- Член од
- 5 февруари 2007
- Мислења
- 10.719
- Поени од реакции
- 13.437
Се` со тек на време преоѓа во заситеност макар и привремена. Да речеме, идам на одмор повеќе години на исто место, таму се гледам со различни личности но сепак во последно време не ми штима нешто. Се знае одговорот... Е сеа зошто доаѓа до такво заситување. Многу одговори доаѓаат тука. ќе посочам примери.
Музика
1. Слушам една песна (од прв пат) која ми навлегува во сетилата и ми се допаѓа таква. Поради таквите појави, јас си ја пуштам повторно и повторно. Многу брзо потоа таа песна ми се одмилува.
Значи неконтролирана мера на уживање кое подоцна преминува во монотоност.
2. Сум слушал на времето Златно славејче. Ок тоа тип на музика одредена за помлада возраст. Со тек на време се префрлам на балади/teen музика, рок, метал или што ти ја знам. Тоа е сепак фаза во која сум бил некогаш но сега истражувајќи понатаму полека сум прешл на нешто друго.
Истото важи и за места и личности.
Музика
1. Слушам една песна (од прв пат) која ми навлегува во сетилата и ми се допаѓа таква. Поради таквите појави, јас си ја пуштам повторно и повторно. Многу брзо потоа таа песна ми се одмилува.
Значи неконтролирана мера на уживање кое подоцна преминува во монотоност.
2. Сум слушал на времето Златно славејче. Ок тоа тип на музика одредена за помлада возраст. Со тек на време се префрлам на балади/teen музика, рок, метал или што ти ја знам. Тоа е сепак фаза во која сум бил некогаш но сега истражувајќи понатаму полека сум прешл на нешто друго.
Истото важи и за места и личности.