ЗЕМЈОТРЕС!

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.788
Ме интересира дали трипам дека дрма ситно или?
Во исто време осетив и ја. Ко на вибрации. Повеќе души ми кажаа дека и они осетиле, другарка и ми се јави пред малку, изглеа на сите во психа ни е влезено, поима неам.

И јас кревам паники за ситници, ама за земјотресов некако обратно. Двапати ме разбуди од спиење, страв у петици, ама само чекав да заврши, не се мрднав. Еднаш кога задрма, на тераса ме фати стоечки, си чучнав само. Со оглед на тоа дека имам доста големо искуство со паѓање при рамно, а не па се' да ми се тресе наоколу или не дај Боже по скали да ме фати, ќе биде после убила Бога у себи... Седи си мирно таму кај што си или пробај до столб некој да застанеш и чекај си, неколку секунди се во прашање. Тешко дека ќе може да се смени нешто...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Во исто време осетив и ја. Ко на вибрации. Повеќе души ми кажаа дека и они осетиле, другарка и ми се јави пред малку, изглеа на сите во психа ни е влезено, поима неам.

И јас кревам паники за ситници, ама за земјотресов некако обратно. Двапати ме разбуди од спиење, страв у петици, ама само чекав да заврши, не се мрднав. Еднаш кога задрма, на тераса ме фати стоечки, си чучнав само. Со оглед на тоа дека имам доста големо искуство со паѓање при рамно, а не па се' да ми се тресе наоколу или не дај Боже по скали да ме фати, ќе биде после убила Бога у себи... Седи си мирно таму кај што си или пробај до столб некој да застанеш и чекај си, неколку секунди се во прашање. Тешко дека ќе може да се смени нешто...
Психа е, дефинитивно. Не ми е страв туку едноставно трипам дека цело време трза и ми се пумпа адреналин, непријатно е чувството едноставно.

Член од
7 јули 2014
Мислења
1.243
Поени од реакции
1.162
Со сета почит ама не можам ни да претпоставам какви им се овие два дена на оние што живеат во тазе направениве згради, последниве десетина години на секој чекор што никнаа. :S
"Нештo кao бетoн, личи нa бетoн, aмa не е бетoн" :D

Член од
9 септември 2016
Мислења
560
Поени од реакции
398
луѓе,сам сум во стан,цимерот си отиде,језиво до максимум..:гомце:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.161
Поени од реакции
6.026
Здрма сеа на кратко или ја сонував?Се разбудив со срцево 200 у минута :confused:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.161
Поени од реакции
6.026
Сонуваш, последно дрмање во Источна Турција имало :D
Гледам сеа, нон стоп ми е пуштена таа страна на телефонот. Ќе ти ебам и земјотрес и сфе, втора вечер не можам да спијам како што треба...

Член од
26 мај 2015
Мислења
458
Поени од реакции
253
Здрма сеа на кратко или ја сонував?Се разбудив со срцево 200 у минута :confused:
За сва среќа си сонувал и можеш да продужиш да спиеш нема никакви идикации за понатамошни земјотреси барем така ми кажува ова како се вика :D

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Јас сум 100% сигурен дека вчера од трети до пред зграда се симнав за пола секунда, БОС, со стакло на петите. Каки курац Болт прике мој. :D
Ова ти дојде како да трчаш да фатиш дојава што некој ти ја кажал 2 минути пред утакмица :D[DOUBLEPOST=1473744476][/DOUBLEPOST]
Ако е јак и дрма горе-доле НИШТО не спасува..
Ја на работа денес метак прв надвор на улица за секунда и пол.Луѓе какви каси какви маси какви бакраци , ако здрма јако јебеш све,Неможеш да предвидиш колкава јачина е и колку ке трае , само на најотворено и моли се да престане.
За тие у висококатници незнам што да кажам..
И што ќе направиш со бегање, еве мене вчера тој на работа ме фати на 11кат во соба со 10 странци на состанок, ако тргневме да бегаме само на излегување низ врата ќе се отепавме.

S

silmarillion

Гостин
Цел град полуден се ни се чини земјотрес. Синоќа у несвест бев ништо не осетив а и по нет глеам нема ништо евидентирано али комшииве зборат кај 2 саат дека осетиле. Мислам психа е веќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom