Загина новинарот и сопственикот на Фокус - Никола Младенов

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.155
Поени од реакции
18.184
Тешко е да утврдиме правилна граница меѓу опозициски новинар и реален новинар.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Реален новинар не постои.[DOUBLEPOST=1414431004][/DOUBLEPOST]Инале сите знаеме ккао функционираше Фокус - најголем дел од заработката ја темелеа на изнуди. Пола од новинварите беа врзани со ДБК, инспектори и тн. Некогаш навистина имаа правилни информации а некогаш контрукции кои ги загорчуваа животите на тие што ги спомнуваа без врска. Во принцип тоа беше рекетарско новинарство слично на оној Зоран будалата буре весник.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.216
Поени од реакции
18.141
Ова не ми се допаѓа
Тие кои се опзиција не се лоши и не работат против интересите на државата
На исклучените од Топлификација, лошо им направија луѓе од власта. Лепотаните од регулаторна се поставени од власта.
Треба да одиш да видиш како не судат, па после да кажеш кој работи против интересите на државата
Значи зборам за новинарство конкретно не мешај други теми.Сакаш да кажеш дека новинари кој не зимаат пари од продажба на весници,туку од странски фоднови,еу,сорос небитно ќе работат за македонски интереси а не за оној кој ги плаќа :icon_lol:? Кој интерес би имал институтот за отворено опшество или како и да се вика да плаќа милион ипол евра годишно за одржавање на некои порталчиња ако новинарите кој работат таму не работат по негова команда? Никој не го сака едноумиево кај нас,ама да не бидеме наивни крупните фаци во новинарството се далеку од невини.
Невините видовме кај се,едниот во затвор другиот мртов.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Инале сите знаеме ккао функционираше Фокус - најголем дел од заработката ја темелеа на изнуди. Пола од новинварите беа врзани со ДБК, инспектори и тн. Некогаш навистина имаа правилни информации а некогаш контрукции кои ги загорчуваа животите на тие што ги спомнуваа без врска. Во принцип тоа беше рекетарско новинарство слично на оној Зоран будалата буре весник.
Вака работат, сите новинари у МК без исклучок, случајно бившо А1, Сител (Латас,Ивона), Миленко, Јанко бурек итн да не се различни ?
И после гледаш фирма на близок роднина на Латас добива тендер за улично осветлување од 3 милиони евра, Ивона тендер во здравство и да не редиме, ова се оние познатите работи.
Кога овие новинари ќе почнат да вадат прљав веш (а Мирка за нејзините потреби почна) ќе се чудиш какви се не договори паѓале, за да се скријат одредени проблеми на политичарите, дали психички, материјални или љубавни

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.155
Поени од реакции
18.184
Реален новинар не постои.[DOUBLEPOST=1414431004][/DOUBLEPOST]Инале сите знаеме ккао функционираше Фокус - најголем дел од заработката ја темелеа на изнуди. Пола од новинварите беа врзани со ДБК, инспектори и тн. Некогаш навистина имаа правилни информации а некогаш контрукции кои ги загорчуваа животите на тие што ги спомнуваа без врска. Во принцип тоа беше рекетарско новинарство слично на оној Зоран будалата буре весник.
Ама истата таа ДБК ете го ликвидирала газдата поради х причини.Колку шо се сеќавам Фокус е 90% од содржината вечна опозиција.ДБК (и нејзините неофицијални крила или остатоци од екс-Ју службите) обично се држат за власта, да не кажам и се креатори многу пати.

• Ми се допаѓа
Reactions: osa
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Вака работат, сите новинари у МК без исклучок, случајно бившо А1, Сител (Латас,Ивона), Миленко, Јанко бурек итн да не се различни ?
И после гледаш фирма на близок роднина на Латас добива тендер за улично осветлување од 3 милиони евра, Ивона тендер во здравство и да не редиме, ова се оние познатите работи.
Кога овие новинари ќе почнат да вадат прљав веш (а Мирка за нејзините потреби почна) ќе се чудиш какви се не договори паѓале, за да се скријат одредени проблеми на политичарите, дали психички, материјални или љубавни
Темата е Фокус затоа за Фокус зборев и за Младенов. А лицата што ги спомна ти функционираат поинаку. Претпоставувам дека добиваат надомест за да одработат за некого. Миленко не уценува никого дека ќе објави дека е педер тој објавува дека некој е педер затоа што тоа го подига рејтингот на другата страна. Фокус на времето креираше афери не само за политичари туку за индивидуалци. Кој со кого спиел, јадел пиел крадел...жута штампа. нема взе, сум го читал Младенов од пред 2000, добар новинар но си го потроши талентот. Жално што загина во сообраќајка.[DOUBLEPOST=1414432436][/DOUBLEPOST]
Ама истата таа ДБК ете го ликвидирала газдата поради х причини.Колку шо се сеќавам Фокус е 90% од содржината вечна опозиција.ДБК (и нејзините неофицијални крила или остатоци од екс-Ју службите) обично се држат за власта, да не кажам и се креатори многу пати.
Секогаш имам впечаток дека тие структури најпрво работат за себе. ДБК неам појма колку е реформирана и кој све работи таму ...

