jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.577
- Поени од реакции
- 27.422
Па тоа секојдневно се прави се повеќе и повеќе. Ај размисли каде бевме кога почнавме и каде сме денес. Народот се буди. Не за џабе е таа нервоза во Грција и Бугарија последниве 20-тина години.Последно ќе ни биде ако главата не ја извадиме од песокта и не почнеме да ги гледаме работите такви какви што се а не како што ни ги кажуваат другите.
Се додека ние како Македонци со сила се буткаме во западните системи ние ќе бидеме во се поголемо и поголемо дереџе.
Па деца ни убија на рибарење, И ?
Не велам јас да убиваме и ние, сепак ние отидовме на едно повисоко ниво, но дали се преиспитавме каде ни оди државата, зошто тоа ни се случи, дали ќе ни се повтори итн итн...
Не сум јас да се предадеме, јас сум за тоа да си ја поразиме нашата ситнодушност, примитивност, неукост, анационалност, не самопочит.
Од себе да тргнеме, па да стигнеме до крајот, прогресивна национална демократска Македонија.
А ако некој може да ни помогне во тоа тоа се токму овие орливе што денеска славата насекаде.
А за да отидеме таму кај што ни е местото треба да ни подадат рака, а не како во минатото да не остават на цедило. Ако ни е таму местото, тие ќе дојдат тука без никакви резерви, ниту пак некакви услови. Кога други ти диктираат услови тоа е дефакто доброволна капитулација, што впрочем и не е ништо поинакво од западните системи.
Незнам што уште Русија чека па да го покрене Македонското прашање на едно повисоко ниво. Војна, колеж, па да отидеме во легендите? Зошто не ги слушам по светскиве вести да кажат нешто за нас. Ако го преќутат и ова што се дешава последните 22 години во Македонија, тогаш не ни се браќа, ние не сме таков народ.