Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Еве како едноставно треба да се одговори на “психичките бомбардирања“ во Македонската јавност,потпомогнати и потикнати од јужниот сосед,само што да се прави кога нашите влади и нивните 150 000 “нишајврати“ досега се некадарни да состават и една ваква тужба:

Хаг, 7 септември (МИА) - Русија и Грузија утре пред Меѓународниот суд на правдата ќе ги изнесат своите позиции околу отцепените региони Абхазија и Јужна Осетија.
Судот од утре до 10 септември ќе ги сослуша аргументите на двете страни на барање на Грузија, оваа институција, формирана во 1945 година, врз основа на Повелбата на Обединетите нации, да се изјасни за конфликтот меѓу Тбилиси и Москва во Јужна Осетија.
Грузија кон средината на минатиот месец поднесе тужба против Русија пред Меѓународниот суд на правдата, во која ја обвинува Москва за етничко чистење.
Меѓународниот суд на правдата, со седиште во Хаг, има 15 судии кои ги разгледуваат споровите меѓу земјите-членки на ОН.
Според поглавјето 14 од Повелбата на ОН, Советот за безбедност е надлежен да ја примени пресудата на Судот, меѓутоа петте постојани членки на СБ имаат право на вето.

http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=37561&mid=1500&tabId=1&tabindex=0

N

n/a

Гостин
Дали ме разбравте вие мене?
What is done ... is done.
I come with a peace offer.
http://uk.youtube.com/watch?v=oAfWMr26KQk
Пошто патот што ви го нудат тоа сељачиштата у бели чорапи дур дрчно и нестручно ставаат пари во сите џепови и тоа со двете раце...
води директно во амбис.
Не еден син...
цела фамилија до трето колено ќе ни ја избришат од мапата на земјата.
Со тоа енглезите нема заебанции.
Ќе го јадеме ко жутите мрави.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Дали ме разбравте вие мене?
Се трудам, ама не можам да те разберам.

Сељачиштата у бели чорапи што дрчно и (не)стручно ставаат пари во сите џепови и тоа со двете раце, на секој чекор, на секој сантиметар од патот јасно кажуваат дека 100% целосно и без поговор ги извршуваат наредбите од енглезите. Што е сосема логично, кај таа класа е по природата на нештата супериорно развиен мирисот да насети од каде дува ветерот и кој го има камшикот во рака.

Зошто тогаш велиш дека ако одиме по тој пат, по патот на целосна покорност кон Големиот Кум, ќе го кркаме токму од него?

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Хаг, 7 септември (МИА) - Русија и Грузија утре пред Меѓународниот суд на правдата ќе ги изнесат своите позиции околу отцепените региони Абхазија и Јужна Осетија.
Судот од утре до 10 септември ќе ги сослуша аргументите на двете страни на барање на Грузија, оваа институција, формирана во 1945 година, врз основа на Повелбата на Обединетите нации, да се изјасни за конфликтот меѓу Тбилиси и Москва во Јужна Осетија.
Грузија кон средината на минатиот месец поднесе тужба против Русија пред Меѓународниот суд на правдата, во која ја обвинува Москва за етничко чистење.
Меѓународниот суд на правдата, со седиште во Хаг, има 15 судии кои ги разгледуваат споровите меѓу земјите-членки на ОН.
Според поглавјето 14 од Повелбата на ОН, Советот за безбедност е надлежен да ја примени пресудата на Судот, меѓутоа петте постојани членки на СБ имаат право на вето.

http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=37561&mid=1500&tabId=1&tabindex=0
Па што чекаат овие нашиве? Кога беше војната, кога на суд отидоа?
Одма треба да тужат...Па ако има некој да стави вето од постојаните членки ОК, нека стави. Оштета, пенали, што чудо пари можеме да им бараме од нелегалното ембарго па све до ден денес.

N

n/a

Гостин
Не ме играј на зборови...:toe:
Знаеш ти точно што ти кажав.
Тебе барем не треба да ти преведувам.

