"Западен Балкан станува Бугарски"

Статус
Затворена за нови мислења.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Silen ај остај ги србите нека си го гледаат тој проблем, глеј ти во нашиот двор да си го средиме проблемот кој се јавува со луѓе како АБЦ кои не сфаќаат дека бугарскиот пасош е меч со две острици.

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Ostavi go chovekot ke sluzi vojska vo RUSE od prvi septemvri, samo ne znam dali ke dobieme pokana za banket!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ostavi go chovekot ke sluzi vojska vo RUSE od prvi septemvri, samo ne znam dali ke dobieme pokana za banket!

боље да не добиеме...кој ќе патува 14 саати со воз после од Софија..башка да се мрзнеш таму.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Да да и секој втор го има тој пасош и се крие. Еве вака ќе се чука во гради дека е патриот а во сефот дома на сигурно си стои ''Црвеното Есапче''.

Eве гледам се фалите дека вадите виза, и дека со мак. пасош и го шетате светот. Како ви успева не знам, јас нерви кинам со ебенив3 татари за една виза за на одмор!?!? Зарем треба да се пишам блгарско момче за да влезам во Бугарија? Вака како што стојат работите значи послесно е да извадиш бугарски пасош отколку виза. Што и да се случи нема да го заменам пасошот, гордо ќе си го носам во џебот, макар и без ниеден печат во него.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Да да и секој втор го има тој пасош и се крие. Еве вака ќе се чука во гради дека е патриот а во сефот дома на сигурно си стои ''Црвеното Есапче''.

Eве гледам се фалите дека вадите виза, и дека со мак. пасош и го шетате светот. Како ви успева не знам, јас нерви кинам со ебенив3 татари за една виза за на одмор!?!? Зарем треба да се пишам блгарско момче за да влезам во Бугарија? Вака како што стојат работите значи послесно е да извадиш бугарски пасош отколку виза. Што и да се случи нема да го заменам пасошот, гордо ќе си го носам во џебот, макар и без ниеден печат во него.
Виза се вади само ако аплицираш...немој само да ми кажеш дека те одбиле за бугарска виза ....

Член од
26 јануари 2007
Мислења
201
Поени од реакции
1
Миналија март влезнаха последните донаборници в Б'лгарија вече има само наемна војска на заплата.
Западните покрајнини в С'рбија има признато б'лгарско малцинство и преди да влезем в ЕС п'туваха без проблеми в Б'лгарија.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
оооооооооооо јебем ти гето, единствено гето е во македонија можеби е твојот ум, ништо друго..ама ајт
rymz...nesto mnogu burek mi jades , aj onaka taksativno kade si bil poslednite 2 godini? Civa viza Sengen imas u toa plaviot pasos i daj malku poslikovito procedura kako si ja dobil, ama bez lazenje :):)!!!
ABC go sledam ovde na forumov i imam vpecatok deka e "Bugarin" isto tolku kolku sto e i Grk i Srbin ,ili novoosvesten Ilirski potomok. Covekot kazuva nesto jasno i glasno, site nekako kako kisa oko Kragujevca mi se dzilitate deka ne ste vo GETO. Ili ne znaete deka ima svet nadvor od toa granicite....ne ovoj virtuelen svet, tuku MNOOOGU REALEN i mnooogu razlicen od MKD vukojebinava.
Ne zboram za Bugarija, taa e ist kurac ko nas , samo druga dimenzija i na nasa zalost od onaa strana na zicata koja go zagraduva getoto.......
Vo mnogu detali i mene me podnerviruva ABC isto kako i Prof Marjanovik, ama go citam sabajlevo okolu Oli Ren i sudenjata vo Hag.............krivo sedi pravo zbori profesorot..i tuka nema ljutis...........
I brcanje glava u pesok ne vodi nikade: fakt e deka , ako prodolzi , a ke prodolzi ovaa agonija na MKD uste edno 50 godini ....SITE.... nekoi od ovde moze ke ostanat "patrioti" na kafanska masa...ama nivnite deca i vnuci nema da bidat tolkavi budaletinki ke si zemat pasosi : izvesno Bugarski i Albanski...A TOA E I CELTA NA PEDOFILIVE EVROPSKI I DROGA DILERIVE OD USA!!
Taka da ili fakajte gi za gusa ovie vasive prestavnici debilni u Parlament i Vlada ili zakopajte se......, a rymz go boli patka ..toj i taka i taka e polnokrven Ilirski potomok:):)!!!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
rymz...nesto mnogu burek mi jades , aj onaka taksativno kade si bil poslednite 2 godini? Civa viza Sengen imas u toa plaviot pasos i daj malku poslikovito procedura kako si ja dobil, ama bez lazenje :):)!!!
ABC go sledam ovde na forumov i imam vpecatok deka e "Bugarin" isto tolku kolku sto e i Grk i Srbin ,ili novoosvesten Ilirski potomok. Covekot kazuva nesto jasno i glasno, site nekako kako kisa oko Kragujevca mi se dzilitate deka ne ste vo GETO. Ili ne znaete deka ima svet nadvor od toa granicite....ne ovoj virtuelen svet, tuku MNOOOGU REALEN i mnooogu razlicen od MKD vukojebinava.
Ne zboram za Bugarija, taa e ist kurac ko nas , samo druga dimenzija i na nasa zalost od onaa strana na zicata koja go zagraduva getoto.......
Vo mnogu detali i mene me podnerviruva ABC isto kako i Prof Marjanovik, ama go citam sabajlevo okolu Oli Ren i sudenjata vo Hag.............krivo sedi pravo zbori profesorot..i tuka nema ljutis...........
I brcanje glava u pesok ne vodi nikade: fakt e deka , ako prodolzi , a ke prodolzi ovaa agonija na MKD uste edno 50 godini ....SITE.... nekoi od ovde moze ke ostanat "patrioti" na kafanska masa...ama nivnite deca i vnuci nema da bidat tolkavi budaletinki ke si zemat pasosi : izvesno Bugarski i Albanski...A TOA E I CELTA NA PEDOFILIVE EVROPSKI I DROGA DILERIVE OD USA!!
Taka da ili fakajte gi za gusa ovie vasive prestavnici debilni u Parlament i Vlada ili zakopajte se......, a rymz go boli patka ..toj i taka i taka e polnokrven Ilirski potomok:):)!!!
Ох гревче едно... едно барем го кажа право...кафански патриоти...

