Загатки

TurboCharger

КарамбатА
Член од
17 јули 2009
Мислења
398
Поени од реакции
14
Луѓе ај пишете шо е одговор оти стварно се нервирам....после тоа 20 страни се нови загатки а нема одговор на оваааа....
за жал ќе си се понервираш оти никој не го знае одговорот :toe: и реков веќе еднаш оваа загатка заборавете ја оти нема одговор т.е. не го знае никој[/quote]

ти ја постави, а одговорот не го знаеш??:tapp:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
за жал ќе си се понервираш оти никој не го знае одговорот :toe: и реков веќе еднаш оваа загатка заборавете ја оти нема одговор т.е. не го знае никој

ти ја постави, а одговорот не го знаеш??:tapp:[/quote]

јас не ја поставив загатката некој друг ја имаше поставено ама кога го цитирав испадна ко јас да сум ја поставил....туку шо к*р ти се правдам тебе :uvo::uvo:и да сум ја поставил и да не го знам одговорот што? ништо :toe:

TurboCharger

КарамбатА
Член од
17 јули 2009
Мислења
398
Поени од реакции
14
јас не ја поставив загатката некој друг ја имаше поставено ама кога го цитирав испадна ко јас да сум ја поставил....туку шо к*р ти се правдам тебе :uvo::uvo:и да сум ја поставил и да не го знам одговорот што? ништо :toe:[/quote]

добро де ако не ја знаеш не ја знаеш, може ќе се најде некој што ја знае

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
јас не ја поставив загатката некој друг ја имаше поставено ама кога го цитирав испадна ко јас да сум ја поставил....туку шо к*р ти се правдам тебе :uvo::uvo:и да сум ја поставил и да не го знам одговорот што? ништо :toe:
добро де ако не ја знаеш не ја знаеш, може ќе се најде некој што ја знае[/quote]

за жал никој не ја знае тоа е проблемот :toe: ЗАБОРАВЕТЕ ЈА ОВАА ЗАГАТКА

TurboCharger

КарамбатА
Член од
17 јули 2009
Мислења
398
Поени од реакции
14
Летало едно јато гулаби, а од земја ги гледал еден гулаб и им рекол: „Колку сте? Сигурно сте 100!?“ Јатото му одговорило: „Не сме 100. Да сме уште олку колку што сме, и од тој дел половина, и од таа половина пола и ти со нас, тогаш ќе бидеме 100“. Колку гулаби биле во јатото?

С

Спенсер

Гостин
Летало едно јато гулаби, а од земја ги гледал еден гулаб и им рекол: „Колку сте? Сигурно сте 100!?“ Јатото му одговорило: „Не сме 100. Да сме уште олку колку што сме, и од тој дел половина, и од таа половина пола и ти со нас, тогаш ќе бидеме 100“. Колку гулаби биле во јатото?
66 гулаби???

TurboCharger

КарамбатА
Член од
17 јули 2009
Мислења
398
Поени од реакции
14
не

запази го болдираното

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
x+x+x/2+x/4+1=100

36?

?

..........

Гостин
Еве една од мене
За време на инквизицијата осудениците сами си ја одредувале судбината, однсоно на еден лист пишувале СМРТ а на друг СЛОБОДА и требало да одбетат еден од нив (нормално не гледале шо пишит). И сега црквата сакала да си поиграт со еден осуденик и на двата листа напишале СМРТ.
Како осуденикот ќе се спаси од бесилка?........

..ајде да ве видам?

TurboCharger

КарамбатА
Член од
17 јули 2009
Мислења
398
Поени од реакции
14
Еве една од мене
За време на инквизицијата осудениците сами си ја одредувале судбината, однсоно на еден лист пишувале СМРТ а на друг СЛОБОДА и требало да одбетат еден од нив (нормално не гледале шо пишит). И сега црквата сакала да си поиграт со еден осуденик и на двата листа напишале СМРТ.
Како осуденикот ќе се спаси од бесилка?........

..ајде да ве видам?

мислам дека ја имаше оваа

ќе ко извлече листот, а потоа ќе му рече на инквизиторот да го прочита листот што останал, а бидејќи на тој лист што останал пишува смрт, на другиот би требало да пишува слобода

?

..........

Гостин
мислам дека ја имаше оваа

ќе ко извлече листот, а потоа ќе му рече на инквизиторот да го прочита листот што останал, а бидејќи на тој лист што останал пишува смрт, на другиот би требало да пишува слобода
Њет!!!
Ами ако му речат да го отвори и другото?
Блиску си......

Kajgana Shop

На врв Bottom