Некој си најде нива без кучиња и ја ора како сака и кога сака.
(и е од нашите,ама он ти е политичар)
Дур стопаните (ние) кукаме за леб.
И тој (тие) што ја ораат плаќаат `франшиза` кај ултимате босс и нема проблем.Проблем настанува кога ќе им затаат некои пари *(онака по сељачки,хи-хи чекај с`к да му објасну,хи-хи,с`к ќе га преебу) па овие сместа ги маваат по муцка и после тоа мора дупла `декларација` да платат,и плус претња у ваздух дека ќе ја дадат `нивата` на друг,туѓ газда на орање.
А нас... сајбиите...
тоа орачите не мафтаат дека така мора и така треба.
`Немало друг пат.`
А уствари и те како има.
Ама ако одиме според него они нема веќе да не ораат,па затоа и не сакаат ни да чујат,а не па да го видат тој пат.
И така... ни поминува животниот век.
Они ни ја ораат нашата земја,ние си ќутиме..

МОРА да го затворат прашањето околу името на нивата и да ја омеѓат.
Пошто само лопови у комшилук имаме.
И да преќинат да крадат више...нема.:toe:Се исуши земјава.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Aham ...tuzba i koj ke bide osnovot ?

Aj bas da vidime pravnicki dal e odrzlivo toa sto zborite Vie tuzba

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
зевсус, а да не оставеше нас МАКЕДОНЦИТЕ да испоцркаме, и те молам немој да не браниш веќе... еве бе брат, јас не сакам да бидам ебан, убиј ме, па послем еби ме мртов... пријател, ова е единствено што ми остана во оваа посрана земја, да сам себе се наречам МАКЕДОНЕЦ... е нема да дозволам да ми го одземете тоа мое право... кои сте сите вие ситни души, да го плашите овој кроток народ... немаме веќе што да изгубиме... ебани експерти и мафијашка влада, ја распродаваат МОЈАТА ТАТКОВИНА како да е нивна сопственост... брат, ни се стега грлово, душава ми е ранета веќе... досега два пати се имам закачено со полицајци, ме тегнат оти го мафтам Македонското знаме, сакаат да ме притворат... ЗАШТО МЕНЕ БЕ БРАТ??? а ПАК нешто посилно од мене не ми дава бе, го стегам газот и не давам да ме ебат... извини пријател, генот мие таков...БУНТОВЕН...

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Najloso e koga te ebat a ti ne ni sfakas deka si eban , a deka si eban eban si stegaj ti gz kolku sakas ... dur ti stegas gz toj ti penetrira u glava i ti vika abe ja ne te ebam...te sakam

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
зевсус, а да не оставеше нас МАКЕДОНЦИТЕ да испоцркаме, и те молам немој да не браниш веќе... еве бе брат, јас не сакам да бидам ебан, убиј ме, па послем еби ме мртов... пријател, ова е единствено што ми остана во оваа посрана земја, да сам себе се наречам МАКЕДОНЕЦ... е нема да дозволам да ми го одземете тоа мое право... кои сте сите вие ситни души, да го плашите овој кроток народ... немаме веќе што да изгубиме... ебани експерти и мафијашка влада, ја распродаваат МОЈАТА ТАТКОВИНА како да е нивна сопственост... брат, ни се стега грлово, душава ми е ранета веќе... досега два пати се имам закачено со полицајци, ме тегнат оти го мафтам Македонското знаме, сакаат да ме притворат... ЗАШТО МЕНЕ БЕ БРАТ??? а ПАК нешто посилно од мене не ми дава бе, го стегам газот и не давам да ме ебат... извини пријател, генот мие таков...БУНТОВЕН...
Koj gen be dete?????, pa uste buntoven :)
Covekot ubavo ti kazuva deka treba VESTO DA SE MANEVRIRA.....ti ovde so znaminja i buntoven gen mi maftas.... i sto kur be ni trebas MRTOV???, nemame nie mnogu zivi , pa da si dopustame zagubi...JASNO ??!!!!
Treba care da se bara HRABRO, a ne kako pijan za plot da se drzis za ogradata na brodot koj tone.......sto kur ke ni se UDAVENI MAKEDONCI...care za ZIVI i ZDRAVI MAKEDONCI barame , SAMOSVESNI , BOGATI...SVOI NA SVOE ....ne se dobiva toa samo so vikanje UA SUDIJA...!!!

