Jankoff
Run that, pass that.
- Член од
- 4 септември 2019
- Мислења
- 1.730
- Поени од реакции
- 2.823
https://mk.jtnpanel.com/FAQ scam или не? мене ми делува ко нереално ова.. некој да предложи страна онлајн што стварно се прават пари?
Значи од старт осудени на пропаст со други зборови - незнам колку вистинската потреба е вистинска, но само да се тера преку инста, не ми е сигурно, бидејќи го хакнаа акаунтот и преку фејс пробуваа да наплатат за некои реклами, па се изремети се тоа со инстаграмот- и од тогаш све некакви дешавки има со инстаграмот...а нивниот сапорт е исто така, додатен проблем, дур ги најдеш на чет, па од еден на друг, па отвори тикет, па се влечка тоа...затоа сакам да има и веб страна која би си функционирала паралелно со инста во случај не дај боже да се деси пак некој ковид . А пејпалот, мора ли да биде на мое име или можам да гористам на близок мој-кој живее во Грција? Ама па тоа после повлекува, на тој што ќе му пристигаат парите во Грција на сметка-да му бараат потекло од каде стигаат парите или сум грешка?Дали реално ти треба фирма, или треба да пополниш некоја форма таму кај нив, нешто како име на фирма и даночен број?
Исто, дали би ти бркало работа со Бизнис Пејпал акаунт? Да ги повлечеш парите.
@Anastasija970 најлесно е со нешто како WooComerce или Shopify.
Изработувањето на custom веб страна у принцип е многу скапа инвестиција и тоа ти го препорачувам само доколку имаш вистинска потреба од тоа.
Проблемот во МК е тоа што бројот на Payment providerи е многу лимитиран и имаме проблеми за наплата.
Јас сум користел комбинација на Shopify+Paypal и сум терал без проблем, но потребен е ЕУ пејпал.
Инаку ќе треба да бараш од банките HalkPay или CPay, а тоа е огромна главоболка.
Реално не ми е потребна фирма, само треба да им потполнам име на фирма и даночен број, е сега после тоа ќе ми бараат нова трансакциска сметка која што би била на име на фирмата и парите ќе ми стигаат таму...Дали реално ти треба фирма, или треба да пополниш некоја форма таму кај нив, нешто како име на фирма и даночен број?
Изработувањето на custom веб страна у принцип е многу скапа инвестиција и тоа ти го препорачувам само доколку имаш вистинска потреба од тоа.
Проблемот во МК е тоа што бројот на Payment providerи е многу лимитиран и имаме проблеми за наплата.
Јас сум користел комбинација на Shopify+Paypal и сум терал без проблем, но потребен е ЕУ пејпал.
Инаку ќе треба да бараш од банките HalkPay или CPay, а тоа е огромна главоболка.
Види во оваа група на фб https://www.facebook.com/groups/wpmkd . Некој од овде може да ти помогне за изработна на веб страница и имплементација на систем за плаќање. Не би ти препорачил од scratch, си има готови темплејти кои може да ги искористиш преку Wordpress заедно со Woocommerce.Незнам дали на точен подфорум прашувам, ако треба ќе прашам кајшто ќе ме упатите.
Имено, си имам свој мал бизнис кој е разработен и се оди преку инстаграм. Пријавена сум како занаетчија, ми тече стаж, немам фискална, не пријавувам данок.
Но, како се шири бизнисот, имам потреба да направам веб-страна бидејќи неможам никако да ги регулирам нарачките со плаќања. Изработувам нарачка -за која нема опција како да се плати однапред- и кога ќе испратам по карго низ Македонија-се дешава не само што нема да ја подигнат, туку да платам јас трошок и кога ќе им пишам, да ме стаат само на seen.
Се распаршував за страна, вордпрес, шопифај и тотално from the scratch.
Најбитно ми е да може плаќањето да си оди преку страната - си оди на страна, си нарачува, си плаќа-и јас почнувам со изработка.
Никакво познавање немам од веб страни-ни цени, ни опции -незнам од каде да почнам но мора страна да се направи.
Било каков совет, насока, штогоде, ќе биде добредојден, или да упатите некој што изработува вебстрани-па да прашам таму.
Фала дечки
Во однос на дропшипинг, дали комбинацијата со shopify i paypal, може да се искористи на пример, работам од тука мк а парите стигнуваат во странство на paypal сметка?Дали реално ти треба фирма, или треба да пополниш некоја форма таму кај нив, нешто како име на фирма и даночен број?
да, тоа е комбинација што може да функционира.Во однос на дропшипинг, дали комбинацијата со shopify i paypal, може да се искористи на пример, работам од тука мк а парите стигнуваат во странство на paypal сметка?
Можеш со 2checkout во Македонија.Здраво дечки, отворив страна на Shopify и се беше во ред дур не стигнав до payment method, дали знае некој payment method, кој би можел да работи во Македонија?
Читав reviews за 2Checkout by Verifone и многу од нив викаа дека е scam, незнам колку е точно, имаш искуство со странава?Можеш со 2checkout во Македонија.
Незнам зошто ама PayPal не ми ни излегува како опција, ни во payment methods, ни во additional payment methods.Најдете човек од доверба кој што е резидент во европскиве држави или Америка и ако ви се согласи отворете со негови податоци европски PayPal или Stripe. Може и да ризикувате да направите PayPal преку Словенија со НЛБ ама често пати знае да го блокираат акаунтот на повисоки суми.
Епа сум ги користел на времето и картичка ми пратија во соработка со Payoneer.Читав reviews за 2Checkout by Verifone и многу од нив викаа дека е scam, незнам колку е точно, имаш искуство со странава?
Автоматски споено мислење:
Незнам зошто ама PayPal не ми ни излегува како опција, ни во payment methods, ни во additional payment methods.