Зборови кои нервираат

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Кључ , Жвака ,љушпа
Фонетиката на овие три збора збора кога се вака не литературно изговорени .

И да пеер ме нервира .
А што по ѓаволите треба да значи тоа уживкич на кое сите му се запнавте ? ? ? Сигурно е пак некој скопски жаргонски израз пошто јас прв пат го гледам ?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Кључ , Жвака ,љушпа
Фонетиката на овие три збора збора кога се вака не литературно изговорени .

И да пеер ме нервира .
А што по ѓаволите треба да значи тоа уживкич на кое сите му се запнавте ? ? ? Сигурно е пак некој скопски жаргонски израз пошто јас прв пат го гледам ?
Тоа е ново лисиче сленг. Имаш “Ужифкич бе пеер“ кога сакаш да му кажеш на пријателот кој го пука бед филм и паничи дека тоа е само... лоша халуцинација, или имаш “пеефкич“ како одговор на прашањето по која цена оди робата, односно производот. Значи “педесет“. :helou:

Член од
30 декември 2008
Мислења
212
Поени од реакции
12
малте не :nesvest: еј,тој збор како ме нервира!

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
ваљда, инволвиран, евалуација, прибидејќи
а највеќе инволвиран

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
Можат да ме иритираат особи или пар група луѓе кои прават избор на вокабулар кој е надвор од кругот на мојот. Но, не ме нервираат зборови.

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Наместо помножено со, кога ќе рече некој пута, ме ежи... Исто така и лоФкам, збор кој е актуелен во својата употреба како некоја модерна, ултра-фенси алтернатива на сакам...:nesvest:

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Многу ме нервира кога се пишуваат зборовите со бројки. Кога ќе прашам некој како е ми вели ТОП ужас најомразен збор ми е. Исто така и ЛОЛ... ужас,ужас...или бацувки, лилааааа...кога некој се обраќа со СОНЦЕ, СРЦ..:nesvest:

А

Александра Д.

Гостин
За: Мување, фаќање, лапање... се сложувам. Навистина звучи ко најгрозната работа на светот.
Ме нервираат тие модификации ли да ги наречам, од ок:
Окс, окси, окич-докич, оки и слично.
Тоа Пеер ме нервира исто така.
Топ. топче-што имаат напишано членовите погоре, ми се исто на оваа црна листа на глупости.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.009
Фазоенгинеален дивертикулум

Буљаш

Топови ....... :tapp:

Член од
4 мај 2009
Мислења
132
Поени од реакции
3
Најмногу? Ме курчи кога ќе го слушнам зборот ЗНАЧИ, едноставно целиот се ежам за момент!

Зошто? Веројатно бидејќи во мојот клас кога немаат што друго да кажат, го користат токму овој збор. Па, затоа, кога се одговара (кога не дерат), обавезно првиот збор е ЗНАЧИ, а потоа уште едно стотина пати се повторува.

Рекордот досега е 30 ЗНАЧИ во рок од пет минутно дерење. Да, броев, па што!? :toe::nesum: :tapp: :baeh:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ОКС:tapp:
ЧАОС:tapp:
КОГА ПИШУВААТ СО БРОЈКИ ПО МСН ВАМУ ТАМУ.
И КОГА СМЕ ЗАЕДНО СЕГА ЧОВЕКОВ МЕ ГЛЕДА И МИ ВИКА ШТО ПРАЈШ БЕ ИЛИ КАЈ СИ БЕ:tapp::tapp::tapp::tapp: ПА МЕ ГЛЕДАШ ЈЕБОТЕ БОГ

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
Нема некој посебен збор што ме нервира, односно сигурно има ама во моментов не ми текнува. Инаку нешто што најмногу ме нервира е кога некој зборува и секој збор со "ЧЕ" го кажува. На пр. сокЧе, столЧе, масиЧе, капЧе итн итн...

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Пеер, брат, чоек и тие таквите ,,фраерски,, изрази и ептен ме нервираат луѓе што ги пишуваат зборовите со Ф:
Фчера беФ у грат и смрзнаФ! Гррррррррр:vozbud:

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Пеер,се фура,топ.....а посебно ме нервира кога ке слушнам некој збор што завршува на "ица" како професорица,мачкица,докторица,пичкица:kesa:

Член од
17 јуни 2009
Мислења
84
Поени од реакции
3
Наместо помножено со, кога ќе рече некој пута, ме ежи... Исто така и лоФкам, збор кој е актуелен во својата употреба како некоја модерна, ултра-фенси алтернатива на сакам...:nesvest:
И мене исто :)
А мразам и кога некој наместо В пишува Ф.

Kajgana Shop

На врв Bottom