- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 27.036
- Поени од реакции
- 44.027
Како вака ви се останува штрбави на младост. Што поредовно идете тоа помалце проблеми. А и конец обавезно после јадење.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Odi be na rengen ako nisto drugo ko ti e strav od zabari. 200 denari preku sila e. Vaka skraja da e, da ostana parce od korenot, gospod vo belo ke go vidis ako napravi proces.e dva imase ko sto vidov il moze bil prekrsen, realno nz i 5 bese, bitno padna da ne mi se klati niz usta , ko malku ke zarasne ova dupkata , ako ne se popolni skroz ramno, pretpostavuvam vo toj slucaj bi imalo ostanato od zabot, togas ke idam na zabar, ha si imam fobija od zabari, pa si vikam kamo srekja taka site da mi ispopagaat
Како вака ви се останува штрбави на младост. Што поредовно идете тоа помалце проблеми. А и конец обавезно после јадење.
pa ne e odednas, cela godina ako ne i povekje se klatese ama posledniot mesec epten , ko ke go fatev zabot i povlecam skroz se preklopuvase nadolu vrvot na zabot skroz dole do kaj koren sto treba da e, verojatno nz ko sto velis koskata otisla, no zlebinata se povlece nadolu znaci korenot se gledase ..imam uste eden takov zlebinata e nadolu povlecena pa recisi kolku sto mi e zabot i nemu se verojatno gleda korenot, za moja zal ne se klatiЗа да падне така заб сам од себе треба да има јака ресорпција на коска и рецесија на гингива народно кажано коската да ти отиде у курац. Е сега замисли што ќе се деси со таа коска ако сите заби така ти испопаѓаат. Нит ќе имаш услови за импланти, нит за протези (вилици).
Така да добро ти кажаа погоре, оди си на заболекар, да не ти биде после касно.
Прегледај го приврзокот 446922
eeej ne me plasi be, taman se izraduvav eden pomalku vidi sto mi pisuvas ako ima ostanato, (ama mislam cel padna ) i nes zagnoi verojatno ke me boliOdi be na rengen ako nisto drugo ko ti e strav od zabari. 200 denari preku sila e. Vaka skraja da e, da ostana parce od korenot, gospod vo belo ke go vidis ako napravi proces.
Da ne spomnuvam deka zdivot ko na umren ke ti mirisa.
Реално и скапи се стоматолозите, ама и уште пореално е дека голем дел од луѓето ќе трошат пари на глупости, ќе одат по кафиќи и ресторани, ќе се шетаат задолжително на шопинг или во Солун или во соседна Србија.
Секоја чест на исклучоци, има и навистина дел од населението кое крпи крај со крај и не оди во ресторани, ниту на патувања и туризам и немаат пак пари за стоматолози.
Ама има и оние кои трошат на непотребни работи, морало да купуваат најскап крем од Нутела, Кока Кола оригинал место други сокови, поскапи парчиња гардероба и после нема за здравствена потреба пари.
Оди сепак, секој втор се плаши од забар, не си исклучок (еве и ја се плашам), но барем иди на консултација, тој нема да пипа ако не му дадеш дозвола (а и пари богами) но не се оставај така ќе жалиш еден ден.pa ne e odednas, cela godina ako ne i povekje se klatese ama posledniot mesec epten , ko ke go fatev zabot i povlecam skroz se preklopuvase nadolu vrvot na zabot skroz dole do kaj koren sto treba da e, verojatno nz ko sto velis koskata otisla, no zlebinata se povlece nadolu znaci korenot se gledase ..imam uste eden takov zlebinata e nadolu povlecena pa recisi kolku sto mi e zabot i nemu se verojatno gleda korenot, za moja zal ne se klati
aaa implanti ke stavam nema sansa da dadam da mi busat ...
aj ne me zaebavaj ko ovoj li ke stanam
Автоматски споено мислење:
eeej ne me plasi be, taman se izraduvav eden pomalku vidi sto mi pisuvas ako ima ostanato, (ama mislam cel padna ) i nes zagnoi verojatno ke me boli
na moja komsika i se krsea zabite samo gorniot del korenot sedese, del izvadi tie sto strcea, drugite koreni sto se ramno so zlebinata i sedat, i i napravija vilica a pod nea sedat korenite.. so godini ja nosi taka
Bese 600, sega e 1200 denari plomba.Многу е поефтино да ги одржаваш и поправаш. Една пломба е 600 денари, имплант е 500 евра.
Za da ne mislis napraj rendgen i mirna glata.pa ne e odednas, cela godina ako ne i povekje se klatese ama posledniot mesec epten , ko ke go fatev zabot i povlecam skroz se preklopuvase nadolu vrvot na zabot skroz dole do kaj koren sto treba da e, verojatno nz ko sto velis koskata otisla, no zlebinata se povlece nadolu znaci korenot se gledase ..imam uste eden takov zlebinata e nadolu povlecena pa recisi kolku sto mi e zabot i nemu se verojatno gleda korenot, za moja zal ne se klati
aaa implanti ke stavam nema sansa da dadam da mi busat ...
aj ne me zaebavaj ko ovoj li ke stanam
eeej ne me plasi be, taman se izraduvav eden pomalku vidi sto mi pisuvas ako ima ostanato, (ama mislam cel padna ) i nes zagnoi verojatno ke me boli
na moja komsika i se krsea zabite samo gorniot del korenot sedese, del izvadi tie sto strcea, drugite koreni sto se ramno so zlebinata i sedat, i i napravija vilica a pod nea sedat korenite.. so godini ja nosi taka
Bese 600, sega e 1200 denari plomba.
Za da ne mislis napraj rendgen i mirna glata.
Kaj so odam stalno, na vrata imase izvestuvanje deka radi toa toa toa i toa( ministerstvo za zdravstvo ) cenata e poskapena. I toa ova bese lani letoto.зависи каде идеш, ја пред некој ден правев два заби и 1200 денари ми наплати за 2 пломби.
Не кењај, не може да кажеш дека се опфатени СИТЕ, кога не се. Исто како и во секој сектор и во стоматологијата има такви што сакаат да стават најевтини материјали за поскапи цени, ама СИТЕ сигурно не!Дознав дека за пломбите што не држат ни 6 месеци се користат материјали набавени од Косово,сите заболекари се опфатени со овие сомнителни набавки. Внимавајте кој ве пломбира!!
"Не кењам",( ти завидувам на комуникацијата). Распрашај се убаво,па после дели памет за големи нужди.Не кењај, не може да кажеш дека се опфатени СИТЕ, кога не се. Исто како и во секој сектор и во стоматологијата има такви што сакаат да стават најевтини материјали за поскапи цени, ама СИТЕ сигурно не!
За тоа дека треба да се внимава кај кој доктор се оди, треба.