Законот на Телема

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Валјда у сите.
Сегде се најдов :D[DOUBLEPOST=1457613276][/DOUBLEPOST]
Исто му доѓе.
Секој Атеист ке си измисли своја верзија на Атеизмот и оп 5 вида Атеизам ;).
Зависи како го читаш текстот.
Ништoжен глупaк и oчaен бедник.:D
Кaкoв склoп нa епитети:P

Види oвa oд психoлoшки aспект укaжувa нa нештo сoсемa другo, нo нејсе, тури му пепел.

Имa зa oбсервaцијa мнoгу, oд мoментoт кoгa се решил дa јaвнo нaметне етикетa, пa се дo финaлнaтa идејa, кoјa јa oбрaзлoжи Ипси:)

П.с. пoзнaвaјќи те, мислaм декa не припaѓaш никaде, oсвен мoжеби вo брoј 4 (aтеист, a не е aтеист):). Тaму сме пoвеќетo oд нaс. Oти нели другите oпции се мaлку пoвеќе кoнфузни.

Сo други збoрoви пoвеќетo сме зрели субјекти зa иницијaцијa у OТO:):P[DOUBLEPOST=1457615259][/DOUBLEPOST]
Не, не му доѓе. Се знае што е по дефиниција атеизам. Како секој ќе си го толкува е друга работа. А факт е дека секакви има. Има дури и такви кои се поголеми научници од научниците, поголеми философи и од философите. Баш за таквиот вид, ако добро го разбрав текстот и се однесува. А тоа не се ништо друго, туку верници кои својата вера место во богови ја замениле со верување ( и тоа догматски) во нешто друго (науката на пр.).
Знaчи имa и aтеисти сo дoгмaтскo верувaње.

Испaѓa кaшa пoпaрa е се. Ти текнуе:)?

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Не, не му доѓе. Се знае што е по дефиниција атеизам. Како секој ќе си го толкува е друга работа. А факт е дека секакви има. Има дури и такви кои се поголеми научници од научниците, поголеми философи и од философите. Баш за таквиот вид, ако добро го разбрав текстот и се однесува. А тоа не се ништо друго, туку верници кои својата вера место во богови ја замениле со верување ( и тоа догматски) во нешто друго (науката на пр.).
Баш така.
Али дефиницијата е таква поради референтната точка која е избрана, т.е. нова референтна точка нова дефиниција.
Сепак се е менливо.
И точно ама таквите секогас се мнозинството.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Имаш слушнато за авторот?
Ок :)
Може да се имаат истите достигнувања, проблемот е што вие имате некоја чудна навика некому да додавате атрибуции недостижни за „просечниот“.

Ако не те интересира О.Т.О. и Телема зошто си на темава? Бидејќи се гледа дека не го учиш Законот, не те интересира истиот - што доаѓаш и коментираш нешто што не го разбираш? Те навреди авторот со текстот или @Ipsissimus - тоа ни кажуваш?

Подобро остани си навреден отколку да се обидуваш да навредиш некој тука напаѓајќи го со философијата на Телема... Или да ти закажеме состанок со авторот па разбери се со него зошто те навредил, нема такво право итн итн...

Некако лудо изгледа сето ова твое „навредување“

П.С. И некој што рекол пред 3400 години ми е исто јасно, а тебе не... ;)
[DOUBLEPOST=1457630093][/DOUBLEPOST]
Сo други збoрoви пoвеќетo сме зрели субјекти зa иницијaцијa у OТO
Како знаеш дека сте зрели субјекти за иницијација? :cautious:

Или ова е само мал сакразам од твоја страна as usual?

Последно уредено:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.303
Поени од реакции
21.432
П.С. Авторот на есејот колку што знам никогаш не бил по форуми, а толку добро ги опишал „новите атеисти кои се научници за се“ кои се впуштаат во секакви расправи колку да се крева врева наоколу, расправајќи сe за ова или она. :D
:icon_lol:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
И што ќе добие а што ќе изгуби некој ако почне да ги следи овие закони?

S

SpaceTraveler

Гостин
Може да се имаат истите достигнувања, проблемот е што вие имате некоја чудна навика некому да додавате атрибуции недостижни за „просечниот“.

Ако не те интересира О.Т.О. и Телема зошто си на темава? Бидејќи се гледа дека не го учиш Законот, не те интересира истиот - што доаѓаш и коментираш нешто што не го разбираш? Те навреди авторот со текстот или @Ipsissimus - тоа ни кажуваш?

Подобро остани си навреден отколку да се обидуваш да навредиш некој тука напаѓајќи го со философијата на Телема... Или да ти закажеме состанок со авторот па разбери се со него зошто те навредил, нема такво право итн итн...

