Законот на Телема

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ниту еднаш не реков дека сум заинтересиран.

Реков дека не ве провоцирам, како што сакате да претставите.

Објаснив од каква љубопитност прашувам и што точно ме интересираше.

Не знаете или не сакате да одговорите, сеедно, здрави да сте и живи, и понатаму:)
Која е поентата да поставиш куп прашања ако не си заинтересиран?! Зошто трошиш нечие време да ти одговара, бара линкови, да ти објаснува....за на крај да му речеш дека не те интересира?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Donald, не е ништо измешано токму поради тоа што лично ме познаваш, нема потреба од вакви детски провокации. Да не си ја навредуваме интелегенцијата еден на друг.
Но сепак темава е телема, а што се однесува до неа мислам дека коректно ти беше одговорено, ако ти прејдеш преку тоа и решиш да "тепаш" време, прескокни ја темава, затоа што има теми што се наменети токму за тепање време.
Па не делуваш така. Ама нек ти биде. Јас кажав што мислам.

Прашав тоа што сакам да дознаам, не добив одговори и то е то:)

Конкретно договри на некои работи, но она што суштински ја скокоткаше мојата љубопитност не е одговорено:P

Ако продолжам понатмау ќе се вртиме у круг. Ја ќе прашувам едно, вие ќе избегнуват еодговори постирајќи нешто друго, и мешајќи го Христијанството у сето тоа, као демек ќе ми значи то у муабеотв:P

Животот иде понатаму.
--- надополнето: 17 април 2013 во 00:26 ---
Која е поентата да поставиш куп прашања ако не си заинтересиран?! Зошто трошиш нечие време да ти одговара, бара линкови, да ти објаснува....за на крај да му речеш дека не те интересира?
Не добив одговор на тоа што прашав.

Ајде бе. Не смеам да прашувам од забава а? Демек сегде може од забава да се пишува на телемата не:)

Жити се, откаде бе оваа ексклузивност ?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па не делуваш така. Ама нек ти биде. Јас кажав што мислам.

Прашав тоа што сакам да дознаам, не добив одговори и то е то:)

Конкретно договри на некои работи, но она што суштински ја скокоткаше мојата љубопитност не е одговорено:P

Ако продолжам понатмау ќе се вртиме у круг. Ја ќе прашувам едно, вие ќе избегнуват еодговори постирајќи нешто друго, и мешајќи го Христијанството у сето тоа, као демек ќе ми значи то у муабеотв:P

Животот иде понатаму.
Што конкретно не ти беше одговорено?
--- надополнето: 17 април 2013 во 00:28 ---
Не добив одговор на тоа што прашав.

Ајде бе. Не смеам да прашувам од забава а? Демек сегде може од забава да се пишува на телемата не:)

Жити се, откаде бе оваа ексклузивност ?
Значи ти од забава го трошиш моето време да пишувам, барам цитати, да објаснувам и слично?!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Што конкретно не ти беше одговорено?
Кој е Ајваз?

Кои се казните ако некој пропее откако ќе излезе од редот?
Рековте дека никој не пропеал до сега:P или сум утнал нешто.

Која космичка сила е Јахве?

Од што паднала у транс жена му на Кроули? Твое субјективно мислење.

итн...
--- надополнето: 17 април 2013 во 00:30 ---
Значи ти од забава го трошиш моето време да пишувам, барам цитати, да објаснувам и слично?!
Па секако.

Сигурно нема да се иницирам у телема преку форум.

Од љубопитност прашувам.

Има некој проблем ли со тоа?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Хептаграм XI,ти благодарам за одговорите,само нема потреба од суптилно подметнати навреди.
Малку има потреба, за жал... Форумов е таков :) На еден друг форум - нов, се надевам нема да биде така...
Само враќам на суптилно провокативни прашања (поставени поеќе пати тука и секогаш ист одговор добивале - и ништо не направиле со тие одговори поставувачите на прашања. Исчезнуваат. Штета за тоа...).
Се надевам помогнав позитивно со одговорите... :) Прашања има, одговори има, уште да се врзи едно со друго и voila :D

Ipsissimus , бирај си од сега натаму кому да одговараш :D

И малку телемитски канал... Астрал е добро да го пробате :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Малку има потреба, за жал... Форумов е таков :) На еден друг форум - нов, се надевам нема да биде така...
Само враќам на суптилно провокативни прашања (поставени поеќе пати тука и секогаш ист одговор добивале - и ништо не направиле со тие одговори поставувачите на прашања. Исчезнуваат. Штета за тоа...).
Се надевам помогнав позитивно со одговорите... :) Прашања има, одговори има, уште да се врзи едно со друго и voila :D
Што сметаш з апозитивно со твоите одговори?

