"Западен Балкан станува Бугарски"

Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
АБЦ тоа никој не го спори дека е полесно.

Е така би било кога за 15 години барем една влада "си го занишаше" да го реши овој проблем туку напротив сите влади досега работеа и уште работат колку што можат повеќе Македонци да задржат во Гетото,како би можеле да манипулираат со нив.При тоа сервилно им дошепнуваат на своите соговорници од ЕУ дека овој проблем со визите не е голем проблем ами е нешто последно кое треба да се решава откако ќе се подобрела благосостојбата во Македонија.

1. Полесно е. :raz:
2. Не е доследно : кога една држава ми дава некој благодет, логично би било да и вратам на некој начин (со плаќање на данок на приход, на пример). :wink:
3. Утопично е : бери ти јагоди и да видам колку стотици евра ќе добиеш. :pos:
Ќе добијат колку да ја преживеат годината,ама 10 пати повеќе одколку тука,тоа нешто оваа влада а и другите пред неа некако како да не им го овозможуваат на сопствените граѓани,или сте заборавиле како беше пред да му ја "киднете",а?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Off topic АВС со новите подобрувања на форумов до копчето цитирај има уште една иконка која е за повеќе цитати одеднаш, а тоа функционира кога ќе ги стиснеш тие копчиња на сите постови окои сакаш да ги цитираш и на крај не еден од постовите стиснеш цитирај.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Off topic АВС со новите подобрувања на форумов до копчето цитирај има уште една иконка која е за повеќе цитати одеднаш, а тоа функционира кога ќе ги стиснеш тие копчиња на сите постови окои сакаш да ги цитираш и на крај не еден од постовите стиснеш цитирај.
Добро де не го видов вториот одговор на време,и некако како да ми е закокошкано тоа со копчињата.:)

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Aj i jas delovnicki,
zosto ne se spojuvaat temive,koga edno isto e vo 3 temi?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Ќе добијат колку да ја преживеат годината,ама 10 пати повеќе одколку тука,тоа нешто оваа влада а и другите пред неа некако како да не им го овозможуваат на сопствените граѓани,или сте заборавиле како беше пред да му ја "киднете",а?
Искрено? СУПЕР ми беше пред да одам на друго место и не заборавам ништо а посебно не Гевгелија во којашто се чувствувам и денес како дома и можам да се вратам кога ќе ми прдне без да бидам приморан да молам некој да ме вработи оти, верувај, имам се што ми треба. И ште нешто : од каде “киднале“? Ме знаеш мене ти? На која основа тресеш глупости чијшто предмет сум јас? Или забораваш дека не се збори за некој којшто не го знаеш?

Ех мој драг АБЦ - за да излезеш од едно гето во некаква цивилизација (а тоа ти е поентата уште од почетокот на твоето серење) треба уште многу банани да јадеш за да ти се отворат порите на мозокот пред да одиш на превоспитување : уште тоа ти останува за да се спасиш од гетото. :wink:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Искрено? СУПЕР ми беше пред да одам на друго место и не заборавам ништо а посебно не Гевгелија во којашто се чувствувам и денес како дома и можам да се вратам кога ќе ми прдне без да бидам приморан да молам некој да ме вработи оти, верувај, имам се што ми треба. И ште нешто : од каде “киднале“? Ме знаеш мене ти? На која основа тресеш глупости чијшто предмет сум јас? Или забораваш дека не се збори за некој којшто не го знаеш?

Ех мој драг АБЦ - за да излезеш од едно гето во некаква цивилизација (а тоа ти е поентата уште од почетокот на твоето серење) треба уште многу банани да јадеш за да ти се отворат порите и да одиш на превоспитување : уште тоа ти останува за да се спасиш од гетото. :wink:
Па врати се бе Маце,врати се,Македонија плаче за вас,вака интелегентни деца само за овде се потребни плус кога се знае дека од дома нема поубаво.Седи си во Гевгелија која сега се разликува многу повеќе од цела Македонија (практично нема невработени) па ќе немаш проблеми со друштвото кога ќе излезеш на кафе и да ги гледаш другарчињата како им е незгодно и се пулат во земја кога се со тебе,оти немаат пари да си го платат кафето.Сите во Гевгелија работат и се на некој просек,ама поентата е што Гевгелија не е цела Македонија,брцни во внатрешноста прашај како преживува твојата генерација во другите места.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Па врати се бе Маце,врати се,Македонија плаче за вас,вака интелегентни деца само за овде се потребни плус кога се знае дека од дома нема поубаво.Седи си во Гевгелија која сега се разликува многу повеќе од цела Македонија (практично нема невработени) па ќе немаш проблеми со друштвото кога ќе излезеш на кафе и да ги гледаш другарчињата како им е незгодно и се пулат во земја кога се со тебе,оти немаат пари да си го платат кафето.Сите во Гевгелија работат и се на некој просек,ама поентата е што Гевгелија не е цела Македонија,брцни во внатрешноста прашај како преживува твојата генерација во другите места.
Α кој кур фактор си ти да ми кажуваш шо јас да правам :wink: И шо ме мене боли долниов како е во внатрешноста бе и кој како се пули и на што се пули. Они ми даваат? Не! И? Ако ти е толку жал за другарчињата оди и купи им кафе шо да ти кажам ебате. Во краен случај, наместо да тресеш глупости - ој отвори агенција за вработување на млади за да им помогнеш или сиропиталиште. Шо да ти кажам - не ми е мене жал за такви коишто немаат да си купат кафе, нек си направат дома и нека пијат, како мене сега, на тераса.

Во краен случај отвори сиропиталиште или клуб за неподобни - јас немам намера да правам што на другите туку што на мене ми одговара...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па кое лево маде си ти овде да ги браниш властите дека биле супер ама не чинел народот,па народот си е тој бе,нема да го смениме ни ти ни јас,а со бришење на постови можеш само комплекси да лечиш,да го ебам,ама безуспешно.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Мило ми е што дојде до библиски заклучок : намирисај ја, накити ја и измиј ја свињата - кога ќе ја пуштиш пак во гомната ќе отиде оти таму и е најубаво. Ајт со здравје!!!! :salut:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ej , gevgelcanecov moj go fatila nervoza :)...kolku go sledam ABC ovde ........toj nema problem da izleze od GETOTO ...vaka taka go resil toa...proba da spasi drugi od nego....
A Macedalien me potseka na nekoj koj frlil edno dve tri deca vo more , da si oslobodi mesto vo camecot....koga tonel Titanik...i so veslo gi mlatel po prsti drugite koi se pridrzuvale za camecot.....:):)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
А ти ми личиш на Мирјана комшивката што навечер се курва со сите за три банки а дневно време ги оговара другите за да си ги скрие гомната... :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom