Загадувањето не сопира, секоја година нови 4.500 заболени од рак!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.151
Се надеваше дека падот на режимот ќе го реши загадувањето :X3: Ах ти наивна душичка :P

Еве лорде, еве уште еден напис, еве и ранг листа.
Овие натписи едноставно не корспондираат со мојот личен впечаток. Јас го пратев загадувањето во Тетово, пред и после затворањето на Југохром. Имаше осетна разлика и Тетово од воздушно најзагадена општина, премина подолу на скалата. Во темата за Тетово има повеќе.
Проблемот со аеро-загадувањето на Тетово не се реши, но има разлика. Инаку, тој град има и други страшни еколошки проблеми.
Некој би рекол дека новинар може да биде потплатен да напише било што.

Исто така, не си у право кога речиси целосно вината за загадувањето ја префрлаш на дрво-огревните системи. Карпош се грее постојано на таков начин (односно голем дел од општината), а сепак само оваа зима имавме 1200 и слични вредности, друг пат ни приближно до тоа. Како случајно, баш сега се поклопи состојбава со склучувањето на сомнителни договори на Коце со италијански фирми за уништување на медицински и друг отпад. Фирми, основани недела дена пред потишувањето на овој договор, со кој накратко - се обврзува Скопје да го уништива нивниот отпад.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Не е проблемот ни у Дрисла, ни у дрвата, ни у мебелот што го гори пола Скопје. Проблемот е во шупците од локална и централна власт што со прст не мрднаа цело ова време од кога се бунат луѓево.

Поволна околност летно време е што нема испарување со магла која би ги задржувала честиците, инаку загадување и тоа како има.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.094
Поени од реакции
11.502
Некој би рекол дека новинар може да биде потплатен да напише било што.
Гардијан потплатен?
Еве за да не се сведува на лични впечатоци и доживувања, да ставиме опклада ти и јас дека и оваа грејна сезона Тетово барем 10 пати ќе надмине 10 пати над лимитот (т.е. 500 микрограми) и покрај тоа што Југохром нема да работи?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.552
Поени од реакции
24.392
Се надеваше дека падот на режимот ќе го реши загадувањето :X3: Ах ти наивна душичка :P

Еве лорде, еве уште еден напис, еве и ранг листа.
Не јас туку вие, барем така до лани тврдевте. Некако сигурни ми бевте па си реков од кај да знам , се бива. Изгледа ништо од муабетот.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Главен виновник за загадувањето е депонија Дрисла.
Сите други се минорни во однос на тоа каков се отпад таму се уништува.
Од дрва очи не печат, таква смрдеа нема од греење на дрва.
Да се разбереме и јас сум против секакво уништување на дрвјата ама главен проблем е Дрисла по тоа што сум прочитал.
А како и секогаш, нема критична маса, па ќе си трошиме пари за лекови.
И по некоја случајност баш во зима загадувањето е поголемо,Дрисла не загадува во лето?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.151
И по некоја случајност баш во зима загадувањето е поголемо,Дрисла не загадува во лето?
Доколку Коце, твојот соучесник, го пали италијанскиот отпад у лето, многу полесно ќе го фатат жив.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Доколку Коце, твојот соучесник, го пали италијанскиот отпад у лето, многу полесно ќе го фатат жив.
Коце мојот соучесник во загадувањето!?:confused:Абе и загадувањето го политизирате,стварно болно општество сме.Алоо, мојот став е дека загадувањето е поголемо во зима поради греењето на дрва ти ми кажвиш дека со Коце сме биле соучесници,можда во Тетово сум соучесник со Теута кој знајт,можда ти си подобро информиран?:facepalm:

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.151
Коце мојот соучесник во загадувањето!?:confused:Абе и загадувањето го политизирате,стварно болно општество сме.Алоо, мојот став е дека загадувањето е поголемо во зима поради греењето на дрва ти ми кажвиш дека со Коце сме биле соучесници,можда во Тетово сум соучесник со Теута кој знајт,можда ти си подобро информиран?(y)
ОК, сеа ќе ти нацртам, али неам намера понатаму да се заебавам со сендвич. Чисто да знаеш.

Коце склучи договор, на штета на државата и народот и во спротивно со законите, моралните и етичките начела, со мафијашки фирми од Италија, за уништување на медицински и друг отпад. Тој договор е склучен, само неколку дена по основањето на тие "фирми". Пренебегнувањето на интересите на сопствената земја и народ, за лична сметка, е модус операнди на Груевски (види - концесии за рудници и уште еден милион други вакви примери), кој самиот е на врвот, како контрол-фрик мецената на овие дејства.

Таа политика е, во најмала рака предавничка и сите кои го подржувате овој злосторник, сте оперирани од морал-етика, а националните интереси за вас се не поголеми од џебот.
Соучесници е благо кажано, зборот кој важи за вас.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Карпош е најзагаден пошто се граничи со Ѓорче и со бацинелата од карши. Нека стаат у општини ко Ѓорче или село Лисиче, или уште боље у Шутка или Топаана мерачи да видиме колку ќе покаже. На страна што доста луѓе се греат на дрва, огромен дел се греат и на што најдат.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.450
Па не ставаат, намерно. Ставаат 5-6 за цело Скопје и толку. И дури и по дојава дека гори ѓубре или нешто загадува (смрди. чури...), ни инспекција ни бутур не презема ништо. прокле-тиња народ.
за малце да има прочистување, треба сите згради кај стадион ѓорче, кај градски, низ карпош, трета македонска, н лисиче, новите ѕидишта према Водно, барокот со стиропор...све тоа да срушат.
И да прекинат да ја доселуваат Македонија во Скопје. Гледам турбо си работат кај Сити Мол

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
ОК, сеа ќе ти нацртам, али неам намера понатаму да се заебавам со сендвич. Чисто да знаеш.

Коце склучи договор, на штета на државата и народот и во спротивно со законите, моралните и етичките начела, со мафијашки фирми од Италија, за уништување на медицински и друг отпад. Тој договор е склучен, само неколку дена по основањето на тие "фирми". Пренебегнувањето на интересите на сопствената земја и народ, за лична сметка, е модус операнди на Груевски (види - концесии за рудници и уште еден милион други вакви примери), кој самиот е на врвот, како контрол-фрик мецената на овие дејства.

Таа политика е, во најмала рака предавничка и сите кои го подржувате овој злосторник, сте оперирани од морал-етика, а националните интереси за вас се не поголеми од џебот.
Соучесници е благо кажано, зборот кој важи за вас.
Море пастрмајлио една не станува збор само за загадувањето во Скопје туку во цела Македонија,прво не живеам во Скопје па да знам дека Коце им го палел џубрето на талјаните.Скопје од ко знам е загадено секоја зима,значи поради греењето на дрва.Сигурно дека загадуваат и дивите депонии.Знам за такви во Тетово,Струга .До сега никогаш не сум слушнал за некое талјанско џубре шо се палело на Дрисла.Можда има такво нешто од кај да знам,кој и да го прави тоа треба да одговара, капиш пастрмајлио?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
И тука автоматски стануваш небитен граѓанин од втор ред.
Да и пак зимава ќе се давите во чадој оооо,грагани од прв ред!Коце че продолжи да пали талјанско џубре,бнизнисо че ојт напред,а вие че дишите свеж чад од Дрисла и сите среќно си живееја!(y)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom