Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
DA VE PRASAM NESTO GLEDAM CITAM KOMENTARI ALI NEMOZEJ DA PRONAJDEM SOODVETEN ODGOVOR PA BEV PRIMORAN DA PISAM ZA DA MOZE NEKOJ STRIKTNO NA MOETO PRASANJE DA MI ODGOVORI VAKA, JAS ISKRENO SALA NA STRANA POSLE OBJAVEVE PRESKA SUGESTIVNO GI IZMIV ZABITE MADA TIE NAVECER SE MIAT NO ZOSTO PISAV SUGESTIVNO ZASTO MI TEKNA PRED MESEC IPOL POSLEDNO GI MIEM DEKA NE MI NI TEKNALO ZA TOA DRUGA RABOTA I NEAM VREME KOJ KE DOJDEM NAVECER STALNO SUM KA POSPAN KA UMOREN I MI SE SPIE OSVEN AKO ZENSKA MI NEDOJDE ZA RANDEVU PA DA NE MI SE SPIE I DA MI SE OPULAT OCITE E SEA VAKA SO DA PRAEM JA SO KAJ MENE PRVITE TRI ZABA OD DESNO GORE MI STOJAT A DRUGITE PONATAMU GI NEAM ISPOPAGJAA EDEN PO EDEN DA MI KAZE NEKOJ STO MOZE DA BIDE PRICINATA , TRETA RABOTA OVIE OD LEVO NEKAKO MI OSTANAA EPTEN KREVKI JADEM SENDVIC EDEN ZUV NA POLA DRUG DEN DRUG POSLE SE POTSKRIL SVARNO NEZNAM SO E RABOTAVA JA NEJADEM KAMENJA A INACE EPTEN SUM KULTUREN POLEKA DZVAKAM DA NE ME SLUSAA SITE PLUS POLEKA KRKAM TAKA DA SVARNO ME CUDI JA SUM EDNA MOZE I RETKA LICNOST KOJA SUM I KULTURNA ZA SVE I PAZIM SVE DA NE ISPOKRSIM JAS NA VREMETO ONJA STO KOMENTIRAL POGORE DEKA NE SUM PISUVAL UVABOO TOJ DA VIDI DEKA JAS NAJ LITERRATURNO KUCAMM I PISUVAM TOJ MOZE SAMO DA CITA E TAKE A SEA LJUBEZEN AKO IMA DA MI ODGOVORI A JAS ZA TOA VREME SI IGRAM ORO NIZ SOBA
Напиши човечки, со точки запирки и мали букви и може некој ќе те прочита и ќе ти помогне.

DA VE PRASAM NESTO GLEDAM CITAM KOMENTARI ALI NEMOZEJ DA PRONAJDEM SOODVETEN ODGOVOR PA BEV PRIMORAN DA PISAM ZA DA MOZE NEKOJ STRIKTNO NA MOETO PRASANJE DA MI ODGOVORI VAKA, JAS ISKRENO SALA NA STRANA POSLE OBJAVEVE PRESKA SUGESTIVNO GI IZMIV ZABITE MADA TIE NAVECER SE MIAT NO ZOSTO PISAV SUGESTIVNO ZASTO MI TEKNA PRED MESEC IPOL POSLEDNO GI MIEM DEKA NE MI NI TEKNALO ZA TOA DRUGA RABOTA I NEAM VREME KOJ KE DOJDEM NAVECER STALNO SUM KA POSPAN KA UMOREN I MI SE SPIE OSVEN AKO ZENSKA MI NEDOJDE ZA RANDEVU PA DA NE MI SE SPIE I DA MI SE OPULAT OCITE E SEA VAKA SO DA PRAEM JA SO KAJ MENE PRVITE TRI ZABA OD DESNO GORE MI STOJAT A DRUGITE PONATAMU GI NEAM ISPOPAGJAA EDEN PO EDEN DA MI KAZE NEKOJ STO MOZE DA BIDE PRICINATA , TRETA RABOTA OVIE OD LEVO NEKAKO MI OSTANAA EPTEN KREVKI JADEM SENDVIC EDEN ZUV NA POLA DRUG DEN DRUG POSLE SE POTSKRIL SVARNO NEZNAM SO E RABOTAVA JA NEJADEM KAMENJA A INACE EPTEN SUM KULTUREN POLEKA DZVAKAM DA NE ME SLUSAA SITE PLUS POLEKA KRKAM TAKA DA SVARNO ME CUDI JA SUM EDNA MOZE I RETKA LICNOST KOJA SUM I KULTURNA ZA SVE I PAZIM SVE DA NE ISPOKRSIM JAS NA VREMETO ONJA STO KOMENTIRAL POGORE DEKA NE SUM PISUVAL UVABOO TOJ DA VIDI DEKA JAS NAJ LITERRATURNO KUCAMM I PISUVAM TOJ MOZE SAMO DA CITA E TAKE A SEA LJUBEZEN AKO IMA DA MI ODGOVORI A JAS ZA TOA VREME SI IGRAM ORO NIZ SOBA
Ova od mnogu drkanje ti e!
Stegash mnogu so zabite pred svrshuvanje.