И пак не кажа ако не било провокација што е то полошото што ќе си го помислел:D
--- надополнето: 17 април 2013 во 00:36 ---

И малку телемитски канал... Астрал е добро да го пробате :)

Напрајте си најубао приватен форум, каде што нема да има некој кој не се согласува со вашите мислења, и да поставува незгодни провокативни прашања:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Donald Sikert, темата е отворена од други, јас си постирам во врска со темата, ти си прашувај, само не знам кој ќе ти одговара, јас сигурно нема... :)
Доволно ти посветив внимание нели? Сега може да си легнеш, па утре да пробаш пак со прашања и да се жалиш како не ти е одговорено...
Ти ништо не провери од линкови, од одговорено... чекаш одговор а? Ако сонце, почекај си, ќе дојде :)

И добро сум пресудил - ти си налутен и отекуваш и ќе отекуваш но ќе ти помине... ;-)

Не очекувам да се согласуваш, но на одговори да велиш не е одговорено бидејќи не си разбрал, делумно си чепнал по линкови каде што има добри објаснувања на твоите прашања... ти се тегавиш... пробуваш како човек што не пробал алкохол да ми велиш дека алкохолот е лош :D Де бре Ванчо кај тргна :D
Ако не се согласуваш со телемата, со праксата... напиши за што не се согласуваш и терај си животот, што ме масираш со прашања? :) И какво е тоа давање 10$ за иницијации и дали сега ќе те иницираме? Сакаш да покажеш дека 10$ и секој може да се иницира? Не е тоа „суптилна навреда“ или обид? Потоа суптилно те навредува некој? Е не ќе те штедам :) Мојот бог не се лути на тоа ... Сака војни тој :) Крв, исто како Исус :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кој е Ајваз?

Кои се казните ако некој пропее откако ќе излезе од редот?
Рековте дека никој не пропеал до сега:P или сум утнал нешто.

Која космичка сила е Јахве?

Од што паднала у транс жена му на Кроули? Твое субјективно мислење.

итн...
- Аиваз е интелегенција која ја диктирала книгата на законот - еден вид Повисоко Себство, веќе одговорено на друга тема:
Секој ја осознава на свој уникатен начен. Таа е еден вид Повисоко Себство.
Дефинирање на вакви поими е многу лизгав терен, бидејќи секој човек има различно разбирање и различен степен на кој го осознава светот и себеси.
- Кои се казните за прекршување на заклетвите знаат оние кои дале заклетва, останатите нема потреба да знаат.
- Јахве (יהוה) е кабалистичка формула, потребно е да се познава кабалата за да се знае што претставува.
- Незнам од "што" паднала во транс Роуз Кели.
Па секако.

Сигурно нема да се иницирам у телема преку форум.

Од љубопитност прашувам.

Има некој проблем ли со тоа?
Одлично, барем ќе знам одсега дека некој моето трпение, време и волја ги користи за забава.
П.С. ова е мојот последен одговор до тебе.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Donald Sikert, темата е отворена од други, јас си постирам во врска со темата, ти си прашувај, само не знам кој ќе ти одговара, јас сигурно нема... :)
Доволно ти посветив внимание нели? Сега може да си легнеш, па утре да пробаш пак со прашања и да се жалиш како не ти е одговорено...
Ти ништо не провери од линкови, од одговорено... чекаш одговор а? Ако сонце, почекај си, ќе дојде :)

И добро сум пресудил - ти си налутен и отекуваш и ќе отекуваш но ќе ти помине... ;-)
Види ти си знаеш дали ќе одоговараш или не. Твое право.:P

Не ќе да си од тие што знае да пресудува добро. Ама и тоа е твое право;) Не ќе те разубедувам сеа.

Ама како и да е чудни сте вие телемитите, дефинитивно. Нит се водите нит се терате:cool:

Ако некој не мисли ко вас, тогаш тој е против вас.
Веќе виден став низ историјата на човештвото.
--- надополнето: 17 април 2013 во 00:54 ---
- Аиваз е интелегенција која ја диктирала книгата на законот - еден вид Повисоко Себство, веќе одговорено на друга тема:

- Кои се казните за прекршување на заклетвите знаат оние кои дале заклетва, останатите нема потреба да знаат.
- Јахве (יהוה) е кабалистичка формула, потребно е да се познава кабалата за да се знае што претставува.
- Незнам од "што" паднала во транс Роуз Кели.

