Дали проба да пребациш пари од Скрил на Пејпал?ако имаш у друга држава сметка можда ти функционира, мене не.. еии па ако работи пејпал тука мислам дека видов опција од скрил на пејпал да се пребацат.
Дали проба да пребациш пари од Скрил на Пејпал?ако имаш у друга држава сметка можда ти функционира, мене не.. еии па ако работи пејпал тука мислам дека видов опција од скрил на пејпал да се пребацат.
не, скроз и заборавив на ова..Дали проба да пребациш пари од Скрил на Пејпал?
neka ti platat na upwork direktno pa posle toa ke si gi pustis wire od upwork, ke izgubis del od parite, ama toa e, nemas bas opciiЗдраво, молам за помош.
Преку оглас на upwork стапив во контакт со американска издавачка фирма. Ја завршив работата која требаше, и сега дојде делот за плаќање.
Нудат опција преку Skrill, Neteller, некаков e-wallet за crypto (не се разбирам во ова) и директен трансфер преку банка.
Јас избрав преку директен трансфер во банка, но сега ми бараат некаков International Transfer Levy(како данок-tax) што прво јас треба да го платам,со што ќе се докажело дека јас сум човекот кој ќе биде исплатен.Овој transfer levy ( не е мала сума, 350$ што треба јас прво да ги платам за да ми ги исплатат 2350$) бараат да се плати на сметка на компанијата.
Дали некој има вакво искуство?!
Се обратив кај другарка која работи во НЛБ, каде што сакам да ми пристигнат парите, вика дека до сега никој никогаш не направил ваква уплата..
Им понудив опција преку WesternUnion или Moneygram како поедноставни опции, но ми рекоа дека не може преку тоа.
Оффф полоши опции здравје, има да те утепат од провизии + 10% данок на државата.Здраво, молам за помош.
Преку оглас на upwork стапив во контакт со американска издавачка фирма. Ја завршив работата која требаше, и сега дојде делот за плаќање.
Нудат опција преку Skrill, Neteller, некаков e-wallet за crypto (не се разбирам во ова) и директен трансфер преку банка.
Јас избрав преку директен трансфер во банка, но сега ми бараат некаков International Transfer Levy(како данок-tax) што прво јас треба да го платам,со што ќе се докажело дека јас сум човекот кој ќе биде исплатен.Овој transfer levy ( не е мала сума, 350$ што треба јас прво да ги платам за да ми ги исплатат 2350$) бараат да се плати на сметка на компанијата.
Се обратив кај другарка која работи во НЛБ, каде што сакам да ми пристигнат парите, вика дека до сега никој никогаш не направил ваква уплата..
Им понудив опција преку WesternUnion или Moneygram како поедноставни опции, но ми рекоа дека не може преку тоа.
Работата им ја заврши преку системот на Upwork или соработувавте надвор од Upwork?Здраво, молам за помош.
Ова е 100% некој нигериски скем. Прво и основно, ги кршиш правилата на Апворк со ова. Се што се комуницира и работи треба да биде праќано и платено преку нивниот систем. Второ, никогаш никој нема да ти побара да платиш за да добиеш пари, освен ако не е скем. Трето, изгуглај го тоа international transfer levy и види дали ќе ти излезе нешто легитимно или .ng сајтови.Здраво, молам за помош.
Мириса на измама.Работев надвор од upwork, првпат го правам ова и тука ми беше грешката уште од старт.
Можеш да споделиш што уствари работеше? Дали стварно вложи некој особен труд што ти пропадна во вода? Пошто 2350 не е мала сума.Откако завршив со работата, случајно додека разгледував по страната видов дека може да те банираат ако работиш надвор од нивниот систем..тоа е.
Колкава среќа треба да имаш, од вкупно 2 огласи кои си аплицирал, еден да се погоди баш ова ?
Да, секако. Ми беа пратени 100 слики jpg формат, требаше да ги конвертирам во word документ и да ги средам технички. Сликите беа со текст- извадок од некоја книгаМожеш да споделиш што уствари работеше? Дали стварно вложи некој особен труд што ти пропадна во вода? Пошто 2350 не е мала сума.