ЗЕМЈОТРЕС!

C

Castiel

Гостин
А добро брат, да те прашам, со која поента му цитираш? Сакаш да се испцуете па поради него да јадеш бан или очекуваш после 11 илјади јузери да ти направи нормален муабет?
Брат не знам што да ти кажам. Нема некоја поента у хаос тотален сум дома ми испукаа ѕидови исплашен да не тресе пак и во моментот ме нанервирал ликот сум го цитирал.

Sent from my Ultra using Tapatalk

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.876
Поени од реакции
36.921
Еве ги раседите низ Скопје и регистрираните земјотреси. Скоро сите под Скопска Црна Гора.

CsOQpspWcAE9Hz9.jpg

Со тоа се гледа дека поплавите и локацијата на земјотресот не се поврзани. Скоро сите земјотреси во котлината се таму.

Ф

Флеш

Гостин
Еве ги раседите низ Скопје и регистрираните земјотреси. Скоро сите под Скопска Црна Гора.

Прегледај го приврзокот 156168

Со тоа се гледа дека поплавите и локацијата на земјотресот не се поврзани. Скоро сите земјотреси во котлината се таму.
Stajkovci,Cento se izgleda bas vo centarot kade 2te strani se udiraat i pravi potresi. Ima bas na slikava linii,edna strana,druga strana,i bas se sudiraat(vkrstuvaat kaj zemjotresite).

Член од
13 јули 2016
Мислења
21
Поени од реакции
0
Читам нешто вулкан се спремал од СЦГ
Каде, на курир?
Не, наводно будалана Владо Павлов го погодил датумот на земјотресот па сега најавувал вулкан. Казна од Господ што С-Копјани ги исекле дрвјата.
"Од специфичните релјефни форми на територијата на Република Македонија се среќаваат и остатоци на фосилни вулкански облици. Имено, во текот на неогенот Македонија била зафатена со силна вулканска активност. Тогаш постоеле неколку активни вулкански области."

Ако во минатото имало ќе има и сега.Можеби не се веќе активни.Но тоа не ја исклучува можноста за повторно активирање.Во подрачјето на Скопска Црна Гора имало порано премногу стар вулкан кој се наоѓал во областа на Брњарци и Арачиново.И никогаш не треба да ја исклучиме можноста за повторно активирање, не ја разбираме природата и неможеме да ја контролираме.Премногу е изманипулиран целиот свет од оние што сакаат да имаат целосна контрола.Во истиот тој предел има одреден вид на камен кој што може да се создаде единствено од магма.Исто така се прави и каменолом, со која цел?

Член од
17 јуни 2012
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.438
не ви се причинува, тлото се ниша во Скопје само што не даваат известување за под 2 степени по рихтер, посебно добро го осеќаат тоа во повисоките згради.............пошто нема известување ви се чини дека ви е психа, сите сте млади здрави верувајте на осетот малце
Еееее јас кога го осеќав ова вие мене будала ме праевте...:anco:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Stajkovci,Cento se izgleda bas vo centarot kade 2te strani se udiraat i pravi potresi. Ima bas na slikava linii,edna strana,druga strana,i bas se sudiraat(vkrstuvaat kaj zemjotresite).

Вори ти и Екстрим си го заебал, ако еден од форумов сфати што сакаш да потенцираш...

Член од
9 август 2014
Мислења
523
Поени од реакции
1.759
"Од специфичните релјефни форми на територијата на Република Македонија се среќаваат и остатоци на фосилни вулкански облици. Имено, во текот на неогенот Македонија била зафатена со силна вулканска активност. Тогаш постоеле неколку активни вулкански области."

Ако во минатото имало ќе има и сега.Можеби не се веќе активни.Но тоа не ја исклучува можноста за повторно активирање.Во подрачјето на Скопска Црна Гора имало порано премногу стар вулкан кој се наоѓал во областа на Брњарци и Арачиново.И никогаш не треба да ја исклучиме можноста за повторно активирање, не ја разбираме природата и неможеме да ја контролираме.Премногу е изманипулиран целиот свет од оние што сакаат да имаат целосна контрола.Во истиот тој предел има одреден вид на камен кој што може да се создаде единствено од магма.Исто така се прави и каменолом, со која цел?
Владе, ти ли си бе?

Ф

Флеш

Гостин
Вори ти и Екстрим си го заебал, ако еден од форумов сфати што сакаш да потенцираш...
Сакам да објаснам за расцепите што беа постирани од членот.Се гледаат јасни линии на расцепите,една група кај Скопска Гора,другата група кај испод градот СКОПЈЕ.Се вкрстуваат на местото на концентрација земјотреси.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Со сета почит ама не можам ни да претпоставам какви им се овие два дена на оние што живеат во тазе направениве згради, последниве десетина години на секој чекор што никнаа. :S
Не сакаш да знаеш како изгледа во таква зграда. Иако е нешто ситно над 10 години.

Член од
13 јули 2016
Мислења
21
Поени од реакции
0
Владе, ти ли си бе?
Не сум владе, и можеш да ја погледнеш активноста на сите вулкани во светот и ќе забележиш дека има доста голем број на активни вулкани.Значи нешто се случува во земјината топка.Можеш и да забележиш дека во најголемиот дел во светот каде што има голем број на земјотреси, епицентарот на тие земјотреси е на поголемо растојание додека тука на сите земјотреси епицентарот е во една одредена област.Незнам што точно се случува но сигурно има нешто.И не зборам само за Македонија, и во други области се случува истото, значи нешто се дешава под земјината кора.

Kajgana Shop

На врв Bottom