Одлично, барем ќе знам одсега дека некој моето трпение, време и волја ги користи за забава.
П.С. ова е мојот последен одговор до тебе.
Објасни ги првите две работи со прости зборови. За ЈАхве о Ајваз.

Јас знам од што паднала Роуз у транс. Од многу хероин.

За болдот - немаш повеќе одговори ли:eek: Велам јас меаште реалност и виртуелност, небаре телемата живот ви дава:P

Твоето избегнување, како и она на Хепта, само ми потврди некои сомневања кои ми с епојавија за вашата групација, откако го видов и слушнав тој вашиот соверник:P

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Морам да кажам дека луѓето не престануваат да ме разочаруваат брате Хепта, маски колку сакаш. Отворено ти кажува дека нема проблем што го троши твоето време и трпение, да му објаснуваш......!

П.С. Хепта, ти како мој постар и поупатен Брат, што мислиш дали хероин може од лаик да направи експерт по египтологија?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Морам да кажам дека луѓето не престануваат да ме разочаруваат брате Хепта, маски колку сакаш. Отворено ти кажува дека нема проблем што го троши твоето време и трпение, да му објаснуваш......!

П.С. Хепта, ти како мој постар и поупатен Брат, што мислиш дали хероин може од лаик да направи експерт по египтологија?
Абе батка која маска бе алоооо:facepalm:

Па отворено ти кажувам - не сакам телема, љубопитен сум околу то што ме интересираше аман.

Арно викаш не ми одговарај више на телемава. Ќе забегате инаку.

Терајте си со цитати од книгата и вие ко оние од религијата на мирот.

Шо ќе одговарате на неистомисленици.

БАтали ги нив. Доволни сте си само вие браќата.

Мислиш дека само ти си разочаран?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Абе таа роспија кој знае што читала, биди христијанин - не верувај на жена! Како може жена да има визии? Тоа само мажи... Бувни ја жената во сенката на мажот! Кај е таа кадарна за било што?
Немој и ти со такви прашања аман... :) Кој му е до заморување со историјата на Редот и телемата, ете му библиотеки и книги нека истражува... Овие 2 книги не прочитале од Кроули или некој телемит... Тајните мајстори се измислици... О.Т.О. е измислица, магиката е бладање, јогата е бесцелна..
Што си немав и јас работа запнав да одговарам... ете сега сум ист како христијаните, историјата се повторува :D бррррр... лошо! Подобро да бев спореден со нешто друго... :(

Јас кога велам дека Законот дојде преку жена, не преку Кроули никој не ми верува... Во Книга на Лаги има за тоа, една песмица :D
Ова све неверници бре :D
Неверници, анти-телемити...
Ќе дојде анти-телемит во денот кога Сатурн ќе се закачи со Јупитер и ќе го подели светот, едни ќе го сакаат Кроули, други ќе го сакаат Редот, трети ќе си бркаат работата по земјата и задоволување на телото. :D
И ќе се појави голема војна на небото над Водите на Создавањето и јехова ќе рече: стојтеее!!! Купидончо, донеси пехари и вино - ќе има добра престава!
И така ќе заврши првата ера и ќе дојде втората, кога друг ќе го заземе местото на Исток :)

Мене не ми треба хероин :) Иако би пробал, ама незаконски е, така да ништо од тоа... :D

P.S. И види што убаво е напишано бре: Треба да се критикува, ние немаме забрани кон тоа... но со „делумно проучување“ критикуваш напразно...
Ние не велиме никому верувај и точка... ние не велиме да не се сомнева човек... но кога веќе се сомневаш, треба да имаш искуство со кое ќе ја поткрепиш сета таа критика кон нашите методи и сите тие сомнежи...
Постојат ете книги кои ти велат призивање на богото тој и тој... и ти што? Од прва велиш пф глупости... нели? И сега... што да правиме ние како телемити ако ти ми кажеш дека сето тоа те потсетувало како нешто друго од претходно? Да ти скршам рацете и нозете и да ти извадам јазикот за да јас за тебе сработам нешто и ти да дојдеш до некој заклучок?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Си праите телемитска журка а:D

Мило ми е што допринесов за истата:P

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Си праите телемитска журка а:D

Мило ми е што допринесов за истата:P
Ах ова да беше телемитска журка и ти ќе сакаше... :) И не ти е мило, не лажи... :)

Инаку, ми се допаѓа ова - извадок од Еквинокс на Боговите, историја за Кроули и Книгата на Законот - малку стилски средена и збиена. Добра книга, ќе бидне на македонски наскоро :)

Kajgana Shop

На врв Bottom