Запалени Македонски знамиња во Тирана

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Нека палат колку сакат и не знам што се реагира толку бурно овие нашиве политичари се жива смешка на врзано куче се многу силни и повикуват амбасадори реагират барат брза реакција.
А каде тие се моќни и може да реагират заради удобната фотеља молчат како млада невеста.

Болното е еве денес отварање на сала изградена со државни пари во Чаир од министри и градоначалник нема македонско знаме и ниту збор на македонски зошто овде не се реаѓира вака бурно како што се реагира против соседите за некои работи или еве последниот пример за реакциата против Европскиот амбасадор.
Сала изградена со пари од буџет на РМ нека има албанско знаме и нека се збори и на албански но срамно е да нема ни знаме ни збор македонски да се прозбори во федерации има поголемо достоинство од ова.
Не живееме ние во федерација живееме во две посебни држави нивна и наша.

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Дечки, дај изберете ме мене за премиер, ќе легализирам марихуана и ќе имам муда да им серам на сите што прават гомнарии против Македонија. Со ова, сигурно боље работа ќе имам завршено отколку нашиве влади во 20 години постоење.
Уште вакви знаци да им ставиш на лепотаниве

И програмава ти е 10+ (y)

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
i sto ke postignat so palenjeto na znaminjata .. poglupo zdravje

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
знаете како викаат се си има свој крај нема вечно вака да биде ако не од нас од други ке им дојде крајот нема вечно да биде вака еден ден ке горат тие од албанија живи па ке видиме кој ке пали знаме

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Провоцираат, сакаат конфликт, го сакаат затоа што се силни, најсилните западни земји стојат позади нив со се целото НАТО и целиот вахабистички свет.

Трпение спасение, тие се единствениот клуч кој може да го обедини православниот словенски балкан.
Ако и тоа не не обедини, тогаш не треба ни да не има.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Провоцираат, сакаат конфликт, го сакаат затоа што се силни, најсилните западни земји стојат позади нив со се целото НАТО и целиот вахабистички свет.

Трпение спасение, тие се единствениот клуч кој може да го обедини православниот словенски балкан.
Ако и тоа не не обедини, тогаш не треба ни да не има.
Ама збориш, ко последно да ни е. Па ако одиш наназад ќе видиш колку пати сме биле на бетер дереџе од ова и пак сме опстојувале.

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
чё ЭТО ТАКОЕ??? обьјаснить может кто-то из славјан??
sexkamaz 6 months ago
to sexkamaz 2: здесь сјужет о том, как греческие шпионы-гомики (в розовом) хотјат подосрать Македонију, а там в городе происходит карнавал, так понимају, что албанскиј (шапочки белые јајцевидные). + тут критика Америки. В Македонии же живут македонцы и много албанцев - между ними в начале 2000х чуть војна гражданскаја не случилась. Но, вроде, в этом ролике у них конфликта нет.
felixum8888 in reply to sexkamaz 5 months ago

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
i sto ke postignat so palenjeto na znaminjata .. poglupo zdravje
Nisto, ama po zname ide i drugo. Sto pojke straf Makedoncite imaat pogolema shansa Albancite da izbuvnat.
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 18:35 ---
Ама збориш, ко последно да ни е. Па ако одиш наназад ќе видиш колку пати сме биле на бетер дереџе од ова и пак сме опстојувале.
Da ama nazat bil Aleksandar bill Goce Delcev inogu taka nareceni Makedonski Heroi. Koj e herojot vo denesno dane spasi.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Da ama nazat bil Aleksandar bill Goce Delcev inogu taka nareceni Makedonski Heroi. Koj e herojot vo denesno dane spasi.
Хероите ги покажува историјата и неможеш да ги видиш во сегашноста. А херои секогаш имало и ќе има.

2

~2A

Гостин
Тоа што си прават во нивни двор не ме интересира,ме интересира овде овие лабораторскиве албанци што прават во нашава држава... :tapp:

Член од
25 април 2012
Мислења
443
Поени од реакции
580
За пукање петарди некој јаде високи казни, денес љочкиве со калаши и автомати рокаат никој абер нема......да ти ебам државата....под итно оставка цела влада !

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
Хероите ги покажува историјата и неможеш да ги видиш во сегашноста. А херои секогаш имало и ќе има.
Polno heroi. Zatoa Skopje e Tirana, si slavat 100 godisnina na Albanskoto zname vo Makedonija. Dali se slavi nesto Makedonsko vo Albanija.
Ikesi sedime so skrsteni race ikesi cekame HEROJ.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Провоцирањата се класични сценарија на тајните служби да исценираат меѓуетнички конфликт кој потоа ќе мораат тие да го „менаџираат“ и окончат по нивна замисла.

Сите овие палења на знамиња, провокацијата со спомениците на УЧК и злоупотребата на позициите во заедничката Влада, да не го заборавам и убиството на децата кај Смилковско се дел од предвидените чекори кои треба да придонесат до разгорување на македонската страна и потоа да се прејде кон „неминовна“ федерализација на Македонија. Со амин на САД и ЕУ.

Албанските знамиња кои наводно биле запалени и симнати, се исто така лажни исценирани случувања, за да им се препише на Македонците и да започне насилничката спирала.

И во една таква безнадежна ситуација, „спасот“ за опстанокот на земјава ќе биде прифаќање на ултиматумот кој подолго време се повторува, смена на името, на нацијата и јазикот, де факто губење на суверенитетот и претпоставувам деградирање на Македонците во регионален/локален суб-етнитет врз кого најголемо право ќе полагаат Бугарите.
Па ќе им се оствари замислата Македонија - Швајцарија на Балканот, со поделба на албанско-грчки-бугарски кантони.

Ни истече времето кое не знаевме да го искористиме, готово е сега, кој колку сака нека се чука у гради. Ќе се бараат нови времиња и можности.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Последно ќе ни биде ако главата не ја извадиме од песокта и не почнеме да ги гледаме работите такви какви што се а не како што ни ги кажуваат другите.

Се додека ние како Македонци со сила се буткаме во западните системи ние ќе бидеме во се поголемо и поголемо дереџе.
Па деца ни убија на рибарење, И ?
Не велам јас да убиваме и ние, сепак ние отидовме на едно повисоко ниво, но дали се преиспитавме каде ни оди државата, зошто тоа ни се случи, дали ќе ни се повтори итн итн...
Не сум јас да се предадеме, јас сум за тоа да си ја поразиме нашата ситнодушност, примитивност, неукост, анационалност, не самопочит.
Од себе да тргнеме, па да стигнеме до крајот, прогресивна национална демократска Македонија.

А ако некој може да ни помогне во тоа тоа се токму овие орливе што денеска славата насекаде.

Kajgana Shop

На врв Bottom