Колку за илустрација, сум живеел во Њу Јорк, и во Прага, а сум посетил многу повеќе земји. Германија, Полска, Турска, Австрија Бугарија, Романија. Сум ги добивал дека сум аплицирал за виза, фино лепо. Не сум им отишол таму со 200 евра во џеб. Не ми се фолирајте дека бизнисмени не можеле визи да вадат...се утепаа македонски бизнисмени со плави пасоши вадење визи и шетање светот. Гето е само нашиот ум кој полесно прифаќа да се откаже од борба и работа. Полесно му е да кења по форуми, да навредува, да бара некои си заговори на евреи, и што ти ја знам што. Има живот и во Македонија...ама за кого како, треба да си го бараш за да си го живееш.
Агонијата кај нас продолжува, но не поради Европа, туку поради нашите политичари. Чист пример, здравството не чинело, а сите доктори со 20.000 ден плата возат мерцедеси...Епа...здравството сепак чини...нели? За кого како. Затоа нашите министри не сакаат да го менуваат тоа, убаво им е на нив.
Агонијата продолжува, факт, но исто факт е дека доколку се трудиш доволно, во нашава држава можеш да успееш, но треба да си го дигнеш гзот од кревет.

Не мора да ти се правдам тебе како сум ги добивал ја тие визи, и каков потомок сум. Се знам себеси, се гордеам со тоа што сум, фала курца што сум објективен, и имам мој став, и со истиот и сум успеал. Не ми треба мене Европа, или евреи, за јас да живеам убаво во Македонија.

Него ај гурајте, зимајте пасоши, што сакате прајте. Само не ми кукајте за Голема Албанија, дека "вие" сами се продавате.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ох гревче едно... едно барем го кажа право...кафански патриоти...

Колку за илустрација, сум живеел во Њу Јорк, и во Прага, а сум посетил многу повеќе земји. Германија, Полска, Турска, Австрија Бугарија, Романија. Сум ги добивал дека сум аплицирал за виза, фино лепо. Не сум им отишол таму со 200 евра во џеб. Не ми се фолирајте дека бизнисмени не можеле визи да вадат...се утепаа македонски бизнисмени со плави пасоши вадење визи и шетање светот. Гето е само нашиот ум кој полесно прифаќа да се откаже од борба и работа. Полесно му е да кења по форуми, да навредува, да бара некои си заговори на евреи, и што ти ја знам што. Има живот и во Македонија...ама за кого како, треба да си го бараш за да си го живееш.
Агонијата кај нас продолжува, но не поради Европа, туку поради нашите политичари. Чист пример, здравството не чинело, а сите доктори со 20.000 ден плата возат мерцедеси...Епа...здравството сепак чини...нели? За кого како. Затоа нашите министри не сакаат да го менуваат тоа, убаво им е на нив.
Агонијата продолжува, факт, но исто факт е дека доколку се трудиш доволно, во нашава држава можеш да успееш, но треба да си го дигнеш гзот од кревет.

Не мора да ти се правдам тебе како сум ги добивал ја тие визи, и каков потомок сум. Се знам себеси, се гордеам со тоа што сум, фала курца што сум објективен, и имам мој став, и со истиот и сум успеал. Не ми треба мене Европа, или евреи, за јас да живеам убаво во Македонија.

Него ај гурајте, зимајте пасоши, што сакате прајте. Само не ми кукајте за Голема Албанија, дека "вие" сами се продавате.
Vidi rymz...poimot GREVCE EDNO so mene epten ne ti odi...ke ti bide vo sekunda jasno , ako edans ,a bi sakal......... sedneme na po pijacka.
Togas vednas ke ti stane jasno deka MENE NE MOZES DA ME MOTAS za patesestvijata od pogore naredeni:):)!! kako za slobodno dvizenje na mlad covek zaradi SOBIRANJE ISKUSTVA i normalno zabava...ili mozebi biznis ???
Deka vleguvas vo nekoja ambasada, pa posle dobar den ...so plaviot MKD pasos dobivas viza ...odi kazi mu na nekoj glup drogiran Danec ...ovde nemoj.
Deka na prv pogled mnogute raboti sto gi kazuvas ovde, DRZAT EPTEN VODA...drzat....no isto taka sekoj i malku izvezban "GEBELSOVEC" znae deka NAJGOLEMATA LAGA SE SOSTOI OD 98% VISTINA...taka da ajde ja ostavime raspravijava :)!!
Ako si iskreno mlado momce kako sto se kazuvas...e vo red, duri i ako malku podlazuvas, isto e vo red...se dodeka imas cesni i covecki nameri ...