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Ja koga vikav da me proglasite za faraon , da ja napravam drzavaata Las Vegas , Monte Carlo Vie me proteravte u egzil

Znaes sto treba vaka se prai drzava

Donesi zakon da onoj sto ke se nafati da ja vodi ima site ovlastuvanja da prai bas sto saka ama po 1 godina ako nema rezultati da se ubie na sred plostad so se cela familija koja do togas da mu bide drzana u edna tvrdina kako zalog...pa da vidis posle kako ke raboti na slucajot

Posle 1 godina daj novi deca ako imaat muda i sposobnost da vodat drzava , a ne vaka sjashi kurto uzjashi murto i nikomu nisto.

U japan be direktor na firma ako ima deloven neuspeh od SRAM se samoubiva e zatoa Japan bez resursi nekoi posebni e drzava koja i po 2 atomski bombi stana gigant.

A ne znaminja jebesh znaminja od toa nema korist AKCIJA tri za pozor cetri SAD

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ja koga vikav da me proglasite za faraon , da ja napravam drzavaata Las Vegas , Monte Carlo Vie me proteravte u egzil
Оди напрај јаво Краљево...или во Обилиќ. Македонија не е курва.

Досега сто пати ќе се решеше проблемот и со името и со знамето...тоа на сите ни е јасно...прашањето е кој нејќе?!

Член од
8 март 2008
Мислења
81
Поени од реакции
4
Кога бев војник, имав одличен командант, кој на првата средба ни постави просто прашање : Што е патриот?
Одма излетаа исти одговори : Патриот е човек кој е спремен да го даде животот за својата земја!
Појаснувањето одма не освести: Ако го дадеш животот за својата земја, ти си будала , патриот е човек кој се бори за својата земја, ама си го чува животот, оти на земјата и требаат патриоти, не мртви херои.
Со векови водиме борба меѓу комити и кодоши, тоа кодошите се како коров, ама има уште комити, па ќе чистиме понатаму.
Баталете дискусија на вакви излишни теми, добро е што платениците се јавуваат кои се, само стрпливо, да се појават сите, па да се фатиме за работа и да го исчистиме коровот, за конечно да жнееме бериќет.
А циганите од југот, често пати повторувам една иста изрека : Грк не е човек, Грк е професија. Времето им отчукува, па се се повеќе нервозни.
Ако сме издржале толку векови, па сега да плукнеме на се што поминале генерации зад нас?
Господ ја чува Македонија, ама не треба ние да спиеме...

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
@ Zevsus

Можда сум глуп ама не си ми јасен, дај симни тоа ракавиците па напиши поконкретно! Од конспирации и тврења дека сме мали и бедни и се е однапред испланирано ми е преку глава.

Нејцрно сценарио нема гаранција дека сигурно ќе се оствари зошто да беше се така медено и лесно веќе денес ќе имавме една нација, една држава и една влада за цела земја.

И тие се колат и караат меѓу себе.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Оди напрај јаво Краљево...или во Обилиќ. Македонија не е курва.

Досега сто пати ќе се решеше проблемот и со името и со знамето...тоа на сите ни е јасно...прашањето е кој нејќе?!
Las Vegas USA e kurva ???

Monte Carlo e kurva ???

Holandija e kurva ????

Sejshelski ostrva kurvi se ???

Panama kurva li e ???

Abe dete pari se , PARI.

Covek mora samo da jade , da ebe i da se zabavlja ako e sreken da ima pari.

Posto za agrar sme tupi umesto da se poraboti na slucajot pa samo London ili MOskva da gi snabduvame so zdrava hrana nie ke bideme carovi.

Sto fali na kazina, prostitucija i legalizacija na drogi vo tie slobodni zoni za stranci pa tie ke pravat grevovi ne RM.

Ti nema da mi kazes jas kaj da idam , jas sto sakam ke si pravam oti sum nezavisen a ti si partisko vojniche i umesto da ucis kako se pravat pari , da prepishuvash od posikusni i ko sto vika ABC da shepkash kaj sto treba ti fashizoidni izjavi ke mi kazuesh.

A prasanjeto koj nejke ? Onoj koj ima korist od toa PARICNA KORIST pa ti vidi koj nejkel , nejke i ke nejke

Kajgana Shop

На врв Bottom