Заработка на интернет (официјална тема)

Член од
29 јануари 2022
Мислења
12
Поени од реакции
2
ако имаш у друга држава сметка можда ти функционира, мене не.. еии па ако работи пејпал тука мислам дека видов опција од скрил на пејпал да се пребацат.
Дали проба да пребациш пари од Скрил на Пејпал?

Член од
6 септември 2020
Мислења
8
Поени од реакции
0
имам постар лапитоп сакам да му додадам рам меморија. Ве молам некој да ми посочи во Скопје близу центар каде мозе да се однесе за рам меморија благодарам
Автоматски споено мислење:

od mk sum a imam paypal napraveno vo slovenija. mozam da izvlecam pari od igrive kako solitaire

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2010
Мислења
94
Поени од реакции
53
Здраво, молам за помош.
Преку оглас на upwork стапив во контакт со американска издавачка фирма. Ја завршив работата која требаше, и сега дојде делот за плаќање.
Нудат опција преку Skrill, Neteller, некаков e-wallet за crypto (не се разбирам во ова) и директен трансфер преку банка.
Јас избрав преку директен трансфер во банка, но сега ми бараат некаков International Transfer Levy(како данок-tax) што прво јас треба да го платам,со што ќе се докажело дека јас сум човекот кој ќе биде исплатен.Овој transfer levy ( не е мала сума, 350$ што треба јас прво да ги платам за да ми ги исплатат 2350$) бараат да се плати на сметка на компанијата.
Дали некој има вакво искуство?!
Се обратив кај другарка која работи во НЛБ, каде што сакам да ми пристигнат парите, вика дека до сега никој никогаш не направил ваква уплата..
Им понудив опција преку WesternUnion или Moneygram како поедноставни опции, но ми рекоа дека не може преку тоа.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Здраво, молам за помош.
Преку оглас на upwork стапив во контакт со американска издавачка фирма. Ја завршив работата која требаше, и сега дојде делот за плаќање.
Нудат опција преку Skrill, Neteller, некаков e-wallet за crypto (не се разбирам во ова) и директен трансфер преку банка.
Јас избрав преку директен трансфер во банка, но сега ми бараат некаков International Transfer Levy(како данок-tax) што прво јас треба да го платам,со што ќе се докажело дека јас сум човекот кој ќе биде исплатен.Овој transfer levy ( не е мала сума, 350$ што треба јас прво да ги платам за да ми ги исплатат 2350$) бараат да се плати на сметка на компанијата.
Се обратив кај другарка која работи во НЛБ, каде што сакам да ми пристигнат парите, вика дека до сега никој никогаш не направил ваква уплата..
Им понудив опција преку WesternUnion или Moneygram како поедноставни опции, но ми рекоа дека не може преку тоа.
neka ti platat na upwork direktno pa posle toa ke si gi pustis wire od upwork, ke izgubis del od parite, ama toa e, nemas bas opcii

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Здраво, молам за помош.
Оффф полоши опции здравје, има да те утепат од провизии + 10% данок на државата.

Реално ако не сакаш да изгубиш многу пари, најдобра опција ти е крипто. Само ќе ти земат 1.5% провизија или на таа сума 35 долари.

Член од
28 јуни 2015
Мислења
905
Поени од реакции
563
Здраво, молам за помош.
Работата им ја заврши преку системот на Upwork или соработувавте надвор од Upwork?

Член од
14 април 2012
Мислења
32.738
Поени од реакции
66.939
Кога се докажува дека си тој човек, или се верификува сметка пред да се пушти огромна сума на пари, се прави со симболична сума, 5-10$. Ова, плати ти прв пред да земеш останат дел од пари секогаш ке ми смрди на измама.

Нека ти платат на Upwork, и извади си ги парите на картичка. Сигурно нема да ти излезе $350 во fees.

Член од
9 јануари 2010
Мислења
94
Поени од реакции
53
Работев надвор од upwork, првпат го правам ова и тука ми беше грешката уште од старт.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Здраво, молам за помош.
Ова е 100% некој нигериски скем. Прво и основно, ги кршиш правилата на Апворк со ова. Се што се комуницира и работи треба да биде праќано и платено преку нивниот систем. Второ, никогаш никој нема да ти побара да платиш за да добиеш пари, освен ако не е скем. Трето, изгуглај го тоа international transfer levy и види дали ќе ти излезе нешто легитимно или .ng сајтови.

Прости си се од парите, ум во глава за друг пат и моли се да не ти го скинат профилот.

Член од
9 јануари 2010
Мислења
94
Поени од реакции
53
Откако завршив со работата, случајно додека разгледував по страната видов дека може да те банираат ако работиш надвор од нивниот систем..тоа е.
Колкава среќа треба да имаш, од вкупно 2 огласи кои си аплицирал, еден да се погоди баш ова ?

Член од
28 јуни 2015
Мислења
905
Поени од реакции
563
Работев надвор од upwork, првпат го правам ова и тука ми беше грешката уште од старт.
Мириса на измама.

Секоја сериозна американска компанија има можност да ти испрати пари на МК девизна сметка (барај го тоа од нив, без со било што да те уценуваат).

Отворете очи пред да соработувате со некого надвор од позната веб фриленс платформа!

На почетокот, работете помали задачи и барајте исплати на пократок период (една недела, две недели).
Откако ќе се стекне меѓусебна доверба, можете да работите на поголеми проекти и за месечен хонорар.

Член од
9 јануари 2010
Мислења
94
Поени од реакции
53
То је то, морав да прашам тука. Во никој случај не планирав да им праќам прв пари. Зборав и со другарка која работи во НЛБ, вика шрвпат слушам за ваква работа..

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Откако завршив со работата, случајно додека разгледував по страната видов дека може да те банираат ако работиш надвор од нивниот систем..тоа е.
Колкава среќа треба да имаш, од вкупно 2 огласи кои си аплицирал, еден да се погоди баш ова ?
Можеш да споделиш што уствари работеше? Дали стварно вложи некој особен труд што ти пропадна во вода? Пошто 2350 не е мала сума.

Член од
9 јануари 2010
Мислења
94
Поени од реакции
53
Можеш да споделиш што уствари работеше? Дали стварно вложи некој особен труд што ти пропадна во вода? Пошто 2350 не е мала сума.
Да, секако. Ми беа пратени 100 слики jpg формат, требаше да ги конвертирам во word документ и да ги средам технички. Сликите беа со текст- извадок од некоја книга

Компанијата за која сработив е ReachPublishers, имаат и своја веб страна, читав и по некој review од луѓе кои сорабптувале со нив, немаше збор дека е некоја измама.
Имам и многу конверзации со лице кое ми било доделено како агент, на telegram. Воопшто не личеше дека е некаков бот или нз што..

Пред да почнам со рабпта ми беше пратен и 'договор' (не бараа никакви инкриминирачки податоци) требаше да пополнам само име презиме и маил адреса. Кога завршив со работата, ми пратија и receipt за овој трансфер на пари кој го спомнувам, од банка која ја проверив и реално постои. Кој сака може да му го пратам receiptот во приватна порака.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom