За мажите: Дали сте плеснале (удриле) девојка?

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
vidi ne e mushki da shlapnesh devojka ama ima nekoi devojki koi onaka si go baraat i ke ti dojde samo od sebe i ples!!!!!!!!!!!!!

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Мистичен напиша:
Зарем само физичкото насилство е насилство мудрецу?

Не е, ама сепак не е исто врескање и тепање. Не знам кој дел не ти е јасен.

И мислам дека, додека тепаните молчат и се кријат зад срамот и стравот, нема да стигнат далеку. Еден од најголемите проблеми денес во МКД е домашното насилство (врз брачен партнер и врз деца), а ти тука, на широка врата, го промовираш ќотекот како начин на решавање проблеми ака. „затнување усти„.

Браво.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
А ти на широко го промовираш вербалното и секакво друго насилство и тортура и ги бодриш да го прават тоа, ставајќи ги во заблуда дека неможат да бидат истепани! : )

Браво! : )

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Прво, какво „секакво друго“?

Второ, дали би те направило среќен да кажам:

„Луѓе, ни во лудило немојте да го кажите она што го мислите, бидејќи можете да добиете шамар“.

Мистичен, најискрено се надевам дека не го мислиш тоа што го пишуваш.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Оф леле, Мистична...

Реков дека не знаеш за што се работи конкретно во мојот случај, не би сакал да го споделам тоа тука со цела публика.
yin yang напиша:
„Луѓе, ни во лудило немојте да го кажите она што го мислите, бидејќи можете да добиете шамар“.
Не се работи за тепање поради искажување на мислење или спротивни ставови, никогаш не би тепал некого поради тоа.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Мислев дека е тоа во прашање, ако не е сори. Но јас сеуште мислам дека ниедно тепање не е оправдано. Игнорирај ја, избркај ја, навреди ја, раскини и, ама не ја удирај.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Уште полесно можеш да ја избегнеш ако ти је комшика... ама баш НИШТО не те обврзува да ја слушаш, а уште помалку треба да те тангира што зборува.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Да ти кажам кај го зборува тоа? Да ми кажеш дали не е оправдано ?

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Не ми кажувај те молам.... Што и да било и каде и да било не е оправднао.

За мене имам слушано милион работи, и приказни кои се неточни и им се зборувало на мои блиски, па не отидов ниеден да го удрам.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Абе, ти реков ја дека премногу брзо донесуваш заклучоци а не си запознаена со материјата. Исто како што и преска рече дека не си сфатила, не го сфаќаш и ова. Не се работи за оговарање човече. Дај прошири си го видикот малку аман.

Бек ту д сабџект, си имам проблеми ја...

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Ниедна причина не го оправдува тепањето.

Амин!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
yin yang напиша:
Ниедна причина не го оправдува тепањето.

Амин!
Си истепала некого? Доколку не си, неможеш да кажеш дали го оправдува или не. Јас сум пробал, и можам да кажам дека е ефикасно.

Збориш како пациент кој не пробал лек, а вели дека не е ефикасен.

П.С. Ефикасноста, делотворноста и благотворноста како причини го оправдуваат.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Сум пробала шамар.

Памти оној кој го боли, а не оној кој мава. И немој ти мене да ми кажуваш дали е или не е во ред тепање.

Ако си маж залепи му една на некој рамен на тебе.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Абе тепање не иде ... Ама па ја не оправдувам и женските да им се качуваат на глава на машките и да ги малтретираат психички а и физички у смисла женското да смее да залепи шамар ,да смее да удри а машкото само да стои и да трпи-Епа и тоа не иде.. Као што има машки на кои што сонувам да им ја треснам една за да се опраат малце така знам и дека машките имаат по некое женско на кое што сакаат да и ја врзат една.. :) Но тука не зборам за тепање скраја да е туку само шамарче колку ДА ЗАЧЕПИ коа замара на било кој начин! :) :)

Kajgana Shop

На врв Bottom