За мажите христијани

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Е па Воне, е па христијанските и световните релации помеѓу луѓето НЕ СЕ ИСТИ и од таму (од разликата) доаѓа она кое го пишуваш во постот-а тоа е недовербата еден кон друг, наметнувањето еден на друг, непочитувањето еден кон друг, досадувањето еден на друг и сл.
Христијански е токму спротивното-тоа е личносната релација, каде сопружникот тсе прифаќа како дел од себе а не како предмет за малтретирање. Ај, ќе ти текне...
Ај ќе ти текне и тебе во каква потчинета положба христијанството ја става жената!:toe:
 
Член од
25 јуни 2008
Мислења
451
Поени од реакции
5
Znaete li koj tri raboti ne se davaat na drugar
Кола, Мобилен и се разбира ВЕРАТА.:pos2::pos2::pos2::pos2:
 

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Добро бе луѓе знаете ли дека сме 21 век?
2008 година? септември месец?
И уште ќе се лажиме со глупавото христијанство?
Со срање муслиманството бе?
Кога сами ќе имате СВОЕ ЈАС?
Кога сами ќе одлучите што ќе правите во животот и нема да следите пишани закони?
Со која логика тоа?

Христијанството е најглупавата религија.
Исус не умре за црквата
Исус не проповедаше христијанство
Исус проповедаше она што денес се вика Peace&Love.
Она што е старо повеке 6000 години- ЈОГА.
Исус е само просветлен јогин шо никој не го разбра а легендата за него се превзема во НОВ завет во библијата, и се е од почит за него.Како и будизмот.

Споредете Стар и Нов Завет. Ќе забележите дека во стариот завет луѓето уште не знаат што е христијанство. Сите се изгубени птици.Се некој ги лажи за ветена земја за срање, за идолопоклоништво. После исус се средува до некаде христијанството....

Денешното христијанство Гас стопанкин ебава.


http://rapidshare.com/files/145783233/Mladost_i_strastite.rar.html

Симнете ја оваа книга. Скенирана е, прочитајте ја добро.
Ќе забележите која комедија е. Како го осудува Рок`ен`ролот, Металот,Поп Музката,Блузот,Џезот,Хип Хопот..буквално ниедна музика освен олд скул народната со гајди зурли и тапани.
КОЈ КУР?
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ај ќе ти текне и тебе во каква потчинета положба христијанството ја става жената!:toe:

Очигледно е дека не разликуваш „потчинетост„ од „ред„ во нештата, заснован на Божјата волја.
Кога во една заедница, сите учесници/членови би мудрувале и би наметнувале само свои желби и егоизам, таа заедница би била чист распад-збирка од поединци без никаква меѓусебна релација.
Секоја заедница-световна или црковна-има свој внатрешен поредок-хиерархија. Световните хиерархии редовно се засновани на наметнување на натчинетите врз потчинетите-„онадување во здрав разум„, поинаку кажано.
Црковните заедници се засновани на служење едни на други-ете ја разликата. Во црковна заедница се пристапува доброволно, со ставање на својата волја во втор план, пред волјата од поедицните од таа заедница и со меѓусебно уважување и почитување-онолку колку се може. Во црковните заседници, натчинетите им служат на потчинетите, согласно Христовите зборови: „...кој сака да биде најголем меѓу Вас, нека Ви биде слуга...„. Во црковните заедници, натчинетата положба не е привилиегија, туку зголемена одговорност на натчинетот врз потчинетите.
 
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
:pos2:Колку само вешта замена на зборот "потчинетост" со "ред" и понатаму се продолжува со дрн, дрн...дрн....
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не, не е вешта замена, туку СУШТИНСКА разлика меѓу световниот и црковниот начин на живеење. Јас ти ја обајснив, начелно барем, разлиака, а очигледно е дека објаснувањето не ти одговара. Ако си шизик, напиши подобар коментар од мојот.
 

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
NA SALA GO KAZAV ZA STEMNUVANJETO, A MENE NE MI SE STEMNUVA NA OVA ZA POKORUVANJETO, NAPROTIV DOBRO MI ODI:wink:. MISLAM DEKA SEKOJA ZENA AKO SE ZAGLEDA PODLABOKO VO SEBE KE VIDI DEKA NAJPRIRODNO I NAJUBAVO SE OSEKA DOKOLKU SE POTPRENA MAZOT, DOKOLKU POKAZE DEKA E RANLIVA, DEKA I TREBA ZASTITA I DEKA I TREBA MAZ ZA DA JA VODI. KAKO STO NA CRKVATA I TREBA ISUS, TAKA I NA ZENATA I TREBA MAZOT, NE E ZA DZABE TAA SPROEDBA DADENA.:back:
Lele ne mi se veruva deka go kaza...Da bev postar ke te zemev za zena:smir::vozbud:
lele ej...nemozam da se iznacudam :) Bez nikakvo ego,sosema iskreno si kaza..omg :) Sosema netipicno za zena...:) no comment :) svaka cast <3
 
Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
Точно, KST, зашто жените христијанки се следбенички ако може така да се каже на Сара, а световните жени се следбенички на Ева.....мислам дека ќе ми ја разбереш споредбата:helou:
 
Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
Темата ќе да беше за мажите...ама ајде една спојка..

Така и вие, мажите, живејте благоразумно со жените како со послаб сад, искажувајќи им почитување како на сонаследнички на благодатта на животот, за да бидат вашите молитви без пречка.
Одличен стих, еден од моите омилени!
:back:
 

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Vaka se prepoznavaat hristijankite i voopsto ne e za cudenje i za ismejuvanje.
Ne se ismejuvam,ali se cudam :) Zasto iskreno,prv pat vo zivotot go slusam ova od devojka,nema niso sramno,nisto losho,normalno si e,ali na poveketo egoto ne im dava da go kazat.Samo cudno mi padna,dat's all <3 xD uf..i,ne me svakaj pogreshno,koa rekov deka "ke ja ziam za zena:P" ne ne go mislev toa zaso ke mi se "pokoruva" tuku zato sto nemozam poveke da se slozam so nejzinoto mislenje i stvaaaaarno mi se dopadna [iako celata rabota beshe shala :)] :smir:
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.805
Поени од реакции
20.146
Има уште една порака, е таа е од постарите ама пак некад држи вода: Вели жената е како змија, ако не ја згазнеш за главата ќе те касне!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom