Абе таа роспија кој знае што читала, биди христијанин - не верувај на жена! Како може жена да има визии? Тоа само мажи... Бувни ја жената во сенката на мажот! Кај е таа кадарна за било што?
Немој и ти со такви прашања аман...
Кој му е до заморување со историјата на Редот и телемата, ете му библиотеки и книги нека истражува... Овие 2 книги не прочитале од Кроули или некој телемит... Тајните мајстори се измислици... О.Т.О. е измислица, магиката е бладање, јогата е бесцелна..
Што си немав и јас работа запнав да одговарам... ете сега сум ист како христијаните, историјата се повторува
бррррр... лошо! Подобро да бев спореден со нешто друго...
Јас кога велам дека Законот дојде преку жена, не преку Кроули никој не ми верува... Во Книга на Лаги има за тоа, една песмица
Ова све неверници бре
Неверници, анти-телемити...
Ќе дојде анти-телемит во денот кога Сатурн ќе се закачи со Јупитер и ќе го подели светот, едни ќе го сакаат Кроули, други ќе го сакаат Редот, трети ќе си бркаат работата по земјата и задоволување на телото.
И ќе се појави голема војна на небото над Водите на Создавањето и јехова ќе рече: стојтеее!!! Купидончо, донеси пехари и вино - ќе има добра престава!
И така ќе заврши првата ера и ќе дојде втората, кога друг ќе го заземе местото на Исток
Мене не ми треба хероин
Иако би пробал, ама незаконски е, така да ништо од тоа...
P.S. И види што убаво е напишано бре: Треба да се критикува, ние немаме забрани кон тоа... но со „делумно проучување“ критикуваш напразно...
Ние не велиме никому верувај и точка... ние не велиме да не се сомнева човек... но кога веќе се сомневаш, треба да имаш искуство со кое ќе ја поткрепиш сета таа критика кон нашите методи и сите тие сомнежи...
Постојат ете книги кои ти велат призивање на богото тој и тој... и ти што? Од прва велиш пф глупости... нели? И сега... што да правиме ние како телемити ако ти ми кажеш дека сето тоа те потсетувало како нешто друго од претходно? Да ти скршам рацете и нозете и да ти извадам јазикот за да јас за тебе сработам нешто и ти да дојдеш до некој заклучок?