Zatoa najdi si zhenska

Здраво, темава не е најсоодведна за моево прашање, но сепак би сакал да ве прашам за мислење. Имам нарушување на хранопроводникот(хипомотилитет). Гастроентеролозите ми викаат дека проблемот е во хранопроводникот, но јас чувствувам дека јазикот не ја турка храната како што треба и дека проблемот почнува уште во устата. Цел живот дишам преку уста, ширината на горната вилица ми е 37мм(прв пре-молар) и имам чувство дека јазикот нема доволен контакт со горното непце, посебно задниот дел. Сакам да ве замолам да ја погледнете фотографијата-рендген и да кажете што мислите, што би можело да биде можниот проблем нарушувањете со голтањето? Дали можете да ја видите аномалијата?

Attachments

• Fernrö_seitlich__2025_01_30_00378206.JPG
    Fernrö_seitlich__2025_01_30_00378206.JPG
    1,2 MB · Прегледи: 27
Пред неколку дена си ставив 2 швајцарски импланти и ми наплатија 900 евра но не добив никаков пасош ниту документ за имплантите. Ми рекоа дека во текот на наредната недела кога ќе ги вадам конците ќе ми биде даден. Моето прашање е ДАЛИ ИМА ШАНСИ ДА ДОБИЈАМ НЕКАКОВ ФАЛСИФИКАТ ИЛИ СЕПАК ЌЕ ДОБИЈАМ ОРИГИНАЛЕН ПАСОШ ЗА ВГРАДЕНИ ШВАЈЦАРСКИ ИМПЛАНТИ?

Некокја препорака која би била најдобра ординација за импланти во државава?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

ja imav eden zab 5 ta dole, uste lani ednas koga jadev nekako skrcna i se rasklati , pa okolu nego ko zlebinata da se namali , ko da se povlekuvase nadolu, mislam deka del od korenot se gledase.. i taka posledniot mesec epten se klatese i pred malku so jazikot pritisnav i samo padna, nit me zabole nisto, samo malku krv potece.. i sea nz dal celiot padna so se koren il ne, a golem e povekje od 1 cm ..i se mislam da idam na zabar il ne

ja imav eden zab 5 ta dole, uste lani ednas koga jadev nekako skrcna i se rasklati , pa okolu nego ko zlebinata da se namali , ko da se povlekuvase nadolu, mislam deka del od korenot se gledase.. i taka posledniot mesec epten se klatese i pred malku so jazikot pritisnav i samo padna, nit me zabole nisto, samo malku krv potece.. i sea nz dal celiot padna so se koren il ne, a golem e povekje od 1 cm ..i se mislam da idam na zabar il ne
Како тоа се мислиш? Се разбира дека треба да идеш.

Сликај го забот, ќе ти кажам

pa zatoa sto mislam deka cel ispadna so se koren, ova nadolu pogolemo bese od sto bese zabot od zlebinata nagore sto se gleda, no ne bea 4 koreni tuku 2 ..
На долна петка е еден корен, многу ретко ќе најдеш со два корени.

На долна петка е еден корен, многу ретко ќе најдеш со два корени.
e dva imase ko sto vidov il moze bil prekrsen, realno nz i 5 bese, bitno padna da ne mi se klati niz usta , ko malku ke zarasne ova dupkata , ako ne se popolni skroz ramno, pretpostavuvam vo toj slucaj bi imalo ostanato od zabot, togas ke idam na zabar, ha si imam fobija od zabari, pa si vikam kamo srekja taka site da mi ispopagaat

e dva imase ko sto vidov il moze bil prekrsen, realno nz i 5 bese, bitno padna da ne mi se klati niz usta , ko malku ke zarasne ova dupkata , ako ne se popolni skroz ramno, pretpostavuvam vo toj slucaj bi imalo ostanato od zabot, togas ke idam na zabar, ha si imam fobija od zabari, pa si vikam kamo srekja taka site da mi ispopagaat
За да падне така заб сам од себе треба да има јака ресорпција на коска и рецесија на гингива народно кажано коската да ти отиде у курац. Е сега замисли што ќе се деси со таа коска ако сите заби така ти испопаѓаат. Нит ќе имаш услови за импланти, нит за протези (вилици).
Така да добро ти кажаа погоре, оди си на заболекар, да не ти биде после касно.

IMG_9023.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom