Загатки

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ајде еве и јас една загатка да дадам

Вака сликиве се поделени на 4 дела.

1 дел: Колку крстови гледаш на сликата?

2 дел: Иделе 4ца на пазар во вторник, а не биле пензионери. По пат едниот бил убиен со снајпер, но од непозната локација. Останатите се зачудиле од каде доаѓа звукот. Но, го оставиле да искрвари. До ден денес никој не знае од каде дошол звукот на пиштолот. Што се случило и колку останале?

3 дел: Кругот кој го гледате да врти е воз. Возот се движи безконечно, никогаш не запира. Во средина на возот, т.е големиот квадрат што го гледате е куќата на Крали Марко. А малиот квадрат надвор од траекторијата на возот е Крали Марко. Како Крали Марко ќе стигне до неговата куќа?

4 дел: Напиши нешто на линијата.
Првото 11.

Второто не знам

Третото - У времето на Крали Марко немало возови :P

Четвртото - НЕШТО

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ај вака,
1) 11
2) останале 3 ама снајпер и пиштол не се мешаат
3) ќе се фати за некој вагон и преку вагон ке се истовари од друга страна (посто не е брз возот)
4)НЕШТО

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Чекај, второво има фора со снајпер и пиштол нешто, само што е одговорот?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Хаха глуп ти е одговорот под третото хаха -.-

:D
знам знам, поштовеќе беше напишано дека во тоа време немало возови па ај малку да “тролам“:)
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 19:30 ---
него живо ме интересира тоа под 2
сакамееееееееееее одгорооооооооооооооооооррррррррррррррр:pos:

D

Daedalus

Гостин
Ако јас носам сини чорапи и го гледам кооператива кој носи сини или жолти чорапи, а кооператива го гледа Змејко И кој носи жолти чорапи, дали со сигурност можеме да заклучиме дека постои човек со сини кој гледа во човек со жолти чорапи?

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Ако јас носам сини чорапи и го гледам кооператива кој носи сини или жолти чорапи, а кооператива го гледа Змејко И кој носи жолти чорапи, дали со сигурност можеме да заклучиме дека постои човек со сини кој гледа во човек со жолти чорапи?
Да.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Осуден си на 125 год затвор. новиот управник е добар човек па им дава шанса на затворениците да излезат од затвор порано АКО успеат да решат една загатка. за таа цел, управникот направил специјална ќелија. една врата, еден прозорец, нема маса, нема стол, а на сред соба мала дупка (дупче) со големина да може да собере едно пинг-понг топче. значи само 1мм поголема е дупката од топчето а длабока 30цм. топчето е во дупката. е сега, ....... затвореникот има на располагање игла, конец, чекан и саат со стрелки и треба да го извади топчето без да ги оштети и дупката и топчето. за да може после тебе друг да има шанса нели?
големото прашање е КАКО ќе го извади топчето. за награда, ...... пиво на собиранката од мене за паметниот :D
Дај објасни што е решението на ова (колку што гледам никој не пробал да го одговори, и немаш кажано што е одговорот, барем јас не наоѓам пост за ова... Ептен ме интересира :D

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Дај објасни што е решението на ова (колку што гледам никој не пробал да го одговори, и немаш кажано што е одговорот, барем јас не наоѓам пост за ова... Ептен ме интересира :D
навистина, одамна е ставено ова, дури и сум го заборавил. така да нема да зезам него ќе идам одма на одговорот. ЌЕ СЕ ИЗМОЧАШ во дупчето :P
сите реквизити се за да збунат!!!
ај сега е рано, али ќе поставам уште една покасно, ......... роџер, што викаш за ќуповите со злато? (или ја имам поставено?)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
навистина, одамна е ставено ова, дури и сум го заборавил. така да нема да зезам него ќе идам одма на одговорот. ЌЕ СЕ ИЗМОЧАШ во дупчето :P
сите реквизити се за да збунат!!!
ај сега е рано, али ќе поставам уште една покасно, ......... роџер, што викаш за ќуповите со злато? (или ја имам поставено?)
Или ке дувнеш во дупчето и топчето ќе излета.:D

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Ајде една загатка од мене......
Што е тоа што е ставено на маса, се сече, но никогаш не се јаде?
:)

Kajgana Shop

На врв Bottom