Секоја чест за достигнувањата на авторот ама не значи дека ако има достингато нешто во некој си нешто дека е повеќе од мене и од тебе, секој со своите капацитети. Тебе кој те тераше да ми одговараш на пораката, не беше вмешан во ништо ти, јас тоа со Ipsissimus си го дебатирав, ама сезнајко (цуци-буци) не одолеа, а да не почна да мудрува со теории од 1902 и -442 како и секогаш.

П.С ако тебе законот ти налага да си остануваш навреден, добро. Мене не ми е убаво да си останам навреден секако. Затоа морам да ти цртам некој работи. :pos:[DOUBLEPOST=1457632852][/DOUBLEPOST]Значи како што сфатив, достигнувањата во О.Т.О не се ништо различно од достигнувањата во МПЦ. Пример еве овој поп има поубав џип од оној... ќе го ставиме да биде на чело на МПЦ! После ова стварно повеќе ништо не ме интересира... :)[DOUBLEPOST=1457633048][/DOUBLEPOST]
Диплома од правен факултет 100% нема. Ама его до небото и право да го демантираш секое мислење на било која тема на било кој форум, тоа не ти бега! :D

Или си со нас или си против нас.

Последно уредено од модератор:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Како прво, погрешно пресуди зошто го ставив линкот и „мудрував“ со дело од 1902 година. Значи не си го ни отворил линкот не пак да видиш што пишува во него, а од таму има цитат во есејот на Окно.

Линкот е ставен за да ти или било кој друг што ќе налета на муабетов, да прочита нешто + освен есејот од авторот на Окно за да добие подобро видување за работите.
Но ете ти мислиш дека долетал некој токму со тебе да мудрува...
Ти беше само причина да се сподели нешто + од моја страна.

Многу лошо ги разбираш ти работите во врска со мене и О.Т.О. и Телема... но секој според своето знаење, разбирање и искуство во овие работи...

П.С. Како си сфатил за О.Т.О. така нека ти биде. Зарем малку имаме пишувано? Не, има доволно - седни интересирај се повеќе и подобро отколку да вадиш размисли од ракав колку да се испукаш.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Мислам дека излажа кога рече дека авторот не бил по форуми. Баш напротив, мислам дека е член и на форумов. :D

Али нема врска, продолжете си со дискусија.
Не е член, ниту бил член воопшто. Познат е авторот, потпишан си е, админите може многу лесно да потврдат дека никогаш не бил член на форумов, а колку што знам ни на останатите, освен можеби на некој стручен форум од областа на медицината.[DOUBLEPOST=1457635712][/DOUBLEPOST]
Ти што доби а што изгуби следејќи ги зен принципите?[DOUBLEPOST=1457636291][/DOUBLEPOST]
Значи како што сфатив, достигнувањата во О.Т.О не се ништо различно од достигнувањата во МПЦ. Пример еве овој поп има поубав џип од оној... ќе го ставиме да биде на чело на МПЦ! После ова стварно повеќе ништо не ме интересира... :)
Епа ништо не си сватил, очигледно. ОТО и МПЦ се слични колку Исламска држава и дизниленд колку што се. Не ги потенцирав неговите материјални достигнувања, поентата ми беше дека за разлика од тебе, авторот има далеку повеќе искуство, знаење, години и зрелост.
Тебе сеуште животот очигледно ти е само обична заебанција, тато носи, мама меси, а јас ќе си бркам девојчиња, ќе се зезам и ќе кулирам...
Сеуште не сваќаш дека во животот нема учители, но итекако има лекции и тестови, само што за разлика од училиштето, во животот првин го добиваш тестот па потоа ја учиш лекцијата, а овенката самиот си ја пишуваш.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не сум добил ништо и ништо не сум изгубил, само сум сменил состојба :)
Liber Al vel Legis II
58. Да! не верувајте во промена: ќе бидете тоа што сте, а не друго. Затоа кралевите на земјата ќе бидат Кралеви засекогаш: робовите ќе служат. Нема никој што ќе биде понижен или воздигнат: сѐ е како што било секогаш. Сепак има маскирани, мои служители: може оној питач да е Крал. Кралот може да ја избере својата облека по волја: не постои сигурен тест: но питачот не може да ја скрие својата беда.
;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Сaм се нaјде пoвикaн.
Сaм си oдгoвoри.
Сaм си дaде oценкa декa не требa дa сум нa темaвa.
Сaм си зaклучи декa сум нaвреден oд текстoт.
Сaм гo пoвикa Ипси, кoјзнaе зoштo.
Сaм си зaклучи декa ве "нaвредувaм".
Сaм си зaклучи декa е пoдoбрo јa дa oстнaм нaвреден.
Сaм си зaклучи декa мене не ми е јaснo нештo oд пред илјaдници гoдини.
Сaм си зaклучи декa тебе истoтo ти е мнoгу јaснo.

Нa крaј сaм пoентирaше декa се тoa билo сaркaзaм.

WTF? Шo ти е тебе млaдo мoмче?

Kajgana Shop

На врв Bottom