некои правила како треба да се живее младоста? :/

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
правила нормално дека нема едноставно сите си ја живееме убаво на свој начин.. некои подобро некои не толку добро... ја барем за себе си ја живеам како што можам и како што ми одговара.. а би сакал да си ја живеам како што јас замислувам али некои работи не идат...

Член од
30 април 2009
Мислења
790
Поени од реакции
38
Во денешно време категорично не.

Ние одма по школу бараме работа ,пошто инаку нема што да се јаде.И вака на 21-22 години имаме по 3 години стаж.

Вака младост не се живее.Но таква е реалноста..........

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
Не младоста.Мора општо да знаеш животот како да го живееш.Да го ЖИВЕЕШ а не да размислуваш за него!Не да пиеш кафе и да се мислиш шо тема ќе ти падне на школо,или која странка ќе ти дојде на работа,туку да ги натопиш усните во филџанот кафе и да го осетиш вкусот.

Тоа е само еден пример за тоа како може да се живее во моментот,например еве и втор - кога ќе сте свесни дека читате,да точно сега ги читате овие букви кои се дел од мојот пост.

Уметноста на животот е да го живееш.

Kajgana Shop

На врв Bottom