N

n/a

Гостин
Vidi rymz...poimot GREVCE EDNO so mene epten ne ti odi...ke ti bide vo sekunda jasno , ako edans ,a bi sakal......... sedneme na po pijacka.
Togas vednas ke ti stane jasno deka MENE NE MOZES DA ME MOTAS za patesestvijata od pogore naredeni:):)!! kako za slobodno dvizenje na mlad covek zaradi SOBIRANJE ISKUSTVA i normalno zabava...ili mozebi biznis ???
Deka vleguvas vo nekoja ambasada, pa posle dobar den ...so plaviot MKD pasos dobivas viza ...odi kazi mu na nekoj glup drogiran Danec ...ovde nemoj.
Deka na prv pogled mnogute raboti sto gi kazuvas ovde, DRZAT EPTEN VODA...drzat....no isto taka sekoj i malku izvezban "GEBELSOVEC" znae deka NAJGOLEMATA LAGA SE SOSTOI OD 98% VISTINA...taka da ajde ja ostavime raspravijava :)!!
Ako si iskreno mlado momce kako sto se kazuvas...e vo red, duri i ako malku podlazuvas, isto e vo red...se dodeka imas cesni i covecki nameri ...
I ti sakas da mi kazes deka ABC e poobjektiven...popameten...poprosetan...po `izzivean` od RYMZ?
Ludilo...
I onoj Djordje Marjanovic i mene mi e interesen da go gledam ili da go slusam...koga gi zavitlava drugite...ali on...NE VRSI RABOTA!
Taka da...samo zaradi toa moze da bide dobar vesnik kolumnist sto ke go zabavuva narodot,i od vreme navreme ke `pali i gasi` po `politickata elita`...i nisto drugo(duri ni profesor na fakultet).
Kolku do ABC...a sporedbata megju niv dvajca e nemozna...pa on menuva stavovi po potreba...i nema stav (a koj sto on samiot prethodno go promenil) sto ne e spremen so `dokaz` da go brani...
I pak ke vi kazam...interesite na `negovite` evrei se globalni...a nasite greski se lokalni i tipicno makedonski....
Ne moze pasosi novi dve godini da im vadis na lugjeto...da gi tretiras ko stoka...koga sakaat da izvadat...da ne potpisuvas readmisija...i da cekas da ti gi skinat vizite...
Taka da...pobarajte si gi greskite kaj nas...a ne u evropskata i svetskata elita...koj sto ne ja i primetuvaat Makedonija...i duri i povise ne postuvaat i ni davaat pravo na glas...ako se zeme deka sme 2 mil.
I bez crni scenarija za zagovori molam...koj sto i onaka razocaraniot narod...uste poise ke go padnat duhom...
A koj nema da izdrzi...pa makar i sega u foto-finish...a bujrum...neka ide...i neka ne se vrakja!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Ваделе виза жими таквово,ваделе,абе јас имам стаж по амбасадиве сигурно 2 години,итоа непрекинат.Понекогаш онака стихијно ми идеше како тој Србинот се да испотепам по тоа амбасадите да му ибам племето комплет со се наши вработени заедно.90% од вработените се Албанци кон кој немам предрасуди ама изгледа тие имаа против мене во безброј прилики и вжештени состојби.Сум плаќал за легална виза и по 1000 евра а реално би чинела 50.Нека не ми мрчат мадиња некој овде на форумов кој љубоморно ги кријат и пасошите Бугарски и оние на УНМНИК или пак да не збориме за морнарските кој се како последна најефтина верзија.
Па пола Прилеп морнари ги направивме,сега покрај другото кој од Либерија,кој од Панама кој од некоја друга вукојебина има пасош само да може да патува надвор од ГЕТОТО.Секојдневно се гледаме во кризниов штаб,се советуваме,дискутираме или упатуваме на вистински адреси ги научивме сите центри каде можат да се поднесат апликации за азил,знаеме колку трае процедурата за проверка затоа што никој од ГЕТОВО азил и неможе повеќе да добие.Ги знаеме местата каде може најлесно да се кидне од секој крузер кој сообраќа на релации помеѓу Алјаска и Флорида,ги научивме и процедурите за вадење на секакви легални пасоши од Бугарски до Англиски,времето на чекање и се друго што носи спас од ГЕТОВО барем на кратко време.Сите влади досега го знаат тоа ама мудро си премолчуваат зошто во спротивно не би издржале ни два дена со лагите што ни ги сервираат па треба да бидат благодарни што огромен број млади,невработени со познавање на два-три јазици не им се бунат секојдневно и не превземаат радикални мерки само затоа што моментално се на отворено море иако по некој дури и незнаат да пливаат.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
АБЦ занчи според ова што го кажуваш, ти активно работиш за тоа да се олесни и да се поттикне исселувањето ан македпнците од македонија.
Епа браво што да ти кажам со тоа се поистовевтуваш со политичарите кои поради својата неволност да ја подобрат економската и политичката ситуација во држава го прават истот што и ти.
Со ова потврдуваш дека си максимално лицемерен кога ќежуваш дека си патриот.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
АБЦ занчи според ова што го кажуваш, ти активно работиш за тоа да се олесни и да се поттикне исселувањето ан македпнците од македонија.
Епа браво што да ти кажам со тоа се поистовевтуваш со политичарите кои поради својата неволност да ја подобрат економската и политичката ситуација во држава го прават истот што и ти.
Со ова потврдуваш дека си максимално лицемерен кога ќежуваш дека си патриот.
Јас активно работам само за едно бе брат,да се укине визниот режим и слободно да може кој кај сака да замине од државава во која покрај секојдневните маки уште и нашите политичари ни се смеат во лице како сме имале најперспективен БДП во регионов,сме живееле толку убаво што ако сме издржеле уште малку и ќе ни завидувала цела Европа,па ајде бе не бидете толку морони како да сте од Плутон паднати.Патувам по Европа и го имам чувството како да сум граѓанин од трет ред,не од втор,без разлика што повеќе не се малтретирам по амбасади.Германците за нас имаат мислење дека сме поголеми мафијаши од Албанската мафија на Косово,истото го мислат и во Скадинавските земји,бегаат како од чума и мораш "еж да родиш" за да им докажеш дека сите Македонци не се баш толку криминалци иако не ги пуштаат лесно во ЕУ ниту на прошетка.
Тоа ли е лицемерие,ве лажам ли за ова или настапувам отворено со дискусииве без да им ги тинкам на некакви последни кљошари кој демнат по амбасадите и ти нудат "полесен пат" до виза.Па нам и не ни треба толку многу ЕУ или НАТО колку што сме желни за слобода на движење,па знаете дека и во "Турско" било полесно да заминат нашите предци на печалба отколку сега,така и опстанала Македонија и Македонскиот народ Ова се најтешки времиња кога сопствените влади не клецаат на здрав мозок,кога секојдневно помпезно се сликаат пред камери кажуваќи ви приказни дека ви било толку убаво како никогаш досега,дека постигнале невиден успех кој ќе ви го подобрел стандардот а вистината е сосем друга.Печалбарите од дамнешни времиња ја одржувале оваа земја во живот без разлика кој бил власт во неа.Мислите ли дека ова јас и многу други го правиме од забава,дека немаме доволно домосаканост па вадиме двојни или тројни државјанства,дека сме предавници на сопствениот род доколку успееме да заработиме за живот на сопствените фамилии а го занемарувате фактот дека во Македонија има 400 000 невработени,дека во Македонија има 140-150 000 паразити во администрацијата,дека Македонските непосредни производители живеат со помалку од 1$ на ден за членовите на своите семејства.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom