Законот на Телема

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Вистината на Гурѓиеф е срање. Сакате ли ја да ви ја покажам стварната истина?
Хаххаааа :D

Се зафркаваше, нели? :eek:

epa pocnav,ama ipsissimus ne mi dava, mi brani.....
a inaku, moeto gladno srce e polno,ne e prazno...polno so vistinata
Shteta shto ne sakate da vi ja kazam......vash problem
Кажи зошто ти сметаат Телемитите, еве оваа тема е за Телемата....за твојата патека и јас сакам да знам, ама освен Ѓурѓев и Ошо не знам што друго си проучил и си работел.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Хаххаааа :D

Се зафркаваше, нели? :eek:

Кажи зошто ти сметаат Телемитите, еве оваа тема е за Телемата....за твојата патека и јас сакам да знам, ама освен Ѓурѓев и Ошо не знам што друго си проучил и си работел.
Krishnamurti, Sai Baba, Dalaj Lama, Biblijata.......dovolni se ili.....
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 15:43 ---
ОК.
Примено на знаење.
Kazi koga si spremen da pocneme......

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Кај мене во маало имаше еден стар безобразник бајач кој умре пред 10 тина години, за него се ширеше муабет дека методот за барање на среќата и вистината бил следниот.
Ја испитувал прво личноста што мака има, потоа ако му фаќал умот и викал на жената да замижи, ги испружи рацете и до три пати да вика "Чичко Пере кај ми е среќата?" После јунаков и го истопорувал куќоберникот во раце и викал "Еве ти ја мило среќата" и ако опали к'сметот го квасел куќоберникот.
Многу пати бил тепан од навредени блиски на жртвите, ама во последно време пред да умри се зборуваше дека ако некоја влези внатре се знај што среќа можи да најде и сама си го бара. Ние како деца се бесевме на пенџерињата да видиме некоја небричена во живо ама не начекавме никогаш.
Се извинувам за оф топиков ама ми текна на ова со барање на вистина и среќа.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
И пак тепачка. Дури и оф топик сте заминале.

Луѓе, Книгата на Законот вели : Како браќа борете се!
Треба да правите разлика од борба и тепачка!

Борбата ве прави подобри, тепачката само ви ги покажува слабостите.

93 93/93 ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
.. му бил ученик на Кроули. :sneaky:
НЕТОЧНО!

Во „Магика без Солзи“ Кроули има чист став за Црната школа и Кришнамурти!
Повелете:
Црната Школа секогаш работела подмолно, со предавство. Не треба да бидеме изненадени кога ќе откриеме дека најистакнат претставник била отпаднатиот следбеник на Блаватска, Ани Безант и дека таа била задолжена од своите Црни Мајстори со задача да го наговори светот да прими за свој Учител негроиден Месија. За да биде понижувањето покомплетно, избрано е бедно суштество, кое на најодвратните морални квалитети им додало најглупава слабоумност. А тогаш се се распадна!

Ова е, значи, сегашната воена ситуација помеѓу Трите Школи. Не можеме да претпоставиме дека човештвото е толку расипано за да го прифати Кришнамурти; а сепак, тоа што таква шема можела да биде воопшто замислена е симптом за речиси беспомошна декаденција на Белата Школа
Книшнамурти е само спомен на Црните за нивното најдобро во светот! Нека почива во прашината Црниот Месија! :)

Кроули. Белешка: Овој извадок е напишан 1924 е.в. Мајстор Терион се подигна и го смачка. Она што изгледаше како закана, сега одвај е само спомен.
hahahaha....ocigledno deka ne znaesh..

krishnamurti e odveden vo anglija da gi nauci site religii i da vovede nova religija....
Премногу романтично!

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Не.
Прашав дали сакате да ви ја покажам вистинската истина. Тоа ме интерсеираше (дали сакате или не) и си добив одговор.
Извини што се изнасмеав тогаш :oops: Јас сакам да ми ја покажеш твојата вистинска истина. А дали е апсолутна.....;)

Krishnamurti, Sai Baba, Dalaj Lama, Biblijata.......dovolni se ili.....
.
Доволни се за да знам where are you coming from....а дали се доволни за еден да осознае се (ако воопшто е тоа и можно) - тоа е друга тема. Дали имаш и пракса или само читаш и размислуваш за прочитаното?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Извини што се изнасмеав тогаш :oops: Јас сакам да ми ја покажеш твојата вистинска истина. А дали е апсолутна.....;)

Доволни се за да знам where are you coming from....а дали се доволни за еден да осознае се (ако воопшто е тоа и можно) - тоа е друга тема. Дали имаш и пракса или само читаш и размислуваш за прочитаното?
Алмала, пак ќе загиниме во офтопик... :) Отворете тема за МОЈАТА ЛИЧНА ВИСТИНА ЗА ТОА КАКО СЕ ВРТИ СВЕТОТ! И таму може да се читаат вистини колку сакаш :)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Алмала, пак ќе загиниме во офтопик... :) Отворете тема за МОЈАТА ЛИЧНА ВИСТИНА ЗА ТОА КАКО СЕ ВРТИ СВЕТОТ! И таму може да се читаат вистини колку сакаш :)
Извини :( Се заборавам некогаш.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Извини :( Се заборавам некогаш.
Во ред е, само што сега ќе дојдат уште 5 луѓе и секој по 15 постови и заминал муабето за Кришнамурти „ценетиот паднат Месија“ на Црните и ќе заминиме кој што став има за... вистината :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Mislam deka ti dadov dovolno odgovori na privatni pitanja.....
Tvoe pravo e da mislish kolku znam i dali e tocno....
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 16:50 ---
Во ред е, само што сега ќе дојдат уште 5 луѓе и секој по 15 постови и заминал муабето за Кришнамурти „ценетиот паднат Месија“ на Црните и ќе заминиме кој што став има за... вистината :)
slabo te slushaat telemitive....pouci gi malku

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Mislam deka ti dadov dovolno odgovori na privatni pitanja.....
Tvoe pravo e da mislish kolku znam i dali e tocno....
slabo te slushaat telemitive....pouci gi malku
Слабо слушаат? За кои телемити зборуваш? На форумов? :)
Освен јас, друг мислам дека се нема изјаснето дека е телемит... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom