Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.186
- Поени од реакции
- 12.168
Премногу напињаш... мислам дека @Ipsissimus ти објасни што сакал да каже со поврзување на Liber Oz и Резолуцијата на ОН и како Законот и новото време го менува човекот полека но сигурно ... но ти тоа го скокна и запна да споредуваш како Телемата е иста со исламот и христијанството. За тебе може и да е, не велам не... но гледам што сакаш да ни кажеш, а тука грешиш. Објаснето е, затоа јас се вмешав во вашиот „конструктивен“ муабет ...
Ете за да биде поинтересно: на 1 Декември 1947 умира Кроули, а следната година на 10 Декември излегува оваа Резолуција...
Абе нема лабаво
Без слобода на говор, без слобода на индивидуата во однос на Земјата и универзумот, во однос на добрата и другите луѓе - нема ништо! Види ги старо-еонските учења: ЈАС ЈАС ЈАС ! Мојот бог е и твој бог ! НЕ ! Не може нечиј бог да е мој бог, нечиј апсолут да е мој апсолут ! Тоа е новото време: секој човек сам на патеката, сам во однос на божественото, совршеното, искуството итн итн...
Да, ја смирувам топката бидејќи како што зборував и порано на разни места по форумов: ако некој некаде „ви згрешил“ по форумот, вие го напаѓате на „неговата тема“ на секој можен начин што ќе ви текне... и што сме направиле?
Каша попара, а ни за трошка подобри...
Продолжете ако мислите дека тоа е ок и има некоја потреба од тоа... јас вака ќе си допишувам по нешто во врска со темава