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Кај нас постојат реални и опозициски новинари?!
Зар само јас имам впечаток оти тој вид одамна е изумрен.

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Целиот случај е смешка жива,читав пред некое време дека уствари типот сведочел под присила и кога новинаров објавил за тоа као демек направил кривично дело(а уствари го спречил кривичното дело).Штета што еден куп новинари лапаат пари иако се опозиција,од странски фондови и работат против интересите на државата а непознат новинар го изеде за сите нив.

Не го мешајте Велија во овој случај,он беше држава во држава заедно со цела фамилија.Само што немаше доволно моќна власт да го пикне во затвор за сите криминали што ги имаше направено.Ја изгуби битката и заврши во затвор иначе братот за премиер се местеше ако му успееше тоа што сакаше. Благодарение на тоа што цела контра-власт екипа се луѓе со криминална репутација, ќе си имаат алиби и оние кој се стварно невини да ги уништат.
Велија беше еден од најбогатите луѓе у МКД пред 3-4 години..Каков Минчо,каков Механџиски,каков Трифун..Можеше сите со се партали да ги купи..И со Груевски беа заедно,нели А1 рекламираа програмски материјал од ВМРО..Али што се случи..Го повеа некој,демек може да го урне ВМРО,али го излажаа..Да му беше муцето подзатворенко малку,денеска ќе беше на Кајманските острови,и ќе си прчеше курето...Зборуваше и што треба и што нетреба против ВМРО,им скисна,го фатија го спикаа во затвор..Тука нема демократија,ние сме едно ѓубре народ..Мислам подолен народ од нас нема..Чисто за пример,Берлускони е газда на една посериозна телевизија во Италија,неговите новинари го критикуваат,мезе го прават..И што треба да направи тој,да ги затвори,да ги уништи..[DOUBLEPOST=1414435359][/DOUBLEPOST]
Реален новинар,секогаш опозициски настроен,дали е СДСМ на власт,или ВМРО е Васко Ефтов..Крај.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Велија беше еден од најбогатите луѓе у МКД пред 3-4 години..Каков Минчо,каков Механџиски,каков Трифун..Можеше сите со се партали да ги купи..И со Груевски беа заедно,нели А1 рекламираа програмски материјал од ВМРО..Али што се случи..Го повеа некој,демек може да го урне ВМРО,али го излажаа..Да му беше муцето подзатворенко малку,денеска ќе беше на Кајманските острови,и ќе си прчеше курето...Зборуваше и што треба и што нетреба против ВМРО,им скисна,го фатија го спикаа во затвор..Тука нема демократија,ние сме едно ѓубре народ..Мислам подолен народ од нас нема..Чисто за пример,Берлускони е газда на една посериозна телевизија во Италија,неговите новинари го критикуваат,мезе го прават..И што треба да направи тој,да ги затвори,да ги уништи..[DOUBLEPOST=1414435359][/DOUBLEPOST]

Реален новинар,секогаш опозициски настроен,дали е СДСМ на власт,или ВМРО е Васко Ефтов..Крај.
Ради Велија што отиде во затвор ние сме ѓубре народ...Ваксо Ефтов реален новинар....е што нема да прочита човек по форуми...

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
Да беа добри ќе беа на власт, нели?
Немој, немој, ми текиња на по еден вработен од секое сњмејство, змиско око, ау :D
a shto demek ovoj ve vraboti ??????kolku ste breeeeee !pa ovoj beter budali ve prai ,mu rabotite za 4000 denari ,a tolku troshite za da dojdete na rabota ,r"mbate ko idioti ,go glasate za on i tie okolu nego da LAPAAT ,i se raduvate kolku vi e ubavo ,e pa sigurno vi e ubavo ...sdsm ne ve vrabotile ???/abe kaj ste vie za rabota !!!!pojma nemate ,vas samo takvi ko dpmne da ve
NATRTAT za 4000 + nadez za vrabotuvanje (i plata od 8000d.,eden ubav soncev den )

a okolu zmisko oko ,da te potsetam nema osudeni ,chisto samo obicen SPIN (da se svrti vnimanieto od bitni raboti )...i ne samo toa apsenje ,mnogu ima vakvi namesteni apsenja ...kogaj togaj ke se smeni vlasta ,a posle ....shto praime ....prv zakon shto ke go donese novata vlast :
sekoj koj uchestvuval vo montirani apsenja ,sam licno ke gi obeshteti onie shto badijala lezele vo pritvor i vo zatvor .

e togash smetkite ke se izramnat !!!
p.s. pocivaj vo mir Nikola Mladenov !

