За пуштање „бомби“ 4 години затвор

Z

zmej gorjanin

Гостин
Убаво е да се прочита дека и за не-ДПМНЕовците 4 милиони евра не се ништо. Само различни се приоритетите. Некој би ги трошел на улици, споменици, инфраструктура, другите на дневници за седење во канцеларија.

А Катица е битна колку пешачки во Чаир.
Многу рано ти текна, шефот твој 400.000 лебари создаде, па сеа 4 милиона се пичкин дим у споредба колку пари се покрадени од провизии и наместени тендери од Скопје 2014 та. Барок, хотели и споменици не се инфраструктура, ниту се капитални објекти.

А за тоа дали е битна допрва ќе видиме. Не за џабе се уклучија лајачиве, дека воопшто не е битна.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.342
Поени од реакции
26.334
Многу рано ти текна, шефот твој 400.000 лебари создаде, па сеа 4 милиона се пичкин дим у споредба колку пари се покрадени од провизии и наместени тендери од Скопје 2014 та. Барок, хотели и споменици не се инфраструктура, ниту се капитални објекти.

А за тоа дали е битна допрва ќе видиме. Не за џабе се уклучија лајачиве, дека воопшто не е битна.
Значи, за Катица и јас и ти се согласуваме дека треба да и се дадат и парите што ги побара, и време. Јас немам проблем со нејзе, било каква одлука и да донесе. Без разлика дали ќе реши да ги процесира сите дела, или да не процесира ниедно, за мене Катица ќе биде сосем ок, и подеднакво небитна. За тебе не знам баш.

Е сега за другото. Мене ништо не ми текнало сега. Јас и пред ова и сега викам дека 4 милиони евра годишно не се никаква страшна сума. А па, сличните пари еднократно, за нешто што останува вечно, уште помалку. Мило ми е што и ти, а како што читам по опозициониве медиуми и многу други дојдовте на страната на здравиот разум.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Значи, за Катица и јас и ти се согласуваме дека треба да и се дадат и парите што ги побара, и време. Јас немам проблем со нејзе, било каква одлука и да донесе. Без разлика дали ќе реши да ги процесира сите дела, или да не процесира ниедно, за мене Катица ќе биде сосем ок, и подеднакво небитна. За тебе не знам баш.

Е сега за другото. Мене ништо не ми текнало сега. Јас и пред ова и сега викам дека 4 милиони евра годишно не се никаква страшна сума. А па, сличните пари еднократно, за нешто што останува вечно, уште помалку. Мило ми е што и ти, а како што читам по опозициониве медиуми и многу други дојдовте на страната на здравиот разум.
Што останува вечно? Врбите од 200.000 евра? Ставање кинеско осветлување на одредени објекти иако техничките спецификации предвидуваат филипс, а плаќање на истата цена. Лупање на 50 канделабри од кои нема никаква потреба на мостот на уметноста или како и да се викаше? Хонорарите на Валентина вајарката во милиони евра (иако рака на срце поголемиот дел во партија имаат завршено)? Вака до сабајле можам да продужам.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.342
Поени од реакции
26.334
Што останува вечно? Врбите од 200.000 евра? Ставање кинеско осветлување на одредени објекти иако техничките спецификации предвидуваат филипс, а плаќање на истата цена. Лупање на 50 канделабри од кои нема никаква потреба на мостот на уметноста или како и да се викаше? Хонорарите на Валентина вајарката во милиони евра (иако рака на срце поголемиот дел во партија имаат завршено)? Вака до сабајле можам да продужам.
За тоа обрати се во обвинителство. А дали имало или немало потреба за нешто е релативна работа. Некој може да рече немаме потреба од Катица. Небитно тоа. Битно се согласивме дека 4 милиони евра се ситна пара.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Како си истрениран да дефокусираш, алал вера.
Премногу лудачкие да бараш нешто да се среди а наназад од осамостојувањето ништо не е расчистено и средено

Всушност сите проблеми треба да се средат ама кај нас рибате се чисти од опашката и место на нозе се оди на раце и со глава низ ѕид

А сега кога некој конечно наназад 9 години по ред се обидува да среди и страви ред и поредок некој постојано става сопки.

Е тие што ставаа сопки во една друга држава и управување беа праќани камења да кршат,песок да прават на голи оток

Член од
12 март 2009
Мислења
20.755
Поени од реакции
16.976
дека нечининат многу работи во државната администрација држи, ама не од сега туку 70г назад и не само тука туку во целиот регион па и пошироко. Но никаде нема самогазење и самобананирање како кај нас, дури Косово кое се уште не е стабилизирано како држава реагира на протекторатскиот статус кој беше услпв за осамостојување, а ние сами си го бараме.
Значи корупција и другите криминали треба сами да си ги расчистиме, ама без селективност. А досега кој политичар лежеше затвор освен 2-3 цата од дпмне.
Е сега дојде и обвинение од УСА за Телеком, против митодавачите, логично РМ треба да покрене и против митопримачите. Навидум сдсм ќе ликува бидејќи Буч Касиди е отпадник, но тој знае многу, знае кој се бил замешан и знае каде завршила главнната од парите, тој секако бил само курир ...
како и да е вујче Сем нема да се обиде да направи само проста ротација, сјаши Курто да узјаше Мурто, туку и на двајцата ќе им ги смќне гаќите за да играат по негова свирка, сега и не е битна промена на името ( бидејќо и Ципраз не им е по кеиф) туку Нато ширењето на југоисток, а им треба и топовско месо...
Исто така треба и пиончиња за контрирање на некој европски реакции против нивната хегемонија..http://www.advance.hr/vijesti/veliko-budenje-europe-i-probijanje-medijske-blokade-povijesni-skup-otpora-stotine-tisuca-na-ulicama-berlina-protiv-ttip-a-transatlantskog-sporazuma-koji-bi-skrsio-socijalnu-drzavu-i-demokraciju-a-korporacije-pretvorio-u-apsolutne-gospodare/

,

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Прекрасен закон!
Треба да гнијат во затвор тие кои направија такви заебанции.
Нас не пикаат во затвор за курово здравје, за било што ..
а овие вршат терор врз маса и уште си зимаат пари од наша сметка.
Се тоа нека иде у задната и сите ќе идат тие да знаете зашто таму им е местото.

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Со објавување на материјали добиени по пат на тајно прислушкување, фотографирање или снимање, се повредува (исто така) загарантираната приватност на човекот. Уште повеќе ако тие материјали се добиени на незаконски начин. Не станува само збор за т.н. „бомби“. Такви материјали, според мене, би можеле да бидат употребени единствено во судските процеси, ако се обезбедени на легален начин, но повторно не би смеело да бидат јавно објавувани. Приватноста на луѓето мора да биде зачувана од јавноста.
Многу смешно, глупаво, (про)партиски ми звучат изјавите на „стручњациве“ за наводна цензура. Па господа и дами, нека некој успее да ве сними како вие седите на WC-шоља и си бркате физиолошка потреба, па нека ве стави на YouTube да споделиме искуства. Секако, пикантериите од спалните соби (особено кревети) би биле врв на филмската (документарно-образовна) „уметност“.
Значи, не само за „бомбите“, приватни моменти НЕ СМЕАТ да се објавуваат. Не смеат неовластено ни да се прибираат приватни моменти, тоа е недозволиво, а камо ли истите да се објавуваат. Оние законско добиени материјало, само за на суд, не и во јавноста.
(Ме чуди како „стручњаци“ како Калајџиев на пример, кого сум го сметал за ОК дечко почна да делува како партиски активист, а не како стручњак)
Многу реален муабет другар.
Сосема го делам мислењето со тебе.
Се спротивно од ова мислење е апсурд.
Ги контам амебите што скокаат наоколку ама го дуваат во воздух,
нели и тоа беше намената на тие бесмислени петарди.
Ќе им биде судено на сите тие, не би било нормално да нема суд. Поздрав!

W

wicked_1

Гостин
Очиглрдно дека повеќе сакате башибузлук за да имате што повеќе простор да создавате маџар телеком,бомбона бизниси......................
Ќути, едвај чекаат овие да падне власта па да почнат да местат избори, да прислушкуваат, да рекетираат цели градови, да затвараат телевизии, да си купуваат плацеви кај им текне, нелегални приватизации на државни земјишта, мерцедеси по 500 илјади евра, да зимаат провизии од странци за проекти итн итн...
нормално, сега им пречи нашата утописка правна држава.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.755
Поени од реакции
16.976
ЗАКОНОТ ЗА УКАЖУВАЧИТЕ НА КРИМИНАЛ ЗАЕДНО СО ЗАКОНОТ ЗА ЗАБРАНА НА БОМБИТЕ НА ПРЕГОВАРАЧКА МАСА

КАЗНА ДО 5.000 ЕВРА ЗА ОТКРИВАЊЕ НА СВИРКАЧИТЕ

http://www.vest.mk/?ItemID=24E37538F3DBBD439AA2A62ED24A543E

и голем к*р, 5000 евра ако се открие свиркачот или заштитениот сведок... мафијата ќе го свитка или притисне да се премисли... всушност доволно е да се обелодени сведок или свиркач сам ќе се предомисли, не треба никаква закана...
б.т.в., никој не кажува што ако со случајот на заштитениот сведок околу убиството во Велешкото село се извлече вистинскиот убиец ??

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
За тоа обрати се во обвинителство. А дали имало или немало потреба за нешто е релативна работа. Некој може да рече немаме потреба од Катица. Небитно тоа. Битно се согласивме дека 4 милиони евра се ситна пара.
Од 15ти декември до март ќе се види кој треба да части ручек.
Ја би те посоветувал, онака другарски, финансиски да се припремиш :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.342
Поени од реакции
26.334
Од 15ти декември до март ќе се види кој треба да части ручек.
Ја би те посоветувал, онака другарски, финансиски да се припремиш :)
Најмал проблем за тоа. Ама мислам дека ќе чекаме до 25ти април. :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Најмал проблем за тоа. Ама мислам дека ќе чекаме до 25ти април. :)
Овие твоиве уше сеа се посрани у гаќи ако ги глеаш. Им тече.
Освен ако не ни праат reverse psychology на нас нормалните малце да се палиме. Али тоа е више премногу advanced за вмро пропаганда. Се користите со 100 години стари методи, блатантно очигледни сте. До сега, сите можни сигнали од сите могучи страни велат дека треба да припремаш пари.
Освен ако ова не е мета-пропаганда, во тој случај ова е мета над метите и со мерак ќе те частам ако ми направиле таква пуштенка :)

Kajgana Shop

На врв Bottom