Златен Глобус - 2012 година

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.078
Поени од реакции
45.938
Ај за Клуни некако да те сватам, и мене не ми е нај нај, али за Гоуслинг ... da fuck man ... da fuck.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај за Клуни некако да те сватам, и мене не ми е нај нај, али за Гоуслинг ... da fuck man ... da fuck.
Пошо е шутрак, антипатичен, за нигде и само во срање филмови глуми (освен ете, NOTEBOOK тој некако ај, ќе помине)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Пошо е шутрак, антипатичен, за нигде и само во срање филмови глуми (освен ете, NOTEBOOK тој некако ај, ќе помине)
Истиот одговор ќе го добиеше и од мене.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.078
Поени од реакции
45.938
Cool story, терајте ... ;)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Од сите можни филмови на Гослинг ти го најде најпатетичниот да го спомеш....

Z

zmej gorjanin

Гостин
После ова, процени колку му се добри останатите улоги во другите филмови :)
Глеј го All good things или Blue Valentine, па кажи дека глуми во патетични филмови или дека не го бива.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Limitless и Source Code имаат нешто што се вика креативност. Т.е. нешто невидено до сега. Не знам за што се работат номинираниве филмови, али типувам дека е некоја трогателна приказна за осамен човек бла бла бла патетики за извоз... :tapp:

И зошто Limitless shit? Освен крајот кој некако не ми беше толку интензивен, цел филм си е топ. А башка што има прејака кинематографија и одличен саундтрак. И плус Бредли Купер во главна улога. Мада типов не е толку докажан актер, али сигурно ќе биде за брзо време.
Има одличен тек на кариерата, со серијалот Hangover и Limitless како најсвежи, да не правам муабет за All About Steve :) Му предвидувам и јас неколку Оскари или Златни Глобуси, се на се блескава кариера. :)
Луѓе озбилни сте? Dreamer, дан си иронична?
Не знам на оскарите баш колку им е битна креативноста. Титаник, LOTR и уште многу други кои не ми текнуваат сега се снимени според вистинска приказна и книга, соодветно. Па растурија. А од креативност ни к.

Иначе, Sourcе code и Limitless ако се номинирани за оскар, оние кои ги номинирале, заедно со целата оскар манифестација да се фрлат у Вардар. Ама рака у огин ставам дека барем за најдобар филм нема да добијат номинација.
Двата се сосема просечни трилери. Стварно ништо посебно.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Луѓе озбилни сте? Dreamer, дан си иронична?
Не знам на оскарите баш колку им е битна креативноста. Титаник, LOTR и уште многу други кои не ми текнуваат сега се снимени според вистинска приказна и книга, соодветно. Па растурија. А од креативност ни к.

Иначе, Sourcе code и Limitless ако се номинирани за оскар, оние кои ги номинирале, заедно со целата оскар манифестација да се фрлат у Вардар. Ама рака у огин ставам дека барем за најдобар филм нема да добијат номинација.
Двата се сосема просечни трилери. Стварно ништо посебно.
Мислев дека е очигледен сарказмот :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Ај доста бамбурите?

Прво, тоа што немаме ни по 2 филма гледано од номинираните не значи дека се тапа. Ако до сега не научивте, филмовите кои имаат намера да влезат во трка за оскари/глобуси имаат премиери прилично доцна во годината. Тоа што излегува во првиот дел од годината ретко добива шанса и затоа овој период ги има најсодржинските филмови. За предходните оскари ако се сеќавате, на денот на церемонијата сеуште не беше излезен ДВД рип од King's Speech. Онаму каде што има саглам кина луѓето се во тек кај нас малце доцни работата, без пари тоа е...

Мене отсекогаш повеќе ми се допаѓал изборот на глобусите во споредба со оскарите така да очекувам да има добри филмчиња во предложените. Генерално филмовите се отидени у пм ама во споредба со она што го изгледавме до сега од 2011, би требало да има добри филмови со добра содржина. Ставајте во watchlist и гледање по коментирање.

И каков црн Лимитлес, Сорс Код и Ханговер... арни сте???

P.S.
Рајан Гослинг е еден од подобрите актери во моментов и според мене го очекува уште подобра кариера. Мене лично кај него ме импресионираше професионализмот при снимањето на Notebook. Нели во еден дел од филмот треба да одглуми самотник - за подобро да го направи ова, дечкото земал шатор и заминал неколку месеци во дивина, некаде во близина на местото на снимање, со цел подобро да ја долови улогата.

Тоа не го прави секој, и затоа човекот си има успех.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Денес го гледав Moneyball и задоволен сум. Извонредна глума на Брет Пит, која би можела да му донесе и Оскар.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
The Ides Of March не е лоша драма но е далеку од Златен Глобус или од Оскар. А крајот беше многу глупав и разочарувачки.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
The Ides Of March не е лоша драма но е далеку од Златен Глобус или од Оскар. А крајот беше многу глупав и разочарувачки.
Е добро што очекуваше ти од крајот?

Kajgana Shop

На врв Bottom