Зашто женските никогаш не признаваат кога се они виновни?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Во истиот случај, не само женските и машките најчесто не признаваат вина, мислат дека они се во право. Општата слика е таа а секако дека има исклучоци.
Како може да тврди дека некој е во право ако не е стварно незнам.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.610
Во истиот случај, не само женските и машките најчесто не признаваат вина, мислат дека они се во право. Општата слика е таа а секако дека има исклучоци.
Мажите ако не пред друг длабоко во себе ќе ја признаат вината додека вие не :D

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.670
Поени од реакции
781
Хммм... ако подетално се анализира темата т.е. било која кавга - се доаѓа до еден ист заклучок, секој си држи до своето.

У глобала е многу просто, да не би си држел секој до своето - не би имало кавга :)
Е сега, муабетот за компромис е така безвезе, компромисот дури и да го нема... Ептен мал дел од кавгите завршуваат со “признавање“ на едниот дека е тој крив (у случајов женските), се остало е здосадување да се дискутира на одредена тема и преоѓање на друга тема/фаза (у случај кавгата да е меѓу дечко и девојка се преминува на фаза секс :) )

Муабетот дека машките вака, или женските така, ма не... индивидуално е. Како ќе се постават работите на почеток на врска - така ќе се тера, измените се можни, точно - ама во не така голем дел т.е. не се нешто екстремно приметни. Измени на карактер има, колку да се каже :)

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Дека немаат муда...
:pos:
Aко се сведиме на тоа тогаш ниту машките немаат муда да си ја признаат вината.
Глупо е да се очекува да ја признаеме вината,ок зависи од ситуацијата,ама секогаш се префрла вината на друг знам по мене,еве си признавам,нема што да кријам.
А се случува некад и да си ја признаам вината,кажав веке, зависи од ситуацијата,ама и машките не сте ништо поарни.
Инаку,оној кој ја отворил темата изгледа е изнервиран од некоја која не му ја признала вината :icon_lol:

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Мажите ако не пред друг длабоко во себе ќе ја признаат вината додека вие не :D
А кој те лаже така?
Може и ние си велиме во себе не сум во право ама не попуштам, ама не е тоа работата.
Секој си мисли дека си е во право, никој не попушта и што следува? Губење на живци без потреба. А зошто?
Еве кога не сум во право си признавам, што би ме чинело тоа? Најчесто луѓето мислат дека ако си ја признаат вината си ја газат гордоста.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.610
А кој те лаже така?
Може и ние си велиме во себе не сум во право ама не попуштам, ама не е тоа работата.
Секој си мисли дека си е во право, никој не попушта и што следува? Губење на живци без потреба. А зошто?
Еве кога не сум во право си признавам, што би ме чинело тоа? Најчесто луѓето мислат дека ако си ја признаат вината си ја газат гордоста.
Да, гордоста е заебана работа и не познава полови. Тешко е да се признае грешка а најтжно е тоа што некои не сакаат ни самите да си признаат, целосно се убедени дека се во право а проблемот го гледаат насекаде околу нив освен во себеси кога тоа е случај...

B

Borg_Drone

Гостин
A, да се најдам во таква ситуација, ич уво не ми чуе. Ќе и се врати тоа по глава; ќе ја удри по глава порано или подоцна, не се ни обидувам да ја разубедам.

H

HITCH

Гостин
Да, гордоста е заебана работа и не познава полови. Тешко е да се признае грешка а најтжно е тоа што некои не сакаат ни самите да си признаат, целосно се убедени дека се во право а проблемот го гледаат насекаде околу нив освен во себеси кога тоа е случај...
Малку си контрадикторен прво не признаваме, а сега двата пола се исти. Make up your mind! :smir:

На темава, јас мислам дека малку е детски на овие години да се играат детски игри. Секогаш е поубаво кога двајцата искрено си кажуваат кој што направил и крај. Јас многу ја почитувам искреноста. Кога некои работи знаеш како стојат, тешко е на душата, ама полесно ги пребродуваш!

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
:pos:
Aко се сведиме на тоа тогаш ниту машките немаат муда да си ја признаат вината.
Глупо е да се очекува да ја признаеме вината,ок зависи од ситуацијата,ама секогаш се префрла вината на друг знам по мене,еве си признавам,нема што да кријам.
А се случува некад и да си ја признаам вината,кажав веке, зависи од ситуацијата,ама и машките не сте ништо поарни.
Инаку,оној кој ја отворил темата изгледа е изнервиран од некоја која не му ја признала вината :icon_lol:
Фала богу некоја жена да си признае ...

Annath

Полуактивен член.
Член од
11 јуни 2010
Мислења
338
Поени од реакции
42
Има разлика од женска до женска. Фала му на бога.
Јас спаѓам во групата на тие што признаваат. Фала богу, немам толку време за да убедувам некого во спротивното.:pos2:

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
А вие дискриминаторските мангупи се признавате, дури и в лице без јазик на влакната нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom