Златен Глобус - 2012 година

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
And the Golden Globe for supporting actor goes to Nick Nolte for Warrior, иако не е номиниран.
Серковци, ако некој заслужил Оскар и Глобус оваа година, тоа е Ник Нолти. Mој најомилен глумец, а воедно и најпотценет актер.

(y)
што изглуми Нолте во Warrior???
или плачеше или ги бодреше синовите со по една реченица!!

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Да се разбереме филмовите се добри и интересни за гледање, ама од оскари и глобуси се miles miles away....
Па да, пошто оскарите последниве неколку години се СРАЊЕ - не е чудно што овие филмови се miles away.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Изгледа требаше балет да почне да игра.
па Натали Портман доби оскар за тоа...шега настрана. нема сомнежи дека се работи за голем актер, ама за овој филм не треба да доби номинација,доколку тој доби тогаш на Џоел Едгартон или Том Харди нека им дадат оскари за најдобра главна машка улога!!
:)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Па да, пошто оскарите последниве неколку години се СРАЊЕ - не е чудно што овие филмови се miles away.
Со што заслужија Limitless и Source Code оскари жити се?
Особено овој првиов?

Z

zmej gorjanin

Гостин
па Натали Портман доби оскар за тоа...шега настрана. нема сомнежи дека се работи за голем актер, ама за овој филм не треба да доби номинација,доколку тој доби тогаш на Џоел Едгартон или Том Харди нека им дадат оскари за најдобра главна машка улога!!
:)
Очигледно не го гледаш тоа што јас го гледам и обратно. Еве кажи ми ти кои од номинираниве, или не мора да биде номиниран, треба да земе Глобус и Оскар за 2011 та? Јас слабо стојам со филмови од оваа година така да не можам за другиве да коментирам ништо, само ретко ми се случува да ме импресионира некој, а Нолти ме импресионираше.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
but still not shit as Limitless...
Со што заслужија Limitless и Source Code оскари жити се?
Особено овој првиов?
Limitless и Source Code имаат нешто што се вика креативност. Т.е. нешто невидено до сега. Не знам за што се работат номинираниве филмови, али типувам дека е некоја трогателна приказна за осамен човек бла бла бла патетики за извоз... :tapp:

И зошто Limitless shit? Освен крајот кој некако не ми беше толку интензивен, цел филм си е топ. А башка што има прејака кинематографија и одличен саундтрак. И плус Бредли Купер во главна улога. Мада типов не е толку докажан актер, али сигурно ќе биде за брзо време.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Limitless и Source Code имаат нешто што се вика креативност. Т.е. нешто невидено до сега. Не знам за што се работат номинираниве филмови, али типувам дека е некоја трогателна приказна за осамен човек бла бла бла патетики за извоз... :tapp:

И зошто Limitless shit? Освен крајот кој некако не ми беше толку интензивен, цел филм си е топ. А башка што има прејака кинематографија и одличен саундтрак. И плус Бредли Купер во главна улога. Мада типов не е толку докажан актер, али сигурно ќе биде за брзо време.
Да очекуваш Limitless да биде номиниран за Оскар или Златен Глобус е сериозно непознавање на филмска уметност и начинот на кој функционираат Оскарите/Глобусите.;)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176

Има одличен тек на кариерата, со серијалот Hangover и Limitless како најсвежи, да не правам муабет за All About Steve :) Му предвидувам и јас неколку Оскари или Златни Глобуси, се на се блескава кариера. :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.078
Поени од реакции
45.937
Од овие номинираните за најдобар филм само The Help и Bridesmaids ги имам гледано. Другите ги нема на замунда :)
Го имаш Тhe Ides of March.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Да очекуваш Limitless да биде номиниран за Оскар или Златен Глобус е сериозно непознавање на филмска уметност и начинот на кој функционираат Оскарите/Глобусите.;)
Не очекувам да биде номиниран за оскар за најдобар филм, нормално. Али ако не е номиниран за кинематографија и едитирање - ондак очигледно е дека овие од "академијата" немаат намера да се оправат.

И кажав веќе како функционираат оскарите. Сите го знаат тоа. Процентот за добивање на оскар е право-пропорционален со патетиката на филмот. Еве убава статија од кајгана што реално ја опишува ситуацијата.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Има одличен тек на кариерата, со серијалот Hangover и Limitless како најсвежи, да не правам муабет за All About Steve :) Му предвидувам и јас неколку Оскари или Златни Глобуси, се на се блескава кариера. :)
Незнам за другите, ама за мене знам дека Хенговер е најпреценетата комедија во историјата на филмовите.

Kajgana Shop

На врв Bottom