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Ради Велија што отиде во затвор ние сме ѓубре народ...Ваксо Ефтов реален новинар....е што нема да прочита човек по форуми...
Си ги прочитал ли ти новите казни?100 евра казна гумите ако ти се нечисти..Луѓе се убиваат,минат со условна казна..За да се вработиш партиска книшка,и во неа 1000 евра..Доктор салам немаме во државата..Патишта за никаде..Се шиптарана во администрација,полиција,фудбалска репрезентација итн..Се казнува само сиромавиот..И што куров ми сакаш уште?

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Епа ај нека ги убијат сите што не се од ДБК..Како ја направи работава и ти..[DOUBLEPOST=1414436218][/DOUBLEPOST]
a shto demek ovoj ve vraboti ??????kolku ste breeeeee !pa ovoj beter budali ve prai ,mu rabotite za 4000 denari ,a tolku troshite za da dojdete na rabota ,r"mbate ko idioti ,go glasate za on i tie okolu nego da LAPAAT ,i se raduvate kolku vi e ubavo ,e pa sigurno vi e ubavo ...sdsm ne ve vrabotile ???/abe kaj ste vie za rabota !!!!pojma nemate ,vas samo takvi ko dpmne da ve
NATRTAT za 4000 + nadez za vrabotuvanje (i plata od 8000d.,eden ubav soncev den )

a okolu zmisko oko ,da te potsetam nema osudeni ,chisto samo obicen SPIN (da se svrti vnimanieto od bitni raboti )...i ne samo toa apsenje ,mnogu ima vakvi namesteni apsenja ...kogaj togaj ke se smeni vlasta ,a posle ....shto praime ....prv zakon shto ke go donese novata vlast :
sekoj koj uchestvuval vo montirani apsenja ,sam licno ke gi obeshteti onie shto badijala lezele vo pritvor i vo zatvor .

e togash smetkite ke se izramnat !!!
p.s. pocivaj vo mir Nikola Mladenov !
Не е од тука гарант..Гарант живее во Италија,Словенија и иде еднаш годишно на 2 недели и толку..Тука и куче да го врзеш ќе избега..

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Да беа добри ќе беа на власт, нели?
Немој, немој, ми текиња на по еден вработен од секое сњмејство, змиско око, ау :D
Ти немој, ниту еден политичар (со исклучок на неколку што успее сосема на почеток на осамостојувањето да не отцепат без војна) не се добри. Вакви акции, онакви акции, овие биле лоши, а овие другите арни и да не редиме.
Сите слогани што се за некаква си подобра иднина, македонија и што ти ја знам не се за нас на обичните луѓе да ни биде добро, туку на нив и нивните фамилии.
"Подобра иднина за мојата фамилија", "Подобра македонија за моите" е такви се вистинските слогани. Убавото е во вакви држави како нашата со вакви политичари е знаеш колку е саат и знаеш дека тука немаш иднина, бидејќи кој и да дојде на власт ќе биде исто или ќути има и полошо, какви беа претходните, овие барем градат и што е најлошо, за секои избори градат, едни Јапонци, какви земјотреси им се случуваат секои 5-6 години, па додека дознаеме ние тука во Македонија, они санирале како ништо да не се случило.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Значи кои таленти сте. Истите ликови пред неколку саати ги бришев од друга тема за истиот муабет, политика. И никој не казнив.
Е па сега жал ми е другари, нема повеќе толеранција за денес.
Секој пост кој не е во склоп со главната тема зададена за дискусија, ќе јаде казнени. Политичката дискусија колку што се сеќавам, не е дел од овој форум.[DOUBLEPOST=1414441997][/DOUBLEPOST]@osa @Fringe @PoetskaPravda и @Cruise добија казнени за офтопик. Следниот пат ќе добијат бан од тема.

Темава ќе остане затворена до утре, оладите со страстите малку.

И како потсетување, уште еднаш, политиката не е тема на разговор на овој форум.

Kajgana Shop

На врв Bottom