Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Јас лично не сум се занимавал со инвокација.
Епа од кај знаеш тогаш кој е слуга, кој не е? Кој му е, а кој не на располагање на магичарот?
Јас лично не сум се занимавал со инвокација.
Епа од кај знаеш тогаш кој е слуга, кој не е? Кој му е, а кој не на располагање на магичарот?
Не знам, никогаш не сум искусила тоа....ама од книгава што ја читам изгледа дека самиот Демон делува кон она што маѓионичарот го заповеда. Можеби легиите негови помагаат, исто така.Обично тој што ги завршува работите никогаш не е самиот демон, туку негови слуги/а кои/ј (с)е ставен на располагање на магичарот.
Хахахахааа!!! Smooth operator...lolSama si odgovori na postavenite prasanja do mene, sto ti teknale kako inspiracija od Lon![]()
Не мора да сум правел лично јас, за да ги знам тие нешта.Епа од кај знаеш тогаш кој е слуга, кој не е? Кој му е, а кој не на располагање на магичарот?
Фала Богу, мислам хелоу??Не мора да сум правел лично јас, за да ги знам тие нешта.
Може да го испрати до продавница да му купи цигари?Правиот магичар ќе го бара своето право да биде опслужен од демонот кој го инвоцира и нема да ги прифати првичните негови понуди за други слуги.
Запознат си со The Secret, нели? Тоа е најселски начин да се објасни дека нашите мисли се способни за стварање на реалност - под одредени услови, се разбира. Ако размислуваме на овој начин, тогаш зошто не би можело се и свашта да постои на некое ниво? Створено од векови и векови концентрирани мисли упатени кон некој архетип? На тој начин би се рекло дека му се вдахнува живот. Дури и да не може да реагира на своја воља - кога се повикуваш на тоа всушност активираш нешто во својата потсвест и со тоа работите што ти требаат ги остваруваш (еден од многуте начини на кои се гледа кон оваа работа.).Оваа дискусијата за инвокација (звучи страаааашно зборот) сериозно ја терате или е некој мајтап?
Ќе ви кажам една тајна, сите ентитети кои ги повикувате се само наличја на вашиот ум, немаат независно постоење, исто како Ѓаволот кој му се појавуваше на Иван Карамазов...
Само од 06 до 23. измеѓу тој период - не.Може да го испрати до продавница да му купи цигари?
Да, тоа и ја го читав. Дека демонот ќе покуша све за да се ослободи од одговорноста да врши работи за некого. И ако магионичарот прифати некои од понудите - ојдеПравиот магичар ќе го бара своето право да биде опслужен од демонот кој го инвоцира и нема да ги прифати првичните негови понуди за други слуги.
Е како сега немора да си правел за да знаеш?! Од каде ќе знаеш? Ќе му веруваш некому на жими мајка?Не мора да сум правел лично јас, за да ги знам тие нешта.
:pos2: :pos2: Чист тест за постоење на демониМоже да го испрати до продавница да му купи цигари?
Ох, значи не можам да имам точна информација за нешто во што не сум имал лично искуство?Е како сега немора да си правел за да знаеш?! Од каде ќе знаеш? Ќе му веруваш некому на жими мајка?
Може да "пренесеш" некому информација, само доколку и двајцата имате заедничко искуство кое ќе биде основа за споредба, без искуството, пренесената информација е само празен збор - безначаен звук, или базличен симбол.Ох, значи не можам да имам точна информација за нешто во што не сум имал лично искуство?
Не можам да верувам на пренесени информации?
Абре целото твое постоење (и мое) се темели на точноста на пренесени информации.
Со ова не се сложувам, а и самиот знаеш дека има милион примери кои би ти го докажале спротивното.Може да "пренесеш" некому информација, само доколку и двајцата имате заедничко искуство кое ќе биде основа за споредба, без искуството, пренесената информација е само празен збор - безначаен звук, или базличен симбол.
На пример за да ти пренесам информација дека некаде постои река, треба и јас и ти да сме виделе река! Или барем да знаеме што е тоа "вода". Во спротивно ако јас не сум видел никогаш река, а ти си видел, за мене тој збор ќе нема никакво значење.
Ако не се сложуваш, објасни ми како преку пренесување информација ќе му кажеш што е зелено, што е црвено а што сино, на човек кој се родил слеп? Баш ме интересира.Со ова не се сложувам, а и самиот знаеш дека има милион примери кои би ти го докажале спротивното.
А тоа што го кажав за инвокацијата, според тебе*, точно е или не?
* пошто претпоставувам дека тврдиш дека си учествувал во таква активност, па нели, логично, би требало да имаш инфо од прва рака