Заспивање - како најдобро и најефикасно да се заспие?

S

smart ass

Гостин
Сериозно...
Едно време беше ок и Адам Смит со Wealth of the nations и некои други дела во мп-3 формат
..
Во ред тоа,но требало и од стивен хокинг,ајнштајн и СЕПАК да ги прочиташ е ПОДОБРО-а Ти делата на .Ајк Ги имаш ПрочитаноЧуму ги слушаш....да не те заразија Рептилите на Ајк:vozbud:

Why facepalm :)
секој си има свои начини..
Двоен е....не поставувај прашања на кои го знаеш одговорот:)

--- надополнето ---

Не спиј.Коа тогаш ќе заспиеш...или ќе ти откаже срцетo:toe:
Тогаш ќе спиеш...вечно :pos:
Ја така бев околу 80 часа Башка еднаш во базент,па на Езеро(скуба дајвинг) и ќерата абе Срцето не ми Откажа:kesa:

--- надополнето ---

Има еден метод на медитација у која си го вракаш денот(во мислите) наназад , и сите моменти од моментот когга си легнал до моментот кога си станал сабалето.
Проблем кај инсомнијата е хаотичностаа кај умот.
"Одмотај" го и се ке биде добро(барем така вика авторот).
Ја не сум пробал затоа што не сум имал шанса , заспивам одма и како топ спијам.
Верувам дека ке упали . Нека проба некој што има проблем па нека каже.
Со срека.
:vozbud:
ОШО најозбилно можеш некако да ми помогнеш околу инсомниата???

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Во ред тоа,но требало и од стивен хокинг,ајнштајн и СЕПАК да ги прочиташ е ПОДОБРО-а Ти делата на .Ајк Ги имаш ПрочитаноЧуму ги слушаш....да не те заразија Рептилите на Ајк

Двоен е....не поставувај прашања на кои го знаеш одговорот:)

Thanks for sharing your opinion upon the subject :)

S

smart ass

Гостин
маваш еден кец или кеципол .. зависи колку е добра :)
ем релакс третман ем спиеш ко бебе :)
Сега исчадив, па сонливост добив(инаку кај 10 сабајле добивам...слаба и то).

Сега ќе спијам како бебе:)

M

Mussolini

Гостин
најдобар начин да се заспие:

void main (void)
{
int ofca = 0;
while (!ofca)
{
ofca++
}
return toDreamland;
}

:smir:

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Легни во која положба сакаш, како се чувствуваш најпријатно. Затвори ги очите и пробај да не мислиш на ништо. Замисли дека пред тебе имаш табла во која боја сакаш да е, во десната рака држиш креда во која боја сакаш, во левата држиш сунгер, исто во која боја сакаш да е. И сеа замислуваш како црташ на таблата круг, ама онака убав круг како со шестар да си го цртал, потоа од кога ќе го нацрташ замислуваш како го пишуваш бр 100 ама со твој ракопис и полека, па го бришеш со сунгерот, па потоа како го пишуваш бр 99, па и него го бришеш, па потоа 98 и него го бришеш(значи треба се ова да си замислиш дека го правиш полека)...и се така додека не ти се приспие.......често го практикувам летово и секогаш стигам до 98, после тоа спијам како бебе:) и на други што сум им го кажала им успевало и обично стигале со ''пишувањето броеви'' до 95/94 :) Пробај/те па кажи/те како иде.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.947
Поени од реакции
73.663
Легни во која положба сакаш, како се чувствуваш најпријатно. Затвори ги очите и пробај да не мислиш на ништо. Замисли дека пред тебе имаш табла во која боја сакаш да е, во десната рака држиш креда во која боја сакаш, во левата држиш сунгер, исто во која боја сакаш да е. И сеа замислуваш како црташ на таблата круг, ама онака убав круг како со шестар да си го цртал, потоа од кога ќе го нацрташ замислуваш како го пишуваш бр 100 ама со твој ракопис и полека, па го бришеш со сунгерот, па потоа како го пишуваш бр 99, па и него го бришеш, па потоа 98 и него го бришеш(значи треба се ова да си замислиш дека го правиш полека)...и се така додека не ти се приспие.......често го практикувам летово и секогаш стигам до 98, после тоа спијам како бебе:) и на други што сум им го кажала им успевало и обично стигале со ''пишувањето броеви'' до 95/94 :) Пробај/те па кажи/те како иде.
Мене вчера ми успеа да стигнам до пониските броеви од деведесетката :)
Дефинитивно си го практикувам ова, и ми помага во последните денови откако ме мачеше несоница. Така да ќе си броев и си заспивав како бебче :wub:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
И ја патам од хронично изместен биоритам и ако еднаш ме разбуди некој во ноќта, нема спиење више за мене. Чаре? И често се наоѓам во многу уморна состојба, а не можам да заспијам. Чаре и за тоа? Само неќу апови.

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
И ја патам од хронично изместен биоритам и ако еднаш ме разбуди некој во ноќта, нема спиење више за мене. Чаре? И често се наоѓам во многу уморна состојба, а не можам да заспијам. Чаре и за тоа? Само неќу апови.
Ете ''пишувај'' броеви и ќе заспиеш:)

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Па ОК ама не би претставувало некаков проблем ако се испроба...нема нижто да се изгуби или добие(можеби дремка:))

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Мразам табли сунгери креди, тоа само ќе ме вознемири :P

Ја вечер ова ќе го пробувам
http://www.soundsleeping.com/
Тапани, оган, океан, дожд и громотевици. Као на остров да сум :P

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.155
Поени од реакции
30.287
Го гушкаш
, мислиш на
, и следно

blade-

Научник
Член од
28 август 2009
Мислења
51
Поени од реакции
4
еве едни природени рецепти за несоница:
1. Пред спиење земате смеса од нарендан и исечкан лист од магданос со 1 лажица багремов мед

2. Пред спиење земате чаша топла вода која е растворена во 25 капки тинктура од бел лук и 1 до 2 лажици мед.

3. Пред спиење испијте лажица мед со две лажици јаболков оцет ( природен околу 80 денари е )

4. Смелете 2 до 3 главици кромид па пред спиење испијте со малку вода и една лажица мед.

има и многу други природни лекови за несоница но најдобар ти е тој под 3. мислам најлесно можате да ги најдате овие состојки :D:salut:

Misha

шмизлеТО
Член од
28 март 2010
Мислења
44
Поени од реакции
1
01-06 значи спиење само 5 часа?? Според доктори потребни се 8 часа спиење, според мене 7 се ми доста али 5 часа секоја чест.
он топик: и јас чекам некој предлог што делува...откако ќе легнам во кревет додека не се раздени неможам да заспијам
Тоа е од понеделник до петок. е сега сабота имам само трчање во 6 часот. потоа спијам од 10 до 15 или така некако. И недела ги полнам батериите. А од понеделник исто темпо. Од почеток ми беше многу тешко. Но се навикнав и од кога почнав да го практикувам тоа намалив 15 кг :))) пресреќна сум шо намалив, и нема шанси нешто да сменам.

Kajgana Shop